Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Amazon részvény – Az Amazon részvény vásárlása és CFD kereskedése

A legtöbb tőzsdei befektető szeretne olyan részvénybe fektetni, ami éveken át szárnyal, így egy megfelelően időzített vásárlással hatalmas hozamot elérni.

Az elmúlt évtizedekben, főleg a technológiai szektorban hatalmas hozamokat is láthattunk, erre egy remek példa az Amazon részvényeinek szárnyalása, ami Jeff Bezos-t a világ leggazdagabb emberévé tette.

Bezos a könyvpiac forradalmasítója, az online kereskedelem egyik úttörője, a világ egyik legsikeresebb cégvezetője. Ha az Amazon részvényei érdekelnek, vess egy pillantást az alábbi chart-ra:

Amazon részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 4, Amazon részvény árfolyam, heti chart (2011.04.10. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 23:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

2018-ban a vállalat kapitalizációja elérte az 1000 milliárd dollárt, jelenleg az árfolyam 2000 dollár felett áll, a trend emelkedő, de a csúcsról akár le is fordulhat.

Amazon részvény vásárlása

Havi chart-on hamarosan kiderül, új csúcsok jönnek, vagy inkább dupla csúcs alakul ki. Jelenleg, a cikk írásakor 2019 nyarán éppen a wall street-i csúcsok sorozatos döntögetését látjuk, egy biztos: bármerre is mozdulna az árfolyam, az Amazon számos kereskedési és befektetési lehetőséget nyújt:

Amazon részvény vásárlás

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, amazon részvény árfolyam (amazon stock price), havi chart (2011.04.01. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 23:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

De mi ennek a hatalmas növekedési sztorinak az alapja, háttere? Mivel is foglalkozik mostanában a cég, ami online könyváruházként vált ismertté?

Az elektronikus kereskedelem, az internetes áruházak vezetője, a cloud technológia legsikeresebb vállalata. Ma már szinte mindenki ismeri az Amazon-t. Vajon jogosan félnek-e tőle a hagyományos áruházak, boltok?

Aki munkahelyet keres és igazán kemény vezetőt szeretne magának példaképül, az Amazon akár egy jó választás lehet. Mi azonban most azon gondolkodunk ebben a cikkben, hogy miért és milyen áron érdemes Amazon részvényt vásárolni.

Mindez függ az amerikai és a nemzetközi tőkepiaci hangulattól és attól is, hogy Bezos mit talál ki a társaság jövőbeni tevékenységeit illetően. Ha ő lett a világ leggazdagabb embere, érdemes lehet követni őt a befektetések világában is?

Admiral.Invest számládon pár kattintással tudsz Amazon részvényt vásárolni, vagy akár Amazon részvény CFD-vel (contract for difference) is kereskedhetsz az Admiral.Markets, Admiral.MT4 és Admiral.MT5 számlákon. Amennyiben szeretnél többet megtudni a számlatípusainkról és a termékeinkről, nézd meg, hogyan zajlik a tőzsde számla nyitása.

Amazon részvény számla

Az Amazon részvény története

Az Amazon.com szimbóluma az AMZN (NASDAQ:AMZN), központja Seattle-ben található. A kilencvenes évek internetes őrületének egyik nagy nyertese, ráadásul a dotcom válságot követően ismét talpraállt, sőt ma már a világ egyik legnagyobb értékű vállalata lett.

Sok dotcom cég nem termelt nyereséget anno, sőt csak ígérgetett, közülük jónéhány ma már nem is létezik.

Az Amazon azonban már 2001-ben profitról adott számot. Az oldalt Jeff Bezos alapította Cadabra.com néven 1994-ben, a valós működése azonban 1995-ben indult el. A könyv volt a kezdet, azután jött a CD, DVD, számítógépes játékok, sőt, ma már bútorokat, ruhákat, ételt is vehetsz tőlük.

A világ szinte minden tájáról rendelhetsz az Amazon-tól és ha online szeretsz vásárolni, szinte biztos, hogy téged is rabul ejt az az érzés, amit ez a weboldal nyújt.

Ha a chartra nézel, idén januártól 30%-os emelkedéssel, ez az egyik legbámulatosabb részvény manapság:

AMZN stock

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, AMZN részvény árfolyam (AMZN stock), napos chart (2018.06.11. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 23:10 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Ha a chart-ot lekicsinyítve megnézzük, 2016 januárja óta elég szép eredményeket el lehetett érni:

AMZN részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, AMZN részvény árfolyam (amazon stock chart), napos chart (2016.02.22. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 23:10 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Na térjünk vissza a cég történetére. A garázscégek egyik mintapéldánya, ugyanis tényleg egy garázsban alapították.

"A" betűvel kezdődik a neve, jó helyen van az ABC-ben, a folyó pedig, amiről Bezos a céget elnevezte, a legbővebb vízhozamú folyó, ráadásul a pénz olyan, mint a víz: oda folyik, ahol már van. Egy jó névadás meghatározó lehet egy cég, vagy egy ember életében is. A-tól Z-ig minden betű… A logó is ezt sugallja 2000 óta.

Bezos 1999-ben az online kereskedelem népszerűsítése miatt az év embere lett. Bezos földbirtokos családból származik, már gyermekkorában a földeken dolgozott, innen ered a hihetetlen munkamorál, melyet minden munkatársára átültet, aki bírja a tempót.

Ha egy gyermeket munkára nevelünk, sikeres lehet az életben, sok mai ember, aki start up milliárdos szeretne lenni, dolgozhatna Bezos munkatempójában 1 hetet vagy akár csak 1 napot…

Amazon részvény oktatás

Jeff számos területhez ért, mérnök, informatikus, dolgozott Hedge Fund-nál, szinte minden technológiai dolog érdekli, legyen szó akár az űrkutatásról.

Az Amazon részvényeinek árfolyama szárnyal, ami a fentiek tükrében nem meglepő. Szinte mindent elért a zseniális cégvezető, azonban családi életében nemrégiben törés történt, Bezos elvált feleségétől.

Az amazon részvény árfolyama, belépők a múltból

Ha valaki kibocsátáskor Amazon részvényt vásárolt és 2018-2019-ben adta el, az igen komoly profitot vághatott zsebre.

Az amazont hosszú távon és kevésbé hosszú távon is jó befektetésnek tartják sokan, sőt a napi kereskedők is kedvelik. A következő ábrán ereszkedő piros trendvonalakat láthattok a részvény napi chart-ján, melyek áttörése igen jó vételi lehetőség volt a múltban:

AMZN részvény árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyama (amazon stock), napos chart (2011.04.15. és 2015.05.26. között). Készült: 2019.07.11. 23:15 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A következő képen egy szintet is bejelöltünk, ami a lokális csúcsot jelölte, azaz ellenállás volt, majd támasz lett. A szint áttörése, valamint az ezt követő ereszkedő ferde vonalak törése is jó belépő volt:

Amazon részvény árfolyama

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyama (amazon stock), napos chart (2012.05.25. és 2016.06.24. között). Készült: 2019.07.11. 23:20 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Ha a sárga szintvonalat összekötötted volna a chart-on a megfelelő emelkedő aljakkal, akkor egy olyan emelkedő trendvonalat kaptál volna, ami megadja az irányt hosszú távon, lásd a képet:

Amazon részvény árfolyam grafikon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, napos chart (2012.05.25. és 2015.06.25. között). Készült: 2019.07.11. 23:22 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

És amíg a chart fölötte van, tartani lehet a pozíciót, vagy a megfelelő pontokon belépni. A vonal jó ötlet volt, ami ezután következett, az magáért beszél:

Amazon tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, napos chart (2015.04.27. és 2019.05.21. között). Készült: 2019.07.11. 23:30 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Amennyiben érdekel a részvénypiac, látogass el az Admiral Markets UK Ltd ingyenes képzéseire, ahol oktatóinktól kérdezhetsz. Oktatásaink szeminárium és webinárium formában is elérhetőek, regisztrálj pár gombnyomással és vegyél részt rajtuk.

Amazon részvény vásárlása és CFD kereskedése

Ha részvényt szeretnél venni hosszú távra, azt megteheted az Admiral.Invest számlán. Ha részvény CFD-vel akarsz kereskedni, daytrade-elni, shortolni, és rövidebb idősíkban gondolkozol, lehetőséged van kereskedni az Admiral.Markets, Admiral.MT4 vagy Admiral.MT5 számlákon.

Próbáld ki a kereskedést egy ingyenes Demo számlán, ahol kockázatmentesen megimserheted a pénzügyi piacok működését.

Demo számla Amazon kereskedés

  1. Jelentkezz be a MetaTrader Supreme Edition kereskedési számládra
  2. A Market Watch (Piacfigyelő) fülön kattints a jobb gombbal
  3. Menj a Szimbólumok és az AMZN mezőbe a keresősávban
  4. Válaszd ki az AMZN -t és kattints a Megjelenítés szimbólumra
  5. Kattints jobb egérgombbal az AMZN-re, majd kattints az Új megbízás gombra, majd a Vétel gombra

Egyszerűen kövesd ezt az 5 gyors és egyszerű lépést Amazon részvény vásárlásához!

Hogyan lehet eladni az AMZN részvényeket

  1. Jelentkezz be a MetaTrader kereskedési számládra
  2. A Market Watch ( Piacfigyelő ablak ) fülön kattints a jobb gombbal
  3. Menj a Szimbólumok és az AMZN mezőre a keresősávban
  4. Válaszd ki az AMZN-t és kattints a Megjelenítés szimbólumra
  5. Kattints jobb egérgombbal az AMZN-re, majd kattints az Új megbízás, majd az Eladás gombra

Az Amazon részvény vásárlása és kereskedése

Amennyiben rendelkezel Admiral Markets Demo vagy éles számlával, a piacfigyelő ablakban kiválaszthatod az Amazon (AMZN) részvényt és a kék mezőre klikkelve, az előreugró ablakban a mennyiség megadását követően azonnal vásárolhatsz Amazon részvényt.

Amazon részvény metatrader

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény vásárlása, 2019.máj.13-16

Egy másik lehetséges módszer az, ha az Amazon chart-jára a jobb egérgombbal ráklikkelsz, majd a lenti képernyőfotón látható módon jársz el (Kereskedés, Új megbízás).

Amazon részvény kereskedés

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény vásárlása, M5, 2019.máj.13-16.

Ha Amazon részvényt kívánsz vásárolni, tájékozódj a főbb makrogazdasági eseményekről, a céget érintő vállalati hírekről, a technológiai szektor helyzetéről és olvass elemzéseket, híreket a világ gazdasági állapotának változásairól is.

Mindig használj stop loss-t, hogy kedvezőtlen forgatókönyv esetén se veszíts túl sokat. Mindig figyelj a kockázatokra, legyen tartalékod és devirzifikáld a pénzed.

Regisztrálj előadásainkra, ahol profi oktatóktól tanulhatsz a részvényekről, diverzifikációról, portfolió képzésről, indexekről, devizapiacról, kriptodevizákról!

Amazon árfolyama

Amazon vs más tech részvények összehasonlítása

Egy-egy részvény chart-ja lehet érdekes, vonzó, de mindig érdemes az adott papírt összehasonlítani más cégek részvényeivel is. A következőkben erre teszünk kísérletet, de természetesen az olvasóra bízzuk ezt a feladatot.

Az Amazon idei teljesítményét mutatja az alábbi chart:

amazon stock

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, M5 Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, napos chart (2018.12.26. és 2019.07.12. között). Készült: 2019.07.12. 14:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A képen látható, hogy idén nagyjából 1500 és 2000 dollár között mozgott az árfolyam, így aki nagyon ügyes volt, kb fél év alatt 30 százaléknál is magasabb hozamot érhetett el, ráadásul dollárban.

Természetesen fontos megemlítenünk, hogy minden befektetés kockázattal jár. Ha a dollár forint keresztárfolyamát megvizsgáljuk, egy jól időzített vásárlás esetén szintén jól járhattunk.

Nyilván kevesen nyertek az Amazonnal idén 30 százalékot, de ha már amerikai részvényekkel kereskedünk, nem árt figyelni az EURUSD és az USDHUF chart-ját is, ha hosszabb távon kereskedünk részvényekkel.

USDHUF napi chart:

Amazon vs USDHUF

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, USDHUF részvény árfolyam, napos chart (2018.12.26. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 22:40 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Nézzünk egy konkrét példát, íme az ALIBABA részvényének mozgása idén:

Alibaba vs Amazon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Alibaba részvény árfolyam, M5 (2018.08.17. és 2019.06.11. között). Készült: 2019.07.11. 22:45 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

2019 elején egy dupla alj alakult ki a grafikonon. Az alakzatban található ereszkedő trendvonal törése jó belépő lehetett volna long pozíció nyitására, így aki 140-150 dolláros árfolyamon vásárolt ALIBABA részvényeket, majd 190 dollár felett eladta, hasonlóan magas hozamot érhetett volna el, mint az Amazon esetében, ez ugye attól is függ, mennyire időzítette jól a vásárlást.

Az ALIBABA esetében azonban még az árfolyam nem érte el a korábbi csúcsot, jelenleg a kékkel jelölt trendcsatornában mozog.

AMZN trading

Ha a tőzsdei hangulat a jövőben is pozitív marad, valamint ha az árfolyam nem esik ki az emelkedő trendcsatornából, elképzelhető egy csúcstámadási kísérlet, de a legtöbb professzionális kereskedő ebben a piaci helyzetben stop loss-t használna és kisebb pozíciókat nyitna, mert a piacok történelmi csúcsuk közelében vannak.

Nézzünk még néhány technológiai papírt:

Amazon vs Snapchat

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Snapchat részvény árfolyam, H4 (2018.12.07. és 2019.06.14. között). Készült: 2019.07.11. 22:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A Snapchat árfolyama idén 6 dollár alatti szintekről 15 dollár fölé ment, ezzel a teljesítménnyel maga mögött hagyta a fenti 2 papírt, de természetesen magasabb kockázattal is járt. Ha technológiai részvényekből, vagy egyéb papírokból portfoliót szeretnél összeállítani, gyere el az Admiral Markets képzéseire.

Ha már tech szektor, nem maradhat ki a Facebook sem:

Amazon vs Facebook

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Facebook részvény árfolyam, napos chart (2018.08.17. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 22:50 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Az ereszkedő trendvonal törése volt itt a jó belépő, annak, aki jókor nyomta meg a gombot, egy technológiai portfolióban a FB jó választásnak bizonyult eddig idén.

Folytassuk a sort, ugyanis nektek, akik most ízlelgetitek a részvénypiacot, rengeteg részvény chart-ját kell majd elemeznetek:

Apple vs Amazon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Apple részvény árfolyam, napos chart, (2018.09.06. és 2019.07.11. között). Készült: 2019.07.11. 22:50 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Mi most itt csak néhány ismert tech papírra tértünk ki, fent az Apple chart-ján is láthattok hasonlóan magas emelkedést, mint az Amazon esetében.

Mitől lehet majd az egyik kedvenced az Amazon? Néhány daytrade belépőt mutatunk a múltból, ezek főleg vétel irányúak, mivel bikapiac volt idén, de CFD-vel daytrader-ek shortolhattak is, persze ez bikapiacon kockázatos, napon túl pedig magas kockázattal jár.

Amazon árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, M5 (2018.05.31. és 2019.06.05. között). Készült: 2019.07.11. 22:55 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A fenti chart-on trendtörést láthattok, belépő a nyíl, stop az X, célár1 a sárga szint.

Short belépőt is mutatunk, ezeket napon belül le kell zárni, mert a stop fölé ugorhat másnap a nyitóár. Amíg bikapiac van, lehet kereskedni shortokkal, de figyelembe kell venned, hogy nagyo kockázatos és át kell gondolnod, hogy ez egy jó ötlet-e vagy sem.

amazon részvény grafikon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény CFD árfolyam, napos chart (2019.06.12 és 2019.06.17. között). Készült: 2019.07.11. 23:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A dupla csúcs a fenti képen jó volt, de mutatnunk kell olyat, ami a short kereskedők rémálma:

Amazon metatrader

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény CFD árfolyam, napos chart (2019.06.11 és 2019.06.17. között). Készült: 2019.07.11. 23:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Dupla csúcs a kék téglalap, de ami ezután jön, az a shortosok rémálma…és ha van stoppod, ha nincs, itt most a short veszélyes volt:

Amazon trading

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény CFD grafikon, napos chart (2019.06.14 és 2019.06.19. között). Készült: 2019.07.11. 23:10 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Ha medvepiac jön, vagy korrekció, vagy krach, a long is kockázatosabb lehet.

Ez a két kép ugye szebb?

Amazon részvény tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, M5 (2019.06.20 és 2019.06.25. között). Készült: 2019.07.11. 23:15 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Amikor a daytrade egy része swing trade lesz, vagy hosszabb távú befektetés:

Nasdaq:AMZN

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Amazon részvény árfolyam, M5 (2019.06.20 és 2019.06.25. között). Készült: 2019.07.11. 23:15 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A fentiekből láttátok, hogy az Amazon a daytraderek kedvence is. Regisztrálj a szemináriumainkra és webináriumainkra és tanulj többet a short és a long kereskedésről.

Amazon trade

Alibaba vs Amazon részvények

Most hasonlítsuk össze az Amazon az Alibaba teljesítményével (Alibaba vs Amazon stock).

Az ALIBABA is tudott mutatni szép daytrade belépőket:

Amazon vs Alibaba részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Alibaba részvény árfolyam, M5 (2018.10.09 és 2018.10.15. között). Készült: 2019.07.11. 23:15 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

Ez egy fals letörési kísérlet és az eső trend törése.

Ez pedig egy fej váll alakzat.

Alibaba vs Amazon részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Alibaba részvény CFD árfolyam, M5 (2018.06.10 és 2018.06.13. között). Készült: 2019.07.11. 23:20 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan.

A fentieket követően készíts magadnak daytrade, swingtrade, stb képernyőfotókat és elemezz ki legalább 10-15 részvényt, mielőtt a vétel vagy eladás gombra kattintanál.

Természetesen a FB, az Apple és sok más részvény is kiváló daytrade-re és hosszabb távra is, megfelelő piaci körülmények esetén, de a fundamentális elemzés is lényeges. Ha az Amazon sztoriban hiszel, akkor az Amazon mellett fogsz dönteni nagyobb súllyal portfoliódban.

Ha a FB vagy a Tesla, vagy éppen a JPMorgan, netán a Coca-Cola tetszik, hogy ne csak tech papírokról essen szó, ezeket is megtalálod az Admiral Markets kínálatában, sőt több ezer részvényt és részvény CFD-t.

trading Amazon

Amazon részvény és részvény CFD - Összefoglalás

Napjainkban a technológiai szektor és szinte minden cég papírjai jó teljesítényt mutatnak a világ tőzsdéin. Az Amazon az elmúlt 1 évben kiválóan szerepelt, de több éves chart-ja is több mint meggyőző. Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, az ő cégébe aki eddig fektetett és türelmes volt, az nagy valószínűséggel eredményes volt.

A fentiekben megismerhettük az Amazon részvények történetét, tevékenységét, vezetőjét, ezen kívül a kereskedési belépők közül is bemutattunk párat.

A jövő valószínűleg kedvez az e-kereskedelemnek, a felhő alapú szolgáltatásoknak, valamint az is sejthető, hogy Jeff Bezos, aki az új trendeket folyamatosan figyeli, olyan dolgokba is fog fektetni, ami jelentős profitot is hozhat majd neki és cégének, valamint az Amazon részvényeseinek is.

Nyilván lesznek rossz és jó beszállási pontok is a chart-on, lesznek olyan részvények is, amelyek majd jobban teljesítenek, de a befektetési alapok portfoliójában az Amazon nagy eséllyel sokak számára nagy kedvenc marad, melyet a jó menedzsment és a hatalmas kapitalizáció is alátámaszt.

Azt, hogy ki vesz Amazon részvényt, döntse el ki-ki maga.

Amazon tőzsdei kereskedés

További Tőzsde cikkek

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókerként az Admiral Markets hozzáférést biztosít a világ egyik leggyakrabban használt kereskedési platformjához. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel. Ajánljuk figyelmed a következő cikkünket is: Miért kereskedj az Admiral Markets-el!

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző), személyes becslései alapján készült.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.