Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
 • Tőkeáttétel eddig:
  1:30 a lakossági ügyfeleknek,
  1:500 a szakmai ügyfeleknek
 • FSCS védelem
 • Negatív Egyenleg Elleni Védelem
TOVÁBB
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Mi az a Monero?

Naponta egy új kriptovaluta keletkezik, legalábbis ezt érezhetjük. Azonban nem minden Bitcointól eltérő típusú kriptovaluta származik 2017-ből és azon túl…

Vegyük például a Monero (XMR) kriptovalutát, amely valójában 2014-ben keletkezett, és kulcsfontosságú előnyöket nyújtott az adatvédelem terén.

Ez a cikk bemutatja azokat a fontos ötleteket, jellemzőket, előnyöket és kihívásokat, amelyekkel a Monero szembenéz a kriptovilágban található versenytársaival.

Mi az a Monero?

A Monero egy 2014-ben keletkezett kriptovaluta. A Monero adatvédelem-orientált és nyílt forráskódként működik a blokklánc koncepcióban.

A nyílt forráskód azt jelenti, hogy a technológia és a szoftver felépített, letesztelt és továbbfejlesztett a felhasználói együttműködésen keresztül. A Monerohoz kapcsolódva, több mint 240 fejlesztő járult hozzá a projekthez, közülük 30-an „core" csoportként lettek jelölve.[1]

A blokklánc ugyanazt a technológiai logikát használja a legtöbb digitális pénznem esetében: ez a logika áll a kriptovaluták mögött is, ami egy nyilvános főkönyvet biztosít a hálózat minden tranzakciójára.

Végül, de nem utolsó sorban, a Monero az adatvédelméről ismert, mivel az átláthatóság hiányára épült, szándékosan. Úgy lett beállítva, hogy elrejtse a feladók és címzettek azonosságát, valamint minden tranzakció összegét.

Sokan most biztos csodálkoznak: a Bitcoin nem névtelen volt? Igen, de a valóság úgy tűnik másról árulkodik…

Miben különbözik a Monero a Bitcointól?

A Bitcoin az anonimitásáról ismert, de az általa kínált adatvédelmeknek korlátai is vannak. A Bitcoin rögzíti a Bitcoin címeket és tranzakciókat a blokkcsatornán, ami betekintést nyújt az adatokba a nyilvánosság számára.

A lényeg az, hogy a címek nem teljesen privátok, még akkor is, ha a Bitcoin hamis neveket és címeket használ. Miért?

Egyszerűen azért, mert a Bitcoin címek és tranzakciók a blokkcsatornában kerülnek rögzítésre, ami nyilvánosan elérhetővé és nyomon követhetővé teszi őket. Alapvetően ez azt jelenti, hogy esély van arra, hogy a tranzakciók potenciálisan egy valódi személy identitásához kapcsolódnak.

A Monero nagyobb adatvédelmet kínál, mint a Bitcoin, mivel a tranzakciói rejtve vannak a kriptográfia mögött, ami védi a címeket és az átutalt összegeket. Alapvetően minden Monero tranzakció el van zárva, ami növeli valamennyi felhasználójának adatvédelmét.

MetaTrader Supreme Edition

Hogyan védi a Monero az adatvédelmet?

A Monero az úgynevezett „gyűrű aláírásokon" és „lopakodó címeken" alapul, amelyek elrejtik a feladó és a címzett azonosságát. A gyűrű aláírások a felhasználói fiókkulcs és a nyilvános kulcsok keverékét alkotják a Monero blokkláncból. Harmadik felek nem képesek azonosítani, hogy melyik kulcs származik a nyilvánosságtól, és melyik a felhasználótól, ami kiküszöböli a felhasználó és az aláírás összekapcsolásának lehetőségét.

A Monero minden érmét összekever a tranzakciókkal, amivel más adatvédelmi kriptovaluták, mint például a Dash (DSH) és a Zcash (ZEC) nem rendelkeznek. A Dash egyesíti a tranzakciókat annak érdekében, hogy csökkentse annak az esélyét, hogy bármely felhasználó azonosításra kerüljön. A Zcash a felhasználók számára is lehetőséget ad arra, hogy visszatartsák identitásukat és hogy ne említsék meg a tranzakció értékét.

A fő különbség az, hogy a Zcash adatvédelmi beállításai opcionálisak, míg a Monero alapértelmezés szerint privát. Más kriptovaluták nem keverednek alapértelmezés szerint, ami gyanút okoz, amikor az érmék összekeverednek, valamilyen rejtett észlelés miatt.

A Monero kiküszöböli a gyanút, mivel minden érme összekeveredik, és az információ automatikusan el van rejtve. Azoknak a felhasználóknak, akik továbbra is anonimak szeretnének lenni, úgy tűnik ez alapján, hogy a Moneroval jobban járnak.

Mi az adatvédelem előnye és hátránya?

A magas szintű adatvédelem számos előnnyel jár.

Mindegyik Monero érme vagy egység átváltható, például a helyi áruházban használt devizára. Egyszerűen nem érdekel, hogy X érmét vagy az Y érmét kapsz, ha azok ugyanazok.

Valószínűleg eltöprengtél: ez nem érvényes MINDEN kriptovalutára? Talán meglepődnél, ha megtudnád, hogy a válasz nem.

Ha további kérdésed van akár a tőzsdei kereskedésekről, akár a kriptovalutákról, csatlakozz valamelyik oktatásunkra, ahol számos kérdésre választ kaphatsz!

Tőzsde Nap

A Bitcoinokat egy blokkcsatornán rögzítik, amely a tranzakció előzményeit mutatja. Ez azt jelenti, hogy az érmék társulhatnak bizonyos eseményekhez, ami akár negatív is lehet, mint például a lopás. Ezek az érmék kevésbé lehetnek vonzók.[2]

Ebben a helyzetben a Monero kulcsfontosságú különbséget élvez, mivel az adatvédelemre helyezi a hangsúlyt. Ez azt jelenti, hogy két XMR érmét nem lehet megkülönböztetni egymástól a tranzakció előzményei alapján.

Ez ugyanakkor kihívást jelent a Monero számára is, hiszen az adatvédelem terén elért ereje népszerű érme lett a kábítószerekhez és a szerencsejátékokhoz potenciálisan kapcsolódó, megkérdőjelezhető piacokhoz.

Hogyan keletkeznek az új Monero érmék?

Az új Monero érmék létrehozása a „Monero bányászat" révén valósul meg, ami a kriptovaluták szokásos módja, hogy megjutalmazza a résztvevőket a blokkcsatorna tranzakciók rögzítésénél. A Monero egy blokkjának (teljes) kibányászása körülbelül két perc.

A Monero lehetőséget kínál az érmék bányászatára is, de néhány kulcsfontosságú különbséggel. A Monero bányászat nem igényel speciális hardvert és alkalmazható az összes vezető platformon, beleértve a Windows, Android, Linux és macOS.3 verziókat. [3]

Használja a Proof-of-Work (PoW) algoritmust, amelyet arra terveztek, hogy biztosítsa, hogy a processzorok szélesebb skálájához hozzáférjenek. Ez azt jelenti, hogy a bányászat különböző személyek/csoportok számára nyitott, nem csak a bányászati érmékre összpontosító nagyméretű bányászati medencék számára.

Ez a Monero bányászat egyik legfontosabb előnye, ha összehasonlítjuk más altcoinokkal: a folyamat egy szabványos számítógépen elvégezhető, nem pedig egy olyanon, amelyhez káprázatos sebesség szükséges.

Lehet, hogy azon tűnődsz, hogy mi a bányászat jutalma. A bányászoknak „állandó blokkjutalmat" nyújtanak, ami azt jelenti, hogy mindig lesz egy minimális 0,3 XMR jutalék.

Az új érmék bányászatának legfőbb előnye egyszerű: a bányászok számára ösztönzőt nyújtanak, amely biztosítja, hogy elegendő résztvevő vegyen részt a blokklánc folyamatban.

Viszonylagosan szólva a 0,3 XMR a teljes XMR forgalom kisebb részét képezi, ami azt jelenti, hogy ez egy dezinflációs kriptovaluta. 2022-re az infláció kb. 1% lesz, és onnantól továbbra is csökkeni fog.[4]

Mi az XMR ármozgás?

A Monero (XMR) szintén volatilisnek mutatkozik, éppúgy, mint más kriptovaluták. Nyilvánvalóan, az ára alacsony volt, amikor keletkezett, 2015 januárjában körülbelül negyed dollár (0,25 $) volt.

A Monero is megérezte a hatalmas emelkedést 2017-ben, hasonlóan a Bitcoin és más kriptovalutákhoz hasonlóan. 2017 májusában az ár mintegy 65 dollárra emelkedett, mielőtt augusztusban a következő impulzív ármozgás meghaladta a 150 dolláros értéket.

Pár hónappal később a növekedés folytatódott, és az ár 2017 decemberében elérte a 475 dollárt. Ez jelenleg a mindenkori legmagasabb ár, és azóta az árfolyam már korrekció történt, egy visszapattanást képezve, amelynél visszaesett az ár 200 dollárra.

Lehetséges a Moneroval való kereskedés?

Igen, teljesen! Ez nem csak a hosszútávú kriptovaluta befektetésről szól. A kriptovaluta CFD-kkel kereskedhetsz rövid távon is. Az Admiral Markets-nél lehetséges a Monero CFD kereskedés! Kereskedj a rendkívül népszerű kriptovaluta derivatíváival a világ vezető kereskedési platformjain – a MetaTrader 4 vagy a MetaTrader 5felületen. A MetaTrader WebTraderrel közvetlenül is kereskedhetsz, letöltés nélkül!

Mi történhet ezután?

Az adatvédelemre való összpontosítás miatt, úgy tűnik, hogy a Monero egy szolid rést talált a kriptovaluta világában. De hogy ez hogyan és mikor befolyásolja az árat, arra még várni kell. A chartok elemzése csak egy módja annak, ahogy a kereskedők spekulálhatnak a jövőbeli ármozgásokra.

Nézd meg a rendelkezésre álló oktató cikkeinket, a chartok elemzéséről, a technikai elemzésről, a fundamentális elemzésről és a kockázatkezelésről, hogy jobban felkészülj a kereskedési döntések meghozatalára.

Javasoljuk, hogy először egy Demo számlát nyiss, hogy teszteld a kereskedési terveidet és stratégiáidat.

Demo számla

Referenciák:


 1. Get Monero
 2. Coindesk
 3. Investopedia
 4. CoindeskKockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.