Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Vajon fel fogják-e nyomni az iráni szankciók az olaj árát 200 dollár/hordóra?

Október 19, 2018 20:32

Az olajpiac hírhedten volatilis a kereskedéshez az árfolyamot befolyásoló tényezők magas számának köszönhetően. A kínálat, a kereslet, a geopolitika, a háború, a szankciók és a globális növekedés mind a lista tetején helyezkednek el. Úgy tűnik azonban, hogy valami készülődik a színfalak mögött.

Az amerikai opciós piacok által októberre a 100 dollárra spekulált nyitott pozíciók száma a WTI vételi opcióin 30 %-kal növekedtek, rekordot döntve a 31.000 lot-tal. A vételi opció egy bullish spekuláció egy instrumentumon, ahol a kereskedők úgy vélik, hogy a WTI olaj 2019 decemberéig el fogja érni a 100 dollárt.

Közben a Szaúd-Arábia székhelyű Al Arabiya televíziós, Turki Aldakhil állítása szerint az olaj akár még a 200 dolláros árat is elérheti. Ez az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia között húzódó feszültségeken alapul, tekintettel Jamal Khashoggi amerikai állampolgárra, aki Mohammed bin Salman koronaherceg kritikusa. Ő eltűnt, miután meglátogatta a szaúdi konzulátust Isztambulban, október 2-án.

Mielőtt megnézzük, miért és hogyan lehet kereskedni a charton, nézzük meg a kereskedésben rendelkezésre álló két különböző olajpiacot.

A WTI vs. Brent nyersolaj kereskedése

Bár sokféle olaj létezik, a világon két viszonyítási alap van, amelyek szintén kereskedhetők:

  • Brent nyersolaj: Ez egy olyan olajfajta, amely az Északi-tengeren található négy különböző területről származik: Brent, Forties, Oseberg és Ekofisk. Általában könnyű szállítani távoli helyekre, és ideális lehet dízel üzemanyagra és benzin finomítására.
  • West Texas Intermediate Oil (WTI): Ez egy olyan olajfajta, amelyet az Egyesült Államok kutjaiból nyernek ki. A csővezetéken keresztül Cushingbe, Oklahomába juttatják, és általában költséges távolabbi helyekre a szállítása.

A WTI olaj a fő referenciaérték az Egyesült Államokban elfogyasztott olajmennyiség vonatkozásában. Miért jelent meg a WTI olajjal szemben egy bullish elfogultság? Vessünk egy pillantást, mi okozza a 30%-os növekedését a vételi opcióknak.

Az iráni szankciók hatása az olajárakra

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy májusban visszavonja az Egyesült Államokat a nukleáris megállapodásból, amelyben még 2015-ben Obama-kormány és öt másik ország tárgyalásokat folytatott Iránnal.

Jelenleg a Trump kormány szankciókat vezetett be iráni energiaiparra, azzal, hogy azt mondta a vevőknek, hogy 2018. november 4-től ne vásároljanak iráni olajat. Egyes elemzők szerint rendelkezésünkre állnak olyan bizonyítékok, amelyek szerint az olyan országok, mint India és Kína, nem fognak novembertől iráni olajat vásárolni.

Az iráni export szeptemberben 2 millió hordó/napra (bpd) esett vissza az áprilisi 2,8 millió bpd-hez képest, sokan keresik az OPEC-et, a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét, hogy kitöltsék a réseket.

A Reuters következő chartja megmutatja, mennyit nőtt az érdeklődés a 2019-re vélhetően 100 dolláros WTI vételi opciók iránt:

Forrás: Reuters 2018. október 15 11:04 BST

Szóval hogyan tudják a kereskedők a hasznukra fordítani az olaj bullish fellendülését? Ahhoz, hogy megtudjuk nézzünk meg egy chartot a WTI olajról.

WTI olaj kereskedési stratégia

Forrás: Admiral Markets MT4 WTI napi chart, 2018. október 15. 11:21 BST

A fenti charton láthatjuk, hogy az idő múlásával a WTI ára egyre növekedett, bár nem egy egyenes vonalon haladva. Ugyanakkor a kereskedők különböző indikátorokat használhatnak, hogy azok segítsenek nekik megtalálni azokat az "átlagpontokat", amelyekre a piac visszahúzódhat, miután elhagyta a kiindulási pontját.

Természetesen számos olyan indikátor és stratégia létezik, amelyet a fent leírt piaci trendek feltételei mellett alkalmazhatunk. Azonban kezdjük a legegyszerűbb formával, egy trendvonallal.

A WTI chartánál egy trendvonal húzódik, amely összeköti a hosszabb távú trend völgyeit. Mondhatnánk, hogy ez az átlagpont. Más szóval, az a pont, amitől a piac eltávolodik, majd visszahúzódik. Bizonyos esetekben a piac nem térhet vissza az átlaghoz, mivel a trend üteme felgyorsul. Ha azonban visszatér az átlagponthoz vagy a trendvonalhoz, mi tévők legyünk?

A piac lehetséges belépési jeleihez elemezhetjük a price action-t. Az utolsó visszapattanás a trendvonalról 2018. augusztus 16-án volt, amikor a piacon egy price action visszafordulási jel keletkezett, amit pin bar-nak nevezünk. Hogyan tudnánk ezt lekereskedni? Nézzük meg.

A belépés, Stop Loss, cél és kockázat

Egy esetleges belépési pont lehet a bar maximuma, egy stop loss elhelyezéssel a minimum alá. Ebben a WTI pin bar-ban ez 65,71 dollár értékű belépési árat eredményezne, és egy 64,66 dolláros stop loss árat.

Ha ezen a belépőáron léptünk volna be, és az árfolyam a stop loss alá csökkent volna, egy 1 lot-os kereskedésnél 105,00 dolláros veszteséget eredményezett volna. Ha a célárunk a megelőző, 2018. július 30-án lévő csúcs, azaz 71,39 dollár volt, az körülbelül 586 USD profitot eredményezett volna szeptember 4-én.

A Legjobb Forex bróker

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.