Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Kriptovaluta CFD kereskedés a hagyományos befektetésekkel szemben

A pénzügyi fejlődés következő lépcsőfoka a kriptovaluták. A Bitcoin az első olyan decentralizált digitális valuta, amely központi bankon vagy egyetlen ügyintéző nélkül működő rendszeren alapul. Ez áttörést jelentett mind a pénzügyi kereskedésben, mind az eszközallokáció területén. Az online deviza kereskedés folyamatosan fejlődik…de vajon a hagyományos befektetések helyébe léphet?

Bitcoin vs. Arany befektetés

Az emberek szeretik az aranyat. Ez egy „safe haven" eszköz (biztonságos menekülő instrumentum). Ez az oka annak, hogy a legtöbb befektetés ebbe a nemesfémbe történik. De a korai aranyláz napoknak vége; ezért az arany és a bullion vásárlók nem kezelhetik úgy, mint egy „gazdagodj meg villámgyorsan" rendszert. Még mindig hosszú távú befektetésnek felel meg.

Kr.e. 200 000-ről számos betekintés áll rendelkezésünkre az ókori aranybányákról és bányászati műveletekről. A civilizációk kb. Kr.e. 600 körül kezdték el kereskedni az aranyat, és ma is nagy lelkesedéssel használják a kereskedők és befektetők. Az arany, mint nemesfém, biztosan nem fogja elveszíteni az értéket. Ezenkívül azt kell, hogy mondjuk, hogy a leértékelődések kevésbé extrémek, mint sok más befektetési alapnál, például a Bitcoinnál.

Azt is feltételezhetjük, hogy az arany élénkül. Az amerikai dollár negatívan korrelál az arannyal, és az esetleges gyengülésnek pozitív hatása lehet az utóbbira. Az aranybányászat költsége jelentősen megnőhet, és több bányász leállíthatná az aranybányászati műveleteket. Ha ez megtörténik, az árak növekedni fognak, mivel az arany tartalékok korlátozottak lesznek.

Az arany a piaci részvétel 1-2 %-át teszi ki. A növekedés ártüskékhez vezethet. Ezenkívül bármilyen kiugrás az inflációs rátában növelheti az arany árát. Ráadásul, mivel a fejlett országokban az adósság GDP-hez viszonyított aránya folyamatosan növekszik, ez egy jelzés a további pénzkínálatra, ami pozitív az olyan nemesfémek esetében, mint például az arany.

A Bitcoin véges kínálattal rendelkezik, de van egy fő tulajdonsága, amely miatt különbözik más befektetésektől. Ez az első alkalom, hogy van valami, amit egy szervezet, például egy kormány vagy bank, nem teljesen ellenőriz. Azonban valószínűtlen, hogy a Bitcoin teljes mértékben helyettesíteni fogja az aranyat, mint befektetési eszközt, mivel a rendszer még nem lépett be a közös piacterekbe, ahol valóban „univerzális" státuszt érhet el, és ahol a deviza legitim módon használható.

Forrás: www.jmbullion.com

Bitcoin befektetési stratégia

Most már a kriptovaluta piac irracionális viselkedését tapasztalhatjuk. Az emberek azt gondolják ez a jövő, de engem a dot.com buborékra emlékeztet…és akár fel is robbanhat.

A Bitcoin messze a legkedveltebb kriptovaluta. Az emberek rengeteg pénzt fektetnek ebbe, hiszen azt gondolják, hogy soha nem fog veszíteni az értékéből, mivel a Központi Bankok nem felügyelik. Bizonyos pontokon azért kell, mert az emberek kereskedésre/szolgáltatásokra használják, és nehéz kifizetni a törteket. Például, ha egy Bitcoin 14,4000 USD-t ér és én 100$-t számolok fel neked vízvezeték szerelésért, az azt jelentené, hogy a coin-jaid tört részét kellene kifizetned. Így ez bizonyos helyzetekben nevetségessé válhat amikor az ár túl magasra megy. Képesnek kell lennünk:

1. létrehozni további kínálatot;

2.visszaállítani az árat, ha az túl magasra szökik;

3.alternatíva létrehozására, ha nem tudunk kis összegekben fizetni.

Még egy fontos dolog, hogy ha a részvények 2018-2019 között emelkednek, akkor a Bitcoin összeomolhat a részvényekkel és az ingatlanokkal. Általában minden kockázatos eszköz együtt robban fel, és ekkor érték megsemmisülést láthatunk. Amikor a kölcsönöket le kell írni, ez valójában csökkenti a pénzkínálatot, míg az eszközök leértékelődnek, és a devizák erősebbé válnak ebben a környezetben.

Szeretnél többet megtudni a Bitcoin-ról? Bővítsd a tudásod a Mi a Bitcoin cikkünkkel, most!

Számos további kereskedési stratégiát megismerhetsz Kata szemináriumán.

Egész napos oktatás Wéber Katával

A BTC határidős termékek

A BTC határidős termékek adaptációja nagyon pozitív előrelépés lehet a Bitcoin számára. A bankok szerint a Bitcoin általában rossz befektetés, mivel a szabályozatlan térbe esik, és így „kockázatosnak" nevezik. Emellett azt mondják, hogy ez a bankok szolgáltatására nézve veszélyt jelent, azzal, hogy megkönnyíti és olcsóbbá teszi az emberek és/vagy kereskedők pénzeszközeit a Bitcoin technológia segítségével. A BTC határidős termékek bevezetése egy lépés lehet a szabályozott tér felé, ami a Bitcoin profiljában a csökkentett kockázattal járó formáját jelentené.

Alapvetően, ha figyelembe vesszük, hogy a Bitcoin mit kínál a társadalomnak, abban az értelemben, hogy ez egy jóléti bolt (különösen azon országokban, amelyeknek a devizája leértékelődik és ahol hiperinfláció van), és egy platform, amely lehetővé tesz egy tranzaktálható szolgáltatást, fennáll annak a lehetősége, hogy eléri a 70 000 USD/BTC-t, amely egy 1 billió dolláros piaci kapitalizációhoz, és az arany körülbelül 7 billiós piaci részvételének töredékéhez vezetne. Fontos megjegyezni továbbá, hogy a Bitcoint sokkal könnyebb a tranzakciókhoz használni, ellentétben az arannyal.

Ráadásul a technikai elemzések azt mutatják, hogy Bitcoinonként elérheti a 70 000 USD-t, ami annyira tűnik őrültségnek, mint ahogy hangzik. A határidős tőzsdéknek nagyobb likviditást kell biztosítani a coin számára, ezáltal kevésbé volatilis.

Tőzsde Nap

További Bitcoin befektetési kockázatok

Nagy erőfeszítések lehetnek a kormányok által, hogy leállítsák a technológiát, mert az a saját nemzeti devizájukkal versenyezhetne, ami megnehezíti a monetáris politikák végrehajtását.

Ráadásul a bankok mély zsebekkel rendelkeznek, és dönthetnek úgy, hogy megvásárolják a Bitcoin-t, hogy megóvják személyes banki részlegeik bevételeit, amelyek veszélynek vannak kitéve ezen technológia miatt.

Az összeesküvés elméletszövők szerint lehetséges, hogy a bankok és a kormányok alkalmaznának hackereket a technológia kihasználására, amitől elveszítené biztonságosságát, és ami a pénzek kivándorlását váltaná ki a kriptovaluta piacról. Ez egyike az általános bitcoin biztonsági kockázatoknak.

Mivel a Központi Bankok egyre több pénzt nyomtatnak, csökkentve ezzel a fiat valuták értékét, a jelenlegi QE programjaik nagyon kockázatosnak bizonyultak, beleértve a Központi Bankok mérlegét. Mivel a központi bankok ilyen kockázatos döntéseket hoznak, nem vonhatók felelősségre, hogy biztosítsák a megfelelő devizák hosszú távú értékét egy valutaháborús környezetben.

A CME bejelentésével kapcsolatos legfontosabb tényező az, hogy most a nagy befektetők fedezhetik a kitettségüket, így nincs okuk elkerülni a Bitcoint. Az elkövetkező napok feltárják, hogy mennyi intézményi kamat létezik. Ha tudják ezt fedezni, akkor belépnek. Emlékszel a dot.com buborékra? A konzervatív alapokat arra kényszerítették, hogy kockázatos high-tech részvényekbe legyenek befektetve, mert az eredményeik a technológiai alapokhoz képest gyengék. Ugyanez történhet a kriptovalutáknál. Amikor az alapok kétszámjegyű bevételre tesznek szert kriptovalutákba fektetve, mindenki be fog lépni.

Biztonságos-e a Bitcoin?

Azt állítják, hogy a Bitcoint nem lehet feltörni, manipulálni vagy megváltoztatni; azonban a cserék vagy digitális pénztárcák sérülékenyek, akárcsak az online bankszámlák. Ha bármilyen Bitcoinnal rendezkezel, célpont lehetsz.

Mivel a Bitcoin valójában fizikai értelemben nem létezik, azzal, hogy digitális pénztárcában tárolják, biztonságos digitális kulcsokkal. A privát kulcs egy titkos kód, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy bebizonyítsa a Bitcoin tulajdonát. A pénztárcák, amelyek okostelefonokra vannak telepítve egy applikációt vagy webalapú pénztárcát használnak és aktiválhatók a devizatőzsdén is. A Bitcoin tulajdonosoknak biztosítaniuk kell, hogy a számítógép biztonsága naprakész legyen, mert az ilyen cserék magas szintű biztonságot igényelnek.

James Hill, a Scott Logic tanácsadó szoftverfejlesztője szerint a kriptovaluta algoritmus biztonsága, amely alátámasztja az összes kriptovalutát, erős. Megemlíti, hogy az igazi kockázat az érme tulajdonjogát igazoló kulcsok elvesztéséből ered.

MetaTrader Supreme Edition

Hogyan kereskedj Bitcoinnal?

A kereskedők sokszor megkérdezték tőlem az alábbiakat:

1. hol kereskedjenek a Bitcoinnal;

2. hogyan kell kereskedni a Bitcoin/USD-n;

3. tudunk-e profitosan kereskedni a Bitcoinnal;

4. van-e mód Bitcoin kereskedésre a Forex piacon;

5. hogyan kereskedjenek a Bitcoinnal mt4-en.

Az arany egy újraértékelési fázison megy keresztül, ahol a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták most előnyben részesített kockázatmentes eszközként versengenek vele és ahol az ilyen infláció kockázata továbbra is fennáll. Ez a kripto hype potenciálisan gyengítette az arany iránti keresletet. Ezenkívül fennáll annak a lehetősége, hogy az USA FED háromszorosára növelheti a kamatokat az elkövetkező 12 hónapban, ami további befektetéseket mozdítana az aranyból a kötvényekbe.

Ezért, valamint a fent említettek miatt (továbbá a magas kriptovaluta árpotenciálok miatt) a véleményünk szerint a legjobb a Bitcoin és más devizák kereskedése, mint például az Admiral Markets által kínált BTC/USD CFD.

A Bitcoint körülvevő bizonytalanságnak köszönhetően talán ki szeretnéd használni a mindennapi mozgásokat. Egyszerűen fogalmazva, amikor a Bitcoinba fektetsz be, a hagyományos buy és hold stratégia még nem biztonságos.

A Bitcoin stratégiák, amelyek közül választhatsz: napon belüli, heti kereskedés és/vagy skalpolás. Megtekintheted a professzionális webináriumainkat vagy eljöhetsz a szemináriumainkra és kérhetsz tanácsokat az MT4 platformunkról.

Vess egy pillantást az alábbi chart-ra:

Forrás: BTC/USD napi chart, 2017.március-november, Admiral Markets MT4

Hagyományosan minden eszközön és pénzügyi instrumentumon árciklus van. Négy fő ár/piaci ciklust különböztetünk meg.

1. Felhalmozódás

2. Felár

3. Eloszlás

4. Ár leszállítás

A piactól függően hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és hasonló fázisokon mennek keresztül. A piacok ciklikusak, növekedhetnek, csökkenhetnek, elérhetnek csúcsokat, majd völgyeket. Amikor egy ciklus befejeződik, elindul a következő.

Sok befektető és kereskedő általában nem ismeri fel, hogy a piacok ciklikusak vagy elfelejtik megvalósítani a jelenlegi piaci fázis végét. Ráadásul még akkor is, ha elfogadod a ciklusok létezését, szinte lehetetlen egy ilyen ciklus csúcsát vagy alját kiválasztani. A ciklusok megértése azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy maximalizáld a kereskedési vagy befektetési hozamot.

A chartok felhasználásával a BTC/USD CFD nagyobb mozgásait is kihasználhatjuk mind az alacsonyabb időkereteken, mint például az ötperces charton és magasabb időkereteken, mint például napi chartok. Lehet, hogy a BTC erősségébe (vagy gyengeségébe) szeretnél befektetni a heti és havi chartok kereskedésével.

Ha a felkínált tőkeáttételt megfontolt módon használod a BTC/USD CFD kereskedéshez, potenciálisan jóval magasabb hozamot produkálhatsz, mint egyszerűen a BTC vételével.

Konklúzió

A Bitcoin valódi devizává válhat? Mint minden más technológia esetében, a jövőben akár valami ennél jobb is jöhet, és ha ez megtörténik akkor a Bitcoin értéke látványosan csökkenhet. A devizákkal ellentétben a Bitcoinnak nincs kamat hozama, ezért egy normalizálódó monetáris politika környezetben, amelynek emelkedő kamata van, a legjobb, ha nem próbálod meg ezt az árucikket hosszú távú részvényként kezelni a nyugdíjad finanszírozásához.

Bár a BTC az innováció és az esetleges virtuális fizetési rendszer evolúcióját testesítheti meg, még mindig sok olyan kérdés merül fel a biztonság és a fenntarthatóság terén, amelyeket meg kell oldani, mielőtt arra ösztönözhetnénk az ügyfeleket, hogy használják fel vagy fogadják el fizetési eszközként. Miközben úgy véljük, hogy a Bitcoin akár életképes befektetési lehetőség is lehet, ám soha nem lépheti túl az arany stabilitását és sokoldalúságát, mint befektethető árucikk.

Azt javasoljuk, hogy kezdésként kis befektetési összeggel kezdj, talán a tőkéd kis részével, mintegy 0,1 %-kal, hogy megtanuld, hogyan működik, hogyan kereskedhető és hogyan lehet biztonságosan kezelni.

Ha BTC/USD CFD-vel – vagy Arany Spot CFD-vel kereskednél – azt javasoljuk, hogy fordíts kellő figyelmet a kereskedésben esetlegesen felmerülő kockázatokra, és mindenképpen gyakorold a kereskedést egy Demo számlán, mielőtt Éles kereskedésbe vágnál.

Nyiss egy demo számlát!

Tetszett a cikk? Olvass többet a kriptovaluták kereskedéséről:

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.