Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Út a sikeres kereskedéshez

Szeptember 18, 2017 17:31

A 70-es évek elején, amikor a Forex piac létrejött, a fundamentális elemzést tartották az egyetlen helyes módszernek a kereskedési döntések meghozásához. A technikai elemzést csak olyan kereskedők használták, akikre a piac közösségének nagy része őrültként tekintett. Talán nehéz elhinni, de nem is olyan régen, a Wall Street pénzintézeteinek nagy része úgy gondolta, hogy a technikai elemzés valamiféle misztikus hókuszpókusz.

Most természetesen az ellenkezője igaz. Majdnem minden tapasztalt kereskedő használ valami fajta technikai elemzést, ami segíti a kereskedési stratégiájában. A „tiszta" fundamentális elemzés már gyakorlatilag kihalt. Mi okozta ezt a drámai elmozdulást?

A kérdésre a válasz nagyon egyszerű: A PÉNZ. A probléma a kereskedési döntések meghozatalakor, amikor csak szorosan a fundamentális elemzéshez ragaszkodunk, az, hogy konzisztensen nehéz pénzt csinálni ezzel a megközelítéssel.

Mi a fundamentális elemzés

A fundamentális elemzés igyekszik figyelembe venni azokat a változókat, amelyek befolyásolhatják az adott kötvény, árupiaci termék, árfolyam vagy akár kriptovaluta kínálatának és lehetséges keresletének relatív egyensúlyát vagy egyenlőtlenségét. Elsősorban olyan matematikai módszereket alkalmaz, amelyek különböző tényezők (kamatlábak, mérlegek vagy növekedés) jelentőségét mérlegelik, az elemző azt tervezi, milyen áron KELLENE lennie egy adott dolognak a jövőben.

Az a baj ezekkel a modellekkel, hogy az emberek belevetítik az érzelmeiket és elvárásaikat a jövővel kapcsolatban és ezért egy olyan modellt építenek, ami nem a valóságnak nem felel meg.

Valójában sok kereskedő, aki képes az árat nagyon nagy mértékben mozgatni egyik irányba vagy a másikba, gyakran nincs tisztába az alapvető kínálati és keresleti tényezők fogalmával, amelyeknek befolyásolniuk kellene az árakat. Ezen túlmenően a kereskedési tevékenységük nagy részét olyan érzelmi tényezőkre adott reakció váltja ki, amelyek teljesen kívül esnek a fundamentális modell paraméterein. Összegezve, az emberek, akik kereskednek és mozgatják az árakat, nem mindig ésszerű módon járnak el.

Végső soron a fundamentális elemző megállapíthatja, hogy helyes-e az előrejelzése arra vonatkozóan, hogy hol lesznek az árak a jövőben. Azonban az ármozgás annyira volatilis lehet, hogy nagyon nehéz, ha nem lehetetlen, hogy bizonyos körülmények között a kereskedésben maradjunk annak érdekében, hogy megvalósítsuk a kitűzött célt.

Itt jött képbe a technikai elemzés.

A váltás a technikai elemzésre

Számos kereskedő vesz részt a piacokon bármely pillanatban az adott napon, héten vagy hónapon belül. Sok ilyen kereskedő újra és újra ugyanazokat a dolgokat próbálja meg, hogy pénzt keressen. Más szavakkal, az egyének viselkedésmintákat alakítanak ki, és az egyének egy csoportja, amelyek folyamatosan kölcsönhatásban állnak egymással, kollektív viselkedés mintákat alkotnak. Ezek a viselkedésminták megfigyelhetők és számszerűsíthetők, és statisztikai megbízhatósággal ismétlik meg magukat.

A jelenlegi legerőteljesebb minták bemutatásához meghívtuk a Steve Nisont, a Gyertyák Mesterét, a webinárium sorozatunkra, amelyet kereskedési legendák tartanak.

Technikai elemzés és fundamentális elemzés

A jövőbeni ármozgás előre jelzésének módszereként a technikai elemzés messze meghaladja a kizárólagos fundamentális megközelítést. A kereskedő figyelmét a MOST-ra irányítja, összefüggésben a múltbeli eseményekkel, ahelyett, hogy a piacra kizárólag logikailag és ésszerűen koncentrálna, amit egy matematikai modell határozna meg.

Másrészt, a fundamentális elemzés létrehoz valamit, amit mások szakadéknak neveznek a "minek kellene lennie" és a "mi van" között. A szakadék miatt rendkívül nehéz bármilyen nagyon hosszú távú előrejelzést készíteni, amelyet nehéz lehet kihasználni, még akkor is, ha helyes.

Ezzel szemben a technikai elemzés nem csak erre a szakadékra koncentrál, hanem a kereskedő számára gyakorlatilag korlátlan számú lehetőséget kínál. A technikai megközelítés számos további lehetőséget nyújt, mert azonosítja ugyanazokat az ismétlődő viselkedésmintákat, amelyek jelentkeznek minden idősíkban – napon belüli, napi, heti, havi, évi stb. Más szavakkal, a technikai elemzés végtelen piaci lehetőségeket kínálhat arra, hogy gyarapítsuk a tőkénket.

A váltás a mentális elemzésre - Tőzsdepszichológia


Ha a technikai elemzés annyira jól működne, miért váltana egyre több kereskedő a piac technikai elemzéséről saját maguk mentális elemzésére, vagyis a saját tőzsdepszichológiára?

A kérdés a megválaszolásához meghívtuk Jack Schwagert - a tőzsdepszichológia mesterét – A Kereskedés Mesterei webinárium sorozatunkra.

Ha elégedetlen vagy, az valószínűleg abból a különbségből származik, amit a korlátlan potenciális pénzszerzés lehetősége és a végeredmény között látsz.

Ez a probléma a technikai elemzéssel, ha problémának lehet nevezni. Miután megtanulod, hogyan azonosítsd a mintákat és olvasd a piacot, úgy látod, hogy korlátlan lehetőségek vannak a pénzszerzésre. Ugyanakkor óriási különbség lehet a piac megértése és a tudás konzisztens profittá, folyamatosan növekvő tőkévé alakítása között.

Gondolj arra, hogy hányszor néztél meg egy chartot és mondtad azt magadnak: "Hmmm, úgy néz ki, hogy a piac felfelé (vagy más esetekben lefelé) megy", és amit gondoltál, valóban megtörtént. De nem tettél semmit, csak figyelted a piacot, miközben sajnáltad a pénzt, amit profitként érhettél volna el.

Van egy nagy különbség az előrejelzés - hogy mi történik a piacon (beleértve a gondolkodást arról, mennyit profitálhattunk volna) - és a valóság között, amikor belépünk és kilépünk egy kereskedésből. Ezt a különbséget "pszichológiai szakadéknak" nevezik, amely a kereskedést egy igazán nehéz törekvéssé képes tenni és a legtitokzatosabb terület még a mesterek számára is.

A nagy kérdés az, hogy ez a szakadék áthidalható-e? Lehetséges-e megtapasztalni a kereskedést úgy, hogy csak a piacot figyeled és a sikeren gondolkozol, hasonlóképp mintha ténylegesen belépnél vagy kilépnél egy kereskedésből? A válasz nemcsak egy egyértelmű "IGEN", de pontosan ez lesz a Kereskedés Mesterei című webinárium sorozat célja, hogy betekintést nyerj a kereskedés természetébe és könnyebben megértsd önmagadat.

Ez talán egyeseknek lehetetlennek tűnik, ám nem az. Vannak olyan emberek, mint Steve Nison vagy Jack Schwager, akik elsajátították a kereskedés tudományát, akik felszámolják a rendelkezésre álló lehetőségek, a saját természetük és a végeredmény közötti szakadékot.

Vannak olyan meghatározó jellemzők, amelyek elválasztják a hosszútávon profitos kereskedőket másoktól:


A győztesek elértek egy olyan szemléletet – különleges hozzáállást -, amely lehetővé teszi számukra, hogy akár kedvezőtlen körülmények ellenére is fegyelmezettek, koncentráltak, és mindenekelőtt magabiztosak legyenek. Ennek eredményeként már kevésbé hajlamosak a félelemre és a gyakori kereskedési hibákra, amelyek a legtöbb kereskedőt sújtják. Mindenki, aki kereskedik, tanul valamit a piacokon; ám kevés azon emberek száma, akik elsajátítják azt a hozzáállást, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszútávon profitos lehessen.

Hamarosan találkozunk a webináriumon!


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.