Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Az amerikai tőzsde legfontosabb jellemzői

Tudtad, hogy a világ két legnagyobb tőzsdéje is az Egyesült Államokban van? A New York-i és a Nasdaq tőzsde is a világ legismertebb vállalatainak otthona, olyanoknak, mint például az Apple, a Facebook és a Google.

Soha nem volt ilyen egyszerű a hozzáférés ezekhez a tőzsdékhez, ezért a világ minden táján élnek olyan emberek, akik szívesen megtanulják, hogyan lehet kereskedni az amerikai részvényekkel és indexekkel.

NYSE amerikai tőzsdei kereskedés

Apple, Cisco, Coca-Cola, Johnson&Johnson, McDonald's, Walt Disney, Tesla, JP Morgen… Ismerősen hangzanak ezek a nevek?

Ezek a cégek bizony az amerikai tőzsdéhez tartoznak, ám csak egy kis részét teszik ki az amerikai tőzsde részvények teljes listájának. Emellett ott vannak az indexek is, amelyekről elengedhetetlen szót ejteni.

Ebben a cikkben a következő érdekességekről lesz szó:

 • Az amerikai tőzsde története
 • Az amerikai részvények listája
 • Hogyan zajlik az amerikai részvény kereskedése,
 • Melyek az amerikai tőzsdeindexek,
 • Melyek az amerikai tőzsde szünnapok és kereskedési időszakok
 • Az amerikai tőzsde elemzése – hogyan csináljuk?

Kíváncsi vagy, mely amerikai tőzsde hírekre kell odafigyelni, amikor ezekkel a népszerű termékekkel kereskedsz? Mikor történik az amerikai tőzsde nyitás és mikor vannak szünnapok? Tudd meg most!

Mi az amerikai tőzsde?

A tőzsde alapvetően olyan aukciós helyszín, ahol a befektetők nyilvános tőzsdei társaságok részvényeit vásárolják meg és adják el. A részvénypiacot egy szabályozott tőzsde irányítja. Például az amerikai részvénypiacot a világ két legnagyobb tőzsdéje - a New York-i Értéktőzsde és a Nasdaq Értéktőzsde – működteti. Ezek elősegítik a nyilvánosan jegyzett társaságok, például az Amazon, a McDonald's, a Nike, a Wal-Mart és más vállalatok részvényeinek vételét és eladását.

Az amerikai tőzsde összértéke minden nap ingadozik attól függően, hogy mennyi vásárlást és eladást hajtanak végre. Az Interkontinentális Tőzsde szerint (amely 2013-ban felvásárolta a New York-i Értéktőzsdét) aNew York-i tőzsdén lévő amerikai részvénypiac 2018. január 31-i tőzsdei összértéke meghaladta a 30 billió dollárt. Ezt az a tőzsdén jegyzett összes vállalat részvénypiaci adatainak felhasználásával számolták ki.

New York Stock Exchange - NYSE

Mindenképp szót kell ejtenünk az NYSE, azaz New York Stock Exchange-ről, amely a világ jelenlegi legnagyobb tőzsdéje, emellett a legnépszerűbb az amerikai tőzsdék közül. A new york-i tőzsdén közel 3000 értékpapírral kereskedhetünk.

Mindannyian láttunk már több filmet is a Wall Street varázslatos világából, láttunk történelmi csúcsdöntést ünneplő brókereket, vagy éppen a pánikoló brókerek arca is sokszor bejárta már a világsajtót.

De hogyan jutottunk el oda, hogy akár otthonunkból is kereskedhetünk? Egy kis visszapillantás a múltba… A tőzsde 1792 május 17-én alakult.

Na jó, nem itt kellene kezdenünk, az túl száraz anyag lenne… Kezdetben nyilván kisebb volumenben zajlott és kevésbé szabályozott keretek között a kereskedés, ma már ez a világ egyik legkomolyabb üzlete.

Próbáld ki a kereskedést amerikai tőzsdén jegyzett instrumentumokon egy ingyenes és kockázatmentes Demo számlán!

Amerikai piacok

Sokaknak a kötjegyekkel rohangáló, integető, üvöltöző brókerek, a nyílt kikiáltásos rendszer, a parkett zaja jut eszébe a tőzsdéről.

A múlt század második felétől a forgalmat az online kereskedés térnyerése, később az automatizált kereskedési rendszerek megjelenése is növelte.

Ma már ha megtakarításokról, nyugdíjakról beszélünk, szinte kikerülhetetlen a tőzsde vagy éppen a befektetési alapok világa.

A forgalom növekedéséhez az is nagyban hozzájárult, hogy azok a cégek, amik még 10-20-30-50-100 éve nem is léteztek, vagy csak "garázscégek", kisvállalatok voltak, mára már annyit érnek, ami szinte felfoghatatlan.

Nemrég a Google, az Apple, az Amazon tőzsdei értéke dollárban mérve az ezermilliárdos szintet is megközelítette, elérte, és rajtuk kívül számos óriáscég is ismert a reklámokból, a filmekből, a nyomtatott és elektronikus sajtóból és a híradóból.

A világ felgyorsult, óriások nőttek ki kisvállalatokból, míg más cégek eltűntek a süllyesztőben. Egy érdekes adat: 2018. júniusában az NYSE piaci kapitalizációja elérte a 28.528.761 dollárt. 2019 őszére az index ismét 27000 pont fölé tudott emelkedni, így a vállalatok összértéke tovább növekedett.

Ezek a cégek adják a NYSE forgalmát, de ki is ennek a rendszernek az üzemeltetője, tulajdonosa? Az NYSE tulajdonosa az NYSE Euronext tőzsdeüzemeltető, ami az Archipelago Holdings és az Euronext összeolvadásával jött létre.

Az amerikai részvény kereskedés 4 teremben zajlik, helyileg a Wall Street-en. Ez az amerikai tőzsde magyar idő szerint 15.30 és 22.00 között tart nyitva 1985 óta.

A Wall Street 11 alatt található tőzsde épületét 1978-ban történelmi jelentőségűvé nyilvánították. A hatvanas évek közepén létrehozták a NYSE kompozit indexet, az index értéke 50 pontról indult.

Az index az összes részvény árát tartalmazza, szemben a DJIA 30 részvényével, illetve az S&P 500 részvényt tartalmazó indexével.

A tőzsde az egy olyan központ, ahol bankok, pénzügyi intézmények, lakossági szereplők, nagyvállalatok, stb találkoznak egymással és a helyzet minden pillanatban más és más lehetőségeket tartogat.

Amerikai tőzsde oktatás

De mi alapján dől el, hogy nyertesek vagy vesztesek leszünk? Kell egy jó adag szerencse vagy elég ha jól időzítünk? Vagy ez egy olyan tanulási folyamat eredménye, ami nem a legkellemesebb? Egy biztos, ahhoz, hogy tőzsdések legyünk, veszíteni is tudni kell.

Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború időszaka egy nagyon jó lehetőség gyakorlati tapasztalat megszerzésére, mert aki ilyen volatilis környezetben is tud sikeresen kereskedni, trendelő piacokon akár egyszerűbb dolga is lehet.

Mi az amerikai tőzsdeindex?

Mivel az amerikai tőzsdén különféle ágazatokból származó vállalatok széles választéka található, a tőzsdék kiválasztott amerikai tőzsdeindexeket hoztak létre, hogy segítsék a közgazdászokat, alapkezelőket, újságírókat, kereskedőket és befektetőket a tőzsde egy részének mérésében. Például a következő amerikai indexek képezik a három legnagyobb és leginkább elismert amerikai tőzsdeindexet (mindegyik másra fordít nagyobb figyelmet):

1. Az S&P 500 tőzsdeindex. Ez az index a New York-i Értéketőzsde 500 legnagyobb tőzsdén jegyzett társaságának értékét méri, és az amerikai részvénypiac legjobb reprezentációjának tekintik.

2. A Nasdaq 100 tőzsdeindex. Ez az index a Nasdaq Értéktőzsde 100 legnagyobb tőzsdén jegyzett társaságának értékét méri. Noha ez az index a különféle iparágakban működő vállalatokat tartalmazza – habár elsősorban a technológiával kapcsolatos vállalatokat -, nem foglalja magában a pénzügyi ágazat vállalatait, mint például a kereskedelmi vagy a befektetési bankokat. Az indexet az amerikai technológiai szektor legjobb reprezentációjának tekintik.

3. A Dow Jones 30 tőzsdeindex. Ezt az indexet az amerikai részvénypiaci teljesítményének nyomon követésére fejlesztették ki 1896-ban, amikor az egyes társaságokra vonatkozó információk korlátozottak voltak. Az indexben található 30 részvény célja, hogy tükrözze az amerikai gazdaságot segítő domináns ágazatokat.

Ez az oka annak, hogy a különféle ágazatokból és számos vállalatból van az index összeválogatva. Az idő múlásával egyes vállalatok kiesnek, mások pedig nagyobb súllyal rendelkeznek. 2019 közepétől a Dow Jones 30 társaságok közé tartozik az American Express, az Apple, a Boeing, a Coca-Cola, a Disney, a Goldman Sachs, a McDonald's, a Microsoft, a Nike, a Verizon és még sok más.

Most nézzük meg, hogyan lehet kereskedni az amerikai tőzsdén, hogyan lehet hozzáférni az amerikai tőzsdei adatokhoz, és miért érdemes megnézni az amerikai tőzsde árfolyam grafikonokat a kereskedési döntések meghozatalához.

Tudtad, hogy kereskedsz az amerikai tőzsdeindexekkel, valamint olyan cégekkel, mint az Apple, a Facebook és a Netflix, egy olyan kereskedelmi platformon keresztül, amely teljesen INGYENESEN letölthető? Kattints az alábbi képre és tölted le ingyen:

amerikai tőzsde kereskedés

Amerikai tőzsde részvények

Az amerikai részvényekről már érintőlegesen beszéltünk, a DJIA összetevőit felsoroltuk, érdemes azonban elidőznünk az S&P 500 és a Nasdaq cégeinek chart-jával is.

Az Admiral Markets lehetővé teszi ügyfeleinek több ezer nemzetközi részvény chart-jának elemzését és a részvényekkel való kereskedést, sőt a részvénypiacról is tartunk oktatásokat.

A rengeteg lehetőség nyilván hatalmas előnyökhöz juttatja ügyfeleinket, a széles termékpaletta és az olcsó jutalék szint pedig szintén vonzó.Az amerikai részvényekről rengeteg elemzés lát napvilágot szinte minden nap angolul és ma már magyarul is egyre gyakrabban.

Kezdő ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy bizonyos számú, pl 10-20, cégnél, instrumentumnál többet eleinte ne kövessenek, ne elemezzenek, csak akkor, ha már a kereskedés, a fundamentális elemzés, a technikai elemzés már rutinszerűvé vált.

Ha portfoliónk nem csak amerikai, hanem egyéb részvényeket is tartalmaz, az még jobb a diverzifikáció, kockázatcsökkentés szempontjából, erre előadásainkon szintén kitérünk.

Számos befektetési alap, befektetési bank, állami nyugdíjalapok, rengeteg kisbefektető, kereskedő cégek, jegybankok, stb a tőzsde szereplői. Minket most az érdekel, hogy milyen részvényekkel, instrumentumokkal tudunk kereskedni az amerikai tőzsdéken.

Elsősorban milyen részvényekkel érdemes kereskednünk? Sokan azt mondják, hogy jó, ha az adott portfolióban vannak osztalékpapírok, ilyen például a The Coca-Cola Company vagy éppen a Pepsico, érdemes lehet nagy nevű élelmiszeripari (McDonald's), gyógyszeripari Pfizer, Merck), autóipari, kereskedelmi ( WallMart), IT vagy Telekommunikációs, technológiai (IBM, Intel, Facebook, Apple), cégek részvényeiből is szemezgetnünk, vagy éppen az olajipar, energiaszektor is lehet jó választás.

Emellett nagy jövőt ígérő cégek is szerepelhetnek részvény portfoliónkban (Tesla, stb) vagy hatalmas méretű internetes cégek is jó hozamokat értek el a múltban (Google, Amazon, stb).

Több elemző szerint érdemes olyan cégekből is vásárolnunk, melyek árfolyama már jelentős korrekción esett át, de azért az óvatosság legyen ilyenkor a fő szempont.

Amerikai tőzsde szeminárium

A legtöbb befektető ma már rengeteg amerikai vállalatot ismer, mi most a Dow Jones ipari átlag indexének összetevőit vesszük górcső alá. Az index harminc vállalatot tartalmaz, ezek a következők:

3M, American Express, Apple, Caterpillar, Chevron, Cisco, Coca-Cola, DuPont, Exxon Mobil, General Electric, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Johnson&Johnson, McDonald's, Merck, Microsoft, Nike, Pfizer, Procter&Gamble, Travelers, United Health Group, United Technologies Corporation, Verizon, Visa, Walmart, Walt Disney.

Akinek ez a 30 vállalat kevés, az S&P 500 vagy a Nasdaq index összetevőivel is kereskedhetsz: az Admiral Markets Metatrader felületén akár többezer részvényt is elemezhetsz.

Célszerű a gyakorlatban egy 10-20 részvényből álló listát készítenünk,melyet folyamatosan figyeljünk, emellett fontos napi szinten nyomon követnünk a vállalati és makrogazdasági híreket, hogy azok, illetve a technikai elemzés segítségével minél jobb befektetői döntéseket tudjunk meghozni.

Amennyiben az amerikai tőzsdeindexekkel, illetve amerikai részvényekkel történő kereskedés bővebben érdekel, látogass el az Admiral Markets előadásaira, illetve webinárium sorozatára.

Amerikai tőzsde webináriumok

Amerikai tőzsde nyitás időpontja

Mint azt már a fentiekben leírtuk, az amerikai tőzsde magyar idő szerint 15.30-kor nyit és 22.00-kor zár, azonban a határidős indexekkel ezt megelőzően és követően is kereskedhetünk.

A DJIA index egyébként daytrader-ek körében igen kedvelt, már nap elején is komoly mozgásokat produkál, gyakorlatilag reggel 8-tól este 10-ig legalább 3-4 időszak van, amikor érdemes lehet az amerikai indexekkel kereskedni.

Az amerikai tőzsde nyitáskor, nyitás előtt csak gyakorlott trader-eknek javasoljuk a kereskedést, csakúgy mint makroadatok, hírek alatt, mert 3 óra és 4 óra között a volatilitás jelentős is lehet, de szinte mindig van csapkodás, ami lehetőség és kockázat is egyben. Az amerikai tőzsde nyitvatartása tehát a nyitás és a zárás között is tartogathat meglepetéseket. Különes érvényes ez manapság, ugyanis a Fed lépései, illetve az Egyesült Államok elnökének beszédei is jelentős hatással lehetnek trade-jeinkre.

Vannak olyan időszakok, hírek előtt, ebédszünetben, néha zárás előtt, amit szintén érdemes kihagyni, de minden nap lehet egyedi.

Részvényekkel történő kereskedéskor fontos a makroadatok mellett a vállalati hírekre is figyelnünk, valamint minden esetben érdemes lehet stop loss-t használni.

Amerikai tőzsde nyitvatartás

Az amerikai tőzsde nyitva tartása figyelése során azonban nemcsak az órákra érdemes odafigyelni, hanem a szünnapokra is. Az amerikai tőzsde szünnapok 2019-ben a következő naptári napok:

jan. 1, jan. 21 (Martin Luther napja), febr. 18 (Washington születésnapja), ápr. 19 (Nagypéntek), máj. 27 (Memorial day), júl. 4 (Függetlenség napja), szept. 2 (Labour day), nov. 28 (Hálaadás napja), dec. 25.

Csak összehasonlításképpen a magyar tőzsdén idén a következő napok kereskedési szünnapok:

jan. 1, márc. 15, ápr. 19, ápr 22, máj. 1, jún. 10, aug. 19, aug. 20, okt. 23, nov. 1, dec. 24,25,26,27, 31.

Mi az amerikai tőzsdeindex?

Mivel az amerikai tőzsdén különféle ágazatokból származó vállalatok széles választéka található, a tőzsdék kiválasztott amerikai tőzsdeindexeket hoztak létre, hogy segítsék a közgazdászokat, alapkezelőket, újságírókat, kereskedőket és befektetőket a tőzsde egy részének mérésében. Például a következő amerikai indexek képezik a három legnagyobb és leginkább elismert amerikai tőzsdeindexet (mindegyik másra fordít nagyobb figyelmet):

1. Az S&P 500 tőzsdeindex. Ez az index a New York-i Értéketőzsde 500 legnagyobb tőzsdén jegyzett társaságának értékét méri, és az amerikai részvénypiac legjobb reprezentációjának tekintik.

2. A Nasdaq 100 tőzsdeindex. Ez az index a Nasdaq Értéktőzsde 100 legnagyobb tőzsdén jegyzett társaságának értékét méri. Noha ez az index a különféle iparágakban működő vállalatokat tartalmazza – habár elsősorban a technológiával kapcsolatos vállalatokat -, nem foglalja magában a pénzügyi ágazat vállalatait, mint például a kereskedelmi vagy a befektetési bankokat. Az indexet az amerikai technológiai szektor legjobb reprezentációjának tekintik.

3. A Dow Jones 30 tőzsdeindex. Ezt az indexet az amerikai részvénypiaci teljesítményének nyomon követésére fejlesztették ki 1896-ban, amikor az egyes társaságokra vonatkozó információk korlátozottak voltak. Az indexben található 30 részvény célja, hogy tükrözze az amerikai gazdaságot segítő domináns ágazatokat.

Ez az oka annak, hogy a különféle ágazatokból és számos vállalatból van az index összeválogatva. Az idő múlásával egyes vállalatok kiesnek, mások pedig nagyobb súllyal rendelkeznek. 2019 közepétől a Dow Jones 30 társaságok közé tartozik az American Express, az Apple, a Boeing, a Coca-Cola, a Disney, a Goldman Sachs, a McDonald's, a Microsoft, a Nike, a Verizon és még sok más.

Amerikai részvények

Amerikai tőzsde részvények

Az amerikai részvényekről már érintőlegesen beszéltünk, a DJIA összetevőit felsoroltuk, érdemes azonban elidőznünk az S&P 500 és a Nasdaq cégeinek chart-jával is.

Az Admiral Markets lehetővé teszi ügyfeleinek több ezer nemzetközi részvény chart-jának elemzését és a részvényekkel való kereskedést, sőt a részvénypiacról is tartunk oktatásokat.

A rengeteg lehetőség nyilván hatalmas előnyökhöz juttatja ügyfeleinket, a széles termékpaletta és az olcsó jutalék szint pedig szintén vonzó.

Az amerikai részvényekről rengeteg elemzés lát napvilágot szinte minden nap angolul és ma már magyarul is egyre gyakrabban. Kezdő ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy bizonyos számú, pl 10-20, cégnél, instrumentumnál többet eleinte ne kövessenek, ne elemezzenek, csak akkor, ha már a kereskedés, a fundamentális elemzés, a technikai elemzés már rutinszerűvé vált.

Ha portfoliónk nem csak amerikai, hanem egyéb részvényeket is tartalmaz, az még jobb a diverzifikáció, kockázatcsökkentés szempontjából, erre előadásainkon szintén kitérünk.

Amerikai tőzsde hírek – a legfontosabb bejelentések

Az amerikai tőzsdéken szinte minden nap láthatunk vállalati híreket, makrogazdasági adatokat, ezekre legtöbbször komoly árfolyamkilengések is történnek.

Az Admiral Markets kereskedési naptára mellett több internetes kereskedési naptárból is tájékozódhatunk a hírek bejelentésének pontos időpontjáról, valamint arról, hogy az adott napon, héten milyen bejelentések várhatóak.

Minden makroadat vagy éppen vállalati gyorsjelentés esetében léteznek előzetes elemzői várakozások, komolyabb kilengéseket akkor tapasztalunk, ha a becslések jelentősen eltérnek a publikálásra kerülő adatoktól.

amerikai hírek kereskedése

Ha a vállalatok eredményének közlése előtt például profit warning érkezik, vagy váratlan negatív esemény, az nem jó a részvényeseknek, ilyenkor és adatok, hírek előtt jó ha van stop loss-unk betéve.

Természetesen az is lehetséges, hogy egy adott vállalat módosít felfelé eredményvárakozásain, vagy olyan jelentős esemény következik be a cég életében, hogy az árfolyam szárnyalni kezd vagy éppen óriás réssel nyit felfelé, ezért nem rossz az, ha figyeljük a híreket, ha már részvényekkel kereskedünk.

Ami a makroadatokat illeti, a munkanélküliség, az infláció, a GDP előrejelzések, az NFP, stb mellett a kereskedési naptárakban a piros hírekre mindenképpen figyeljünk oda. Ezen híreknél kiemelten fontos a várakozások és a tényadatok közti eltérés iránya és annak mértéke.

Makroadatok idején a részvényindexek, az EURUSD, a részvények mozgása felgyorsul, akár jelentős elmozdulás is történhet. Ekkor lehet nagyot kaszálni, de a kockázat ezekben az időszakokban jelentősen megnő.

Amerikai tőzsde zuhanás és összeomlás

Fontos pár sorban megemlítenünk azt, hogy több mint tíz éve emelkedik az amerikai tőzsde, így egyszer majd a távoli vagy éppen közeli jövőben jöhet korrekció, vagy éppen amerikai tőzsde összeomlás is.

Ennek idejét senki sem tudja pontosan előrejelezni, ha tudnánk, az olyan lenne, mint egy lottó ötös nyerőszámait a húzás előtt megtudnunk.

A mi életünkben, feltételezve, hogy a legtöbb olvasó már elmúlt 18 éves, már láthattunk több komoly korrekciót, összeomlást. A teljesség igénye nélkül néhány eset az elmúlt 20 évből:

 • 2001-ben kipukkant a technológiai lufi
 • 2001. szeptember 11.
 • 2007-2009 hitelválság

Ezt megelőzően az 1929-33-as válság volt a legnagyobb, de a tíz évvel ezelőtti hitelválság minden bizonnyal be fog kerülni a közgazdaságtan könyvekbe.

Röviden itt is megemlítjük a 2018 év végi korrekciót, valamint 2019 nyarán a Fed kamatdöntését és annak értékelését követő korrekciót, amelyet az Egyesült Államok és Kína gazdasági konfliktusa indított be igazán. Ez a 2 utóbbi esemény csak korrekció volt.

2019 őszén az a kérdés, hogy lesz-e külkereskedelmi megállapodás a két nagyhatalom között, vagy jöhet-e esetleg újra korrekció. Ha optimisták vagyunk, a részvénypiac tartogat bőven lehetőségeket, de a stop loss legyen mindig beállítva.

Vannak lokális válságok, amelyek akár a világ összes tőzsdéjére is kiterjedhetnek, van olyan helyzet, hogy minden logikai érvvel szemben szárnyal egy piac és buborék alakul ki, miközben esni kellene, a tőzsde nem mindig a közgazdászokra hallgat.

Az amerikai tőzsde részvények kereskedése

Ha szeretnéd megtanulni az amerikai részvények vásárlását, az első lépés az lesz, hogy megismerd a kereskedési platform működését.

1. Hogyan vásárolhatok amerikai részvényeket?

Használj brókercéget!

amerikai részvény

Ha egy adott társaság, például a Facebook részvényeit szeretnéd megvásárolni, akkor találnod kell valakit, aki nemcsak tulajdonosa néhány Facebook részvénynek, hanem hajlandó eladni azokat neked is. Ez az, amit egy brókercég megtesz helyetted.

A kereskedési platformján keresztül a tőzsdéhez csatlakozva eljuttatja a vételi és eladási megbízásaidat más vásárlókhoz és eladókhoz.

Egy megfelelő brókercég segítségével másodpercek alatt vásárolhatsz és adhatsz el amerikai részvényeket anélkül, hogy találkoznál a kereskedés másik oldalán lévő személlyel.

A brókercégnél nyitott számládon tárolhatod is a tőkéd a kereskedéshez vagy az ameikai tőzsde befektetéshez, ezért fontos, hogy olyan brókercéget válassz, amely a legmagasabb szintű szabályozást, biztonságot nyújtja.

Például az Admiral Markets védjegy alatt működő befektetési vállalkozások a legmagasabb szintű szabályozói védelmet nyújtják az Egyesült Királyság Pénzügyi Magatartási Hatóságától, az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottságtól, valamint az Észt Pénzügyi Felügyeleti Hatóságtól és a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottságtól.

Azok, akik az Admiral Markets gyors, biztonságos és ingyenes kereskedési platformját választják, szintén részesülnek a negatív egyenleg elleni védelmi politika előnyeiből, amely véd a piac szélsőséges mozgásaitól.

Az Admiral Markets ügyfelei ezen felül még több előnyben részesülnek:

 • Többféle típusú kereskedési és befektetési számla, például az Admiral.Invest, amely segítségével 15 globális tőzsdén vásárolhaják meg a különböző társaságok részvényeit, és ingyenes, valós idejű piaci adatokat kaphathak.
 • Lehetőség van egy CFD (Contract for Difference) kereskedési számla megnyitására a piacok short és long kereskedéséhez, amellyel potenciálisan profitálhatnak mind az emelkedő, mind a csökkenő piacokból. Emellett a professzionális ügyfelek akár 1:500-as, a lakossági ügyfelek pedig akár az 1:30-as tőkeáttételhez is hozzáférhetnek.
 • Hozzáférhetnek a világ leggyorsabb és legbiztonságosabb kereskedési platformjához, a MetaTrader-hez, webes, Windows, Mac, iOS és Android operációs rendszerekkel is.
 • Eszközök széles választéka elérhető, például amerikai részvények, nemzetközi részvények, indexek, árupiaci termékek, devizák és kriptovaluták kereskedése.

Tudtad, hogy hozzáférhetsz ezekhez a szolgáltatásokhoz és letesztelheted az Admiral Markets-t egy INGYENES demo kereskedési számla megnyitásával? Ez lehetővé teszi a kockázatmentes környezetben történő kereskedést egészen addig, amíg készen nem állsz egy éles kereskedési számla megnyitására. Az ingyenes demo számla megnyitásához egyszerűen kattints az alábbi képre:

Amerikai tőzsde Demo

2. Hogyan láthatom az amerikai tőzsde adatait?

Használd a legjobb kereskedési platformot!

Egy kereskedési platform vizuálisan ábrázolja a tőzsdei grafikonokat, amely segítségével hozzáférhetsz az amerikai tőzsde részvények kereskedéhez szükséges fontos információkhoz. Ez magába foglalja az amerikai tőzsde híreket, és a különböző tőzsdén jegyzett társaságok amerikai részvényeinek árait.

Az Admiral Markets a következő MetaTrader kereskedési platformokat kínálja:

 • MetaTrader 4
 • MetaTrader 5
 • MetaTrader WebTrader
 • MetaTrader Supreme Edition (A MetaTrader 4 és MetaTrader 5 egyedi bővítménye, amelyet az Admiral Markets és a professzionális kereskedési szakértők készítettek)

A fenti platformokon keresztül kereskedhetsz az amerikai tőzsdén, valamint számos más piacon is, például az amerikai tőzsdei határidős termékek és indexek, áruk, deviza és egyéb nemzetközi részvények.

3. Az amerikai tőzsdei órák kereskedése

Hozz létre egy rutint!

Az amerikai tőzsde elemzések rutinjának létrehozása elősegítheti a helyes kereskedési döntések meghozatalát. Ennek oka az, hogy ha tudod, mikor fogsz kereskedni, nagyfokú figyelmet fordíthatsz rá. Az első lépés az, hogy megismerd az amerikai tőzsdei órákat, amelyek alatt kereskedhetsz a piacokon.

Az amerikai részvénypiacok New York-hoz köthetők, a New York-i tőzsdével a Wall Street-en és a Nasdaq tőzsdével a Times Square-en. Mindkettő 9.30-kor nyit és 16.00-kor zár a new york-i idő szerint (keleti idő szerint) hétfőtől péntekig.

4. Amerikai részvény vásárlás a gyakorlatban?

Miután megnyitottad az éles vagy demo kereskedési számládat, töltsd le az ingyenes kereskedési platformot, és találd meg a megfelelő rutint magadnak, így elkezdhetsz kereskedési döntéseket hozni arról, hogy mely részvényeket kívánod megvásárolni vagy eladni.

Most valószínűleg azon tűnődsz, hogyan vásárolhatsz amerikai részvényeket a MetaTrader kereskedési platformon? A következő egyszerű lépésekkel:

 1. Nyisd meg a MetaTrader alkalmazást.
 2. Nyisd meg a Piacfigyelő részt a Nézet menü felső részén, vagy nyomd meg a Ctrl+M gombot a billentyűzeteden. Ezzel megnyílik a grafikon bal oldalán található piaci szimbólumok listája.
 3. Kattints jobb gombbal a Piacfigyelő ablakra, és válaszd a szimbólumok elemet, vagy nyomd meg a Ctrl+U-t a billentyűzeten.
 4. Ekkor megnyílik az alább látható ablak, amely részletezi az összes rendelkezésre álló piacot, ahol kereskedhetsz.

amerikai részvények

Jogi nyilatkozat: Ezen cikkben szereplő pénzügyi eszközök grafikonjai csupán szemléltetési célokat szolgálnak, és nem jelentenek kereskedési tanácsadást vagy felszólítást az Admiral Markets által nyújtott pénzügyi instrumentumok (CFD, ETF, részvények) vételére vagy eladására. A múltbeli teljesítmény nem feltétlenül jelzi a jövőbeli teljesítmény.

Kattints bal egérgombbal az egyik megtekinteni kívánt szimbólumra, majd húzd rá a grafikonra, hogy megtekintsd a kiválasztott szimbólum árfolyamát. Innentől már kereskedhetsz:

1. Kattints a jobb gombbal a grafikonra.

2. Válaszd ki a Kereskedés lehetőséget.

3. Válaszd az Új megbízás lehetőséget, vagy nyomd meg az F9 billentyűt.

4. Ekkor megnyílik egy új ablak, ahol láthatod a belépési árat, beállíthatod a stop-loss-t

amerikai részvény árfolyam

Jogi nyilatkozat: Ezen cikkben szereplő pénzügyi eszközök grafikonjai csupán szemléltetési célokat szolgálnak, és nem jelentenek kereskedési tanácsadást vagy felszólítást az Admiral Markets által nyújtott pénzügyi instrumentumok (CFD, ETF, részvények) vételére vagy eladására. A múltbeli teljesítmény nem feltétlenül jelzi a jövőbeli teljesítmény.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan vásárolhat amerikai részvényeket és részt vehet az amerikai tőzsdén, nyissa meg az ingyenes Admiral Markets MetaTrader platformot, és nézze meg az alábbi videót, hogyan kell kereskedni rajta!

Most már tudod, hogyan tudsz amerikai részvényeket vásárolni és az amerikai tőzsdén kereskedést folytatni. A következő lépés az, hogy megértsd, mi befolyásolja az amerikai részvény árfolyamokat, így azonosíthatod azokat a részvényeket, amelyek a legjobb ármozgást kínálják a számodra.

Hogyan lehet befektetni a tőzsdén az Admiral Markets segítségével?

Ha hosszú távú befektetésben gondolkozol, és szeretnél részvényekbe fektetni a világ minden tájáról, akkor fontold meg az Admiral.Invest számlát, amelyen kiélvezheted az olyan előnyöket, mint például:

 • Fektess be már ma minimális betéttel, mindössze 1 eurótól!
 • Kezeld a befektetési és kereskedési portfólióid egyetlen Kereskedőtér fiókból
 • Diverzifikáld a portfóliódat akár hosszú távú befektetésekkel, a rövid távú kereskedéseid mellett
 • Hozz létre potenciális passzív jövedelmet osztalékfizető részvényekkel
 • Részvényenként mindössze 0,01 USD-től kezdődő jutalékok, 1 dolláros minimális tranzakciós díjakkal az amerikai részvényeken
 • Használd a MetaTrader 5 népszerű multi-eszköz kereskedési platformot

Kattints az alábbi szalaghirdetésre, élvezd a fenti funkciókat és még sok mást!

Amerikai részvény kereskedés

Az amerikai tőzsde elemzése

A legfontosabb fejezete jelen cikkünknek talán az amerikai tőzsde elemzése. Mielőtt csodát várnánk, fontos leszögezni, hogy mi nem adhatunk befektetési tanácsot.

Néhány idősíkon a következőkben ábrázoljuk az amerikai indexek mozgását, a várható jövőbeni irányról azonban a következő képek alapján senki se hozzon meg semmilyen befektetési döntést, a helyzet, a fundamentumok, a világ ugyanis szinte egyik pillanatról a másikra megváltozhat.

A cikk írásakor emelkedő trend van a világ piacain, így az amerikai indexeknél is, de azt nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy bármikor jöhet korrekció, vagy akár az amerikai tőzsde összeomlása is, azaz fontos résen lennünk mindenkor, ha már tőzsdézésre adtuk a fejünket.

Neked vannak részvényeid? Index long-ban üldögélsz? Válaszolj erre a kérdésre saját magadnak… Mindig használsz stop loss-t? Soha nem vagy mohó? Mindig tartalékolsz szabad fedezetet a kereskedési számládon?

Van a bankszámládon elegendő tartalékod válságos időkre? Miután ezeket megválaszoltad, vess pár pillantást az alábbi képekre:

Az első három kép a 3 vezető amerikai index havi chart-ját ábrázolja. AZ S&P 500, a Nasdaq és a DOW JONES havi chart-jain (amerikai tőzsde árfolyamok) emelkedő trendet látunk, egészen addig, amíg az emelkedő trendvonal felett, vagy a berajzolt támasz szintek felett vagyunk.

merikai tőzsde árfolyamok

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, NQ100 havi, 2001. jan. 1 - 2019.szept.18., Készült: 2019.09.18. 11:00 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

A Nasdaq havi grafikonján 3 emelkedő trendvonalat látunk. Lesz ebből dupla csúcs vagy váll fej váll? Kitörünk esetleg felfelé? Mi lesz, ha elesik a felső trendvonal? Ehhez hasonló kérdések tucatjait tehetnénk fel, a választ azonban a piac maga fogja eldönteni.

Jövünk le az also vonalig? Te döntesz, hogy eladod-e részvényeid a jelenlegi szinteken, vagy inkább veszel még részvényeket, vagy beteszel egy stop loss megbízást, vagy megvárod az új csúcsot. Azt nyilván tudnunk kell, a hozam kockázatokkal jár mindig.

usa részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, SP500 havi, 2001.jan.1-2019. szept. 18., Készült: 2019.09.18. 11:01 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

A fenti képen az S&P havi chart-ja jelenleg optimista képet fest, amíg a trendvonalak és a támasz szintek felett vagyunk. Lesz ebből fej váll alakzat vagy dupla csúcs? Lesz történelmi csúcs fél éven belül? Shortolni érdemes? A választ ha tudnánk…Egyelőre a trend long, de ezt bármikor felülírhatja a piac.

részvény amerika

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DJI30 havi, 2001.jan.1-2019.szept.18., Készült: 2019.09.18. 11:01 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

A DJIA grafikonja a fenti képen szintén jól fest, reméljük a ferde vonalak nem esnek el. Aki részvényekben üldögél, még ha optimista is, tegyen be stoppot.

Napi szinten némi támpontot adhat a következő ábra. Esés egyelőre nincs, de óvatosság javasolt, ne legyünk mohók!

amerikai tőzsde árfolyamok

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DJI30 napos, 2018. szept. 25 - 2019.szept. 18., Készült: 2019.09.18. 11:01 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

A NASDAQ chart-ját bevonalkáztuk, volt itt fals letörés, eső trendvonal törése, új emelkedő trendvonal, stb. A következő kép alapján mindenesetre ne hozzon senki semmilyen befektetésre vonatkozó döntést, a tőzsdén bármikor jöhet komolyabb esés is, akkor is, ha erre nem utal most sok jel.

amerikai tőzsde részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, NQ 100napos, 2018. szept. 25 - 2019.szept.18. Készült: 2019.09.18. 11:05 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

Végül az utolsó kép…S&P 500…

usa részvény tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, SP500 D1, 2018. szept.25 - 2019.szept.18, Készült: 2019.09.18. 11:05 CEST - Kérjük, vedd figyelembe, hogy a múltbeli teljesítmény nem megbízható indikátor a jövőbeni eredményekre vonatkozóan

Talán a következő kérdéseket teszed fel magadak:

Tartsam a részvényeimet, vagy inkább lezárjam a longjaimat, adjam el a felét? Vagy éppen most törünk ki? Mi van, ha elesik az emelkedő trendvonal? Jöhet korrekció vagy összeomlás? A válasz: mindig használjunk stop loss-t.

Amerikai tőzsde előadások

Amerikai Tőzsde: Összefoglalás

Ahogyan láthattad, számtalan instrumentummal kereskedhetsz az amerikai tőzsdéken. Ezek közül több valóban ígéretesnek tűnhet, míg más cégeket talán igyekszel majd elkerülni. Fontos tudnod, hogy mikor nyit az amerikai tőzsde és mikor van amerikai tőzsde zárva tartás.

Ha úgy döntesz, hogy az ehhez a tőzsdéhez kapcsolódó termékeken kereskedsz, érdemes odafigyelned az amerikai tőzsde nyitás időpontjára, a zárásra, a szünnapokra, az amerikai tőzsde hírekre és természetesen az adott eszköz sajátosságaira.

Talán sok új kérdéssel találkoztál a cikk olvasása közben, amelyekre választ kaphatsz szemináriumainkon és webináriumainkon.

Következő Ingyenes webinárium sorozatunkon például több témában is tájékozódhatsz:

 • Skalpolás és daytrade
 • Forex robotok és automatizált kereskedés
 • Tech óriások: a legnagyobb technológiai részvények kereskedése
 • A kriptogazdaság filozófiai háttere
 • Kockázatkezelés stop loss és take profit szintekkel
 • Indikátorok használata
 • A portfolio építés szempontjai
 • A pénzügyi szektor részvényeinek értékelése

Amerikai tőzsde webináriumok

További Tőzsde cikkek:

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.


A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.