Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Az amerikai tőzsde legfontosabb jellemzői

Apple, Cisco, Coca-Cola, Johnson&Johnson, McDonald's, Walt Disney… Ismerősen hangzanak ezek a nevek?

Ezek a cégek bizony az amerikai tőzsdéhez tartoznak, ám csak egy kis részét teszik ki az amerikai tőzsde részvények teljes listájának. Emellett ott vannak az indexek is, amikor elengedhetetlen szót ejteni.

Kíváncsi vagy, mely amerikai tőzsde hírekre kell odafigyelni, amikor ezekkel a népszerű termékekkel kereskedsz? Mikor történik az amerikai tőzsde nyitás és mikor vannak szünnapok? Tudd meg most!

NYSE amerikai tőzsdei kereskedés

New York Stock Exchange - NYSE

Mindenképp szót kell ejtenünk az NYSE, azaz New York Stock Exchange-ről, amely a világ jelenlegi legnagyobb tőzsdéje, emellett a legnépszerűbb az amerikai tőzsdék közül. A new york-i tőzsdén közel 3000 értékpapírral kereskedhetünk.

Mindannyian láttunk már több filmet is a Wall Street varázslatos világából, láttunk történelmi csúcsdöntést ünneplő brókereket, vagy éppen a pánikoló brókerek arca is sokszor bejárta már a világsajtót.

De hogyan jutottunk el oda, hogy akár otthonunkból is kereskedhetünk? Egy kis visszapillantás a múltba… A tőzsde 1792 május 17-én alakult.

Na jó, nem itt kellene kezdenünk, az túl száraz anyag lenne… Kezdetben nyilván kisebb volumenben zajlott és kevésbé szabályozott keretek között a kereskedés, ma már ez a világ egyik legkomolyabb üzlete.

Próbáld ki a kereskedést amerikai tőzsdén jegyzett instrumentumokon egy ingyenes és kockázatmentes Demo számlán!

Amerikai piacok

Sokaknak a kötjegyekkel rohangáló, integető, üvöltöző brókerek, a nyílt kikiáltásos rendszer, a parkett zaja jut eszébe a tőzsdéről.

A múlt század második felétől a forgalmat az online kereskedés térnyerése, később az automatizált kereskedési rendszerek megjelenése is növelte.

Ma már ha megtakarításokról, nyugdíjakról beszélünk, szinte kikerülhetetlen a tőzsde vagy éppen a befektetési alapok világa.

A forgalom növekedéséhez az is nagyban hozzájárult, hogy azok a cégek, amik még 10-20-30-50-100 éve nem is léteztek, vagy csak "garázscégek", kisvállalatok voltak, mára már annyit érnek, ami szinte felfoghatatlan.

Nemrég a Google, az Apple, az Amazon tőzsdei értéke dollárban mérve az ezermilliárdos szintet is megközelítette, elérte, és rajtuk kívül számos óriáscég is ismert a reklámokból, filmekből, a sajtóból, a híradóból.

A világ felgyorsult, óriások nőttek ki kisvállalatokból, míg más cégek eltűntek a süllyesztőben. Egy érdekes adat: 2018. júniusában az NYSE piaci kapitalizációja elérte a 28.528.761 dollárt.

Ezek a cégek adják a NYSE forgalmát, de ki is ennek a rendszernek az üzemeltetője, tulajdonosa? Az NYSE tulajdonosa az NYSE Euronext tőzsdeüzemeltető, ami az Archipelago Holdings és az Euronext összeolvadásával jött létre.

Amerikai tőzsde Demo kereskedés

A kereskedés 4 teremben zajlik, helyileg a Wall Street-en. Ez az amerikai tőzsde magyar idő szerint 15.30 és 22.00 között tart nyitva 1985 óta.

A Wall Street 11 alatt található tőzsde épületét 1978-ban történelmi jelentőségűvé nyilvánították. A hatvanas évek közepén létrehozták a NYSE kompozit indexet, az index értéke 50 pontról indult.

Az index az összes részvény árát tartalmazza, szemben a DJIA 30 részvényével, illetve az S&P 500 részvényt tartalmazó indexével.

A tőzsde az egy olyan központ, ahol bankok, pénzügyi intézmények, lakossági szereplők, nagyvállalatok, stb találkoznak egymással és a helyzet minden pillanatban más és más lehetőségeket tartogat.

De mi alapján dől el, hogy nyertesek vagy vesztesek leszünk? Kell egy jó adag szerencse vagy elég ha jól időzítünk? Vagy ez egy olyan tanulási folyamat eredménye, ami nem a legkellemesebb? Egy biztos, ahhoz, hogy tőzsdések legyünk, veszíteni is tudni kell.

Az amerikai tőzsde legnépszerűbb szereplői

Számos befektetési alap, befektetési bank, állami nyugdíjalapok, rengeteg kisbefektető, kereskedő cégek, jegybankok, stb a tőzsde szereplői. Minket most az érdekel, hogy milyen részvényekkel, instrumentumokkal tudunk kereskedni az amerikai tőzsdéken.

Elsősorban milyen részvényekkel érdemes kereskednünk?

MetaTrader 4 amerikai tőzsde

Sokan azt mondják, hogy jó, ha az adott portfolióban vannak osztalékpapírok, ilyen például a The Coca-Cola Company vagy éppen a Pepsico, érdemes lehet nagy nevű élelmiszeripari (McDonald's), gyógyszeripari Pfizer, Merck), autóipari, kereskedelmi ( WallMart), IT vagy Telekommunikációs, technológiai (IBM, Intel, Facebook, Apple), cégek részvényeiből is szemezgetnünk, vagy éppen az olajipar, energiaszektor is lehet jó választás.

Emellett nagy jövőt ígérő cégek is szerepelhetnek részvény portfoliónkban (Tesla, stb) vagy hatalmas méretű internetes cégek is jó hozamokat értek el a múltban (Google, Amazon, stb).

Több elemző szerint érdemes olyan cégekből is vásárolnunk, melyek árfolyama már jelentős korrekción esett át, de azért az óvatosság ilyenkor legyen a fő szempont.

A legtöbb befektető ma már rengeteg amerikai vállalatot ismer, mi most a Dow Jones ipari átlag indexének összetevőit vesszük górcső alá. Az index harminc vállalatot tartalmaz, ezek a következők:

3M, American Express, Apple, Caterpillar, Chevron, Cisco, Coca-Cola, DuPont, Exxon Mobil, General Electric, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Johnson&Johnson, McDonald's, Merck, Microsoft, Nike, Pfizer, Procter&Gamble, Travelers, United Health Group, United Technologies Corporation, Verizon, Visa, Walmart, Walt Disney.

Akinek ez a 30 vállalat kevés, az S&P 500 vagy a Nasdaq index összetevőivel is kereskedhetsz: az Admiral Markets Metatrader felületén akár többezer részvényt is elemezhetsz.

Célszerű a gyakorlatban egy 10-20 részvényből álló listát készítenünk,melyet folyamatosan figyeljünk, emellett fontos napi szinten nyomon követnünk a vállalati és makrogazdasági híreket, hogy azok, illetve a technikai elemzés segítségével minél jobb befektetői döntéseket tudjunk meghozni.

Amennyiben az amerikai tőzsdeindexekkel, illetve amerikai részvényekkel történő kereskedés bővebben érdekel, látogass el az Admiral Markets előadásaira, illetve webinárium sorozatára.

Amerikai tőzsde webináriumok

Amerikai tőzsde nyitás időpontja és a szünnapok 2019-ben

Mint azt már a fentiekben leírtuk, az amerikai tőzsde magyar idő szerint 15.30-kor nyit és 22.00-kor zár, azonban a határidős indexekkel ezt megelőzően és követően is kereskedhetünk.

A DJIA index egyébként daytrader-ek körében igen kedvelt, már nap elején is komoly mozgásokat produkál, gyakorlatilag reggel 8-tól este 10-ig legalább 3-4 időszak van, amikor érdemes lehet az amerikai indexekkel kereskedni.

Amerikai tőzsde nyitáskor, nyitás előtt csak gyakorlott trader-eknek javasoljuk a kereskedést, csakúgy mint makroadatok, hírek alatt, mert 3 óra és 4 óra között a volatilitás jelentős is lehet, de szinte mindig van csapkodás, ami lehetőség és kockázat is egyben. Az amerikai tőzsde nyitvatartása tehát a nyitás és a zárás között is tartogathat meglepetéseket.

Vannak olyan időszakok, hírek előtt, ebédszünetben, néha zárás előtt, amit szintén érdemes kihagyni, de minden nap lehet egyedi.

Részvényekkel történő kereskedéskor fontos a makroadatok mellett a vállalati hírekre is figyelnünk, valamint minden esetben érdemes lehet stop loss-t használni.

Az amerikai tőzsde nyitva tartása figyelése során azonban nemcsak az órákra érdemes odafigyelni, hanem a szünnapokra is. Az amerikai tőzsde szünnapok 2019-ben a következő naptári napok:

jan. 1, jan. 21 (Martin Luther napja), febr. 18 (Washington születésnapja), ápr. 19 (Nagypéntek), máj. 27 (Memorial day), júl. 4 (Függetlenség napja), szept. 2 (Labour day), nov. 28 (Hálaadás napja), dec. 25

A fenti felsorolásból látszik, hogy idén is csak kevés napot fogunk unatkozással tölteni, ez a business az izgalomról, nem a céltalan időtöltésről szól. A kapitalizmus a munkáról, nem a piros betűs ünnepekről szól, a Wall Street-en sem nyilván.

Csak összehasonlításképpen a magyar tőzsdén idén a következő napok kereskedési szünnapok:

jan. 1, márc. 15, ápr. 19, ápr 22, máj. 1, jún. 10, aug. 19, aug. 20, okt. 23, nov. 1, dec. 24,25,26,27, 31.


Amerikai tőzsde indexek

Az amerikai tőzsdeindexek közül a legnépszerűbbek a Dow Jones Ipari Átlag, amely 30 vállalatot tartalmaz, az S&P 500, amely 500 céget tömörít, a Nasdaq 100, amely a technológiai szektor 100 legjelesebb képviselőjét tartalmazza.

Ezen kívül több más index is a daytrader-ek kedvence, de a fenti 3 mutató a leglikvidebb, leginkább kereskedhető.

2018-ban DJIA történelmi csúcsot döntött, értéke jelenleg 25800 pont körül van, a trend jelenleg emelkedő, de természetesen ekkora emelkedést korrekció is követhet, csakúgy mint 2018 év végén.

Az S&P 500 2800 pont feletti értéke, valamint a Nasdaq 7300 pont feletti értéke jelenleg még optimizmusra ad okot, reméljük a trend még egy darabig kitart. Azok az index kereskedők, akik az elmúlt 10 év kereskedési napjain főleg az emelkedő trend irányában kötöttek, nagy valószínűséggel komoly profitra is szert tehettek, ha betartották a pénz és kockázat kezelés főbb alapelveit, szabályait, valamint nem voltak túl mohók.

Amennyiben az amerikai indexekkel történő kereskedés vagy éppen a részvények érdekelek, gyere el az Admiral Markets oktatásaira, valamint töltsd le Metatrader felületünket és gyakorold a kereskedési technikákat demo pénzzel.

Amerikai tőzsde részvények

Az amerikai részvényekről már érintőlegesen beszéltünk, a DJIA összetevőit felsoroltuk, érdemes azonban elidőznünk az S&P 500 és a Nasdaq cégeinek chart-jával is.

Az Admiral Markets lehetővé teszi ügyfeleinek több ezer nemzetközi részvény chart-jának elemzését és a részvényekkel való kereskedést, sőt a részvénypiacról is tartunk oktatásokat.

A rengeteg lehetőség nyilván hatalmas előnyökhöz juttatja ügyfeleinket, a széles termékpaletta és az olcsó jutalék szint pedig szintén vonzó.

Az amerikai részvényekről rengeteg elemzés lát napvilágot szinte minden nap angolul és ma már magyarul is egyre gyakrabban. Kezdő ügyfeleinknek azt javasoljuk, hogy bizonyos számú, pl 10-20, cégnél, instrumentumnál többet eleinte ne kövessenek, ne elemezzenek, csak akkor, ha már a kereskedés, a fundamentális elemzés, a technikai elemzés már rutinszerűvé vált.

Ha portfoliónk nem csak amerikai, hanem egyéb részvényeket is tartalmaz, az még jobb a diverzifikáció, kockázatcsökkentés szempontjából, erre előadásainkon szintén kitérünk.

Amerikai tőzsde hírek – a legfontosabb bejelentések

Az amerikai tőzsdéken szinte minden nap láthatunk vállalati híreket, makrogazdasági adatokat, ezekre legtöbbször komoly árfolyamkilengések is történnek.

Az Admiral Markets kereskedési naptára mellett több internetes kereskedési naptárból is tájékozódhatunk a hírek bejelentésének pontos időpontjáról, valamint arról, hogy az adott napon, héten milyen bejelentések várhatóak.

Minden makroadat vagy éppen vállalati gyorsjelentés esetében léteznek előzetes elemzői várakozások, komolyabb kilengéseket akkor tapasztalunk, ha a becslések jelentősen eltérnek a publikálásra kerülő adatoktól.

Ha a vállalatok eredményének közlése előtt például profit warning érkezik, vagy váratlan negatív esemény, az nem jó a részvényeseknek, ilyenkor és adatok, hírek előtt jó ha van stop loss-unk betéve.

Természetesen az is lehetséges, hogy egy adott vállalat módosít felfelé eredményvárakozásain, vagy olyan jelentős esemény következik be a cég életében, hogy az árfolyam szárnyalni kezd vagy éppen óriás réssel nyit felfelé, ezért nem rossz az, ha figyeljük a híreket, ha már részvényekkel kereskedünk.

Ami a makroadatokat illeti, a munkanélküliség, az infláció, a GDP előrejelzések, az NFP, stb mellett a kereskedési naptárakban a piros hírekre mindenképpen figyeljünk oda. Ezen híreknél kiemelten fontos a várakozások és a tényadatok közti eltérés iránya és annak mértéke.

Makroadatok idején a részvényindexek, az EURUSD, a részvények mozgása felgyorsul, akár jelentős elmozdulás is történhet. Ekkor lehet nagyot kaszálni, de a kockázat ezekben az időszakokban jelentősen megnő.

Amerikai tőzsde zuhanás és összeomlás

MetaTrader 5 amerikai tőzsde

Fontos pár sorban megemlítenünk azt, hogy több mint tíz éve emelkedik az amerikai tőzsde, így egyszer majd a távoli vagy éppen közeli jövőben jöhet korrekció, vagy éppen amerikai tőzsde összeomlás is.

Ennek idejét senki sem tudja pontosan előrejelezni, ha tudnánk, az olyan lenne, mint egy lottó ötös nyerőszámait a húzás előtt megtudnunk.

A mi életünkben, feltételezve, hogy a legtöbb olvasó már elmúlt 18 éves, már láthattunk több komoly korrekciót, összeomlást. A teljesség igénye nélkül néhány eset az elmúlt 20 évből:

 • 2001-ben kipukkant a technológiai lufi
 • 2001.szeptember 11.
 • 2007-2009 hitelválság

Ezt megelőzően az 1929-33-as válság volt a legnagyobb, de a tíz évvel ezelőtti hitelválság minden bizonnyal be fog kerülni a közgazdaságtan könyvekbe.

Vannak lokális válságok, amelyek akár a világ összes tőzsdéjére is kiterjedhetnek, van olyan helyzet, hogy minden logikai érvvel szemben szárnyal egy piac és buborék alakul ki, miközben esni kellene, a tőzsde nem mindig a közgazdászokra hallgat.

Amerikai tőzsde

Az amerikai tőzsde elemzése

A legfontosabb fejezete jelen cikkünknek talán az amerikai tőzsde elemzése. Mielőtt csodát várnánk, fontos leszögezni, hogy mi nem adhatunk befektetési tanácsot.

Néhány idősíkon a következőkben ábrázoljuk az amerikai indexek mozgását, a várható jövőbeni irányról azonban a következő képek alapján senki se hozzon meg semmilyen befektetési döntést, a helyzet, a fundamentumok, a világ ugyanis szinte egyik pillanatról a másikra megváltozhat.

A cikk írásakor emelkedő trend van a világ piacain, így az amerikai indexeknél is, de azt nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy bármikor jöhet korrekció, vagy akár az amerikai tőzsde összeomlása is, azaz fontos résen lennünk mindenkor, ha már tőzsdézésre adtuk a fejünket.

Neked vannak részvényeid? Index long-ban üldögélsz? Válaszolj erre a kérdésre saját magadnak… Mindig használsz stop loss-t? Soha nem vagy mohó? Mindig tartalékolsz szabad fedezetet a kereskedési számládon?

Van a bankszámládon elegendő tartalékod válságos időkre? Miután ezeket megválaszoltad, vess pár pillantást az alábbi képekre:

Az első három kép a 3 vezető amerikai index havi chart-ját ábrázolja. AZ S&P 500, a Nasdaq és a DOW JONES havi chart-jain emelkedő trendet látunk, egészen addig, amíg az emelkedő trendvonal felett vagyunk.

amerikai tőzsde nasdaq

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, NQ100 havi, 2001.jan.1-2019.jan.1. - amerikai tőzsde árfolyamok

A Nasdaq havi grafikonján 2 emelkedő trendvonalat látunk. Lesz ebből dupla csúcs? Kitörünk felfelé? Mi lesz, ha elesik a felső trendvonal?

Jövünk le az also vonalig? Te döntesz, hogy eladod-e részvényeid a jelenlegi szinteken, vagy beteszel egy stop loss megbízást, vagy megvárod az új csúcsot. Azt nyilván tudnunk kell, a hozam kockázatokkal jár mindig.

SP500 amerikai tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, SP500 havi, 2001.jan.1-2018.jan.1. - amerikai tőzsde árfolyamok

A fenti képen az S&P havi chart-ja jelenleg optimista képet fest, amíg a vonalak felett vagyunk. Lesz ebből fej váll alakzat vagy dupla csúcs? Lesz történelmi csúcs fél éven belül? Shortolni érdemes? A választ ha tudnánk…Egyelőre a trend long, de ezt bármikor felülírhatja a piac.

DJI30 amerikai tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DJI30 havi, 2002.ápr.1-2019.jan.1 - amerikai tőzsde árfolyamok

A DJIA grafikonja a fenti képen szintén jól fest, reméljük a ferde vonalak nem esnek el. Aki részvényekben üldögél, még ha optimista is, tegyen be stoppot.

Napi szinten némi támpontot adhat a következő ábra. Esés egyelőre nincs, de óvatosság javasolt, ne legyünk mohók!

DJI amerikai tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DJI30 napos, 2018. ápr. 13-2019.febr.25 - amerikai tőzsde árfolyamok

A NASDAQ chart-ját bevonalkáztuk, volt itt fals letörés, eső trendvonal törése, új emelkedő trendvonal, stb. A következő kép alapján mindenesetre ne hozzon senki semmilyen befektetésre vonatkozó döntést, a tőzsdén bármikor jöhet komolyabb esés is, akkor is, ha erre nem utal most sok jel.

Nasdaq amerikai tőzsde

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, NQ 100napos, 2018. máj. 21-2019.márc.11. - amerikai tőzsde árfolyamok

Végül az utolsó kép…S&P 500…

Talán a következő kérdéseket teszed fel magadak:

Fordított fejváll? Nyakvonalnál mit tegyek? Nyakvonali ellenállás miatt lezárjam a longjaimat? Vagy éppen most törünk ki? Mi van, ha elesik az emelkedő trendvonal? Jöhet korrekció vagy összeomlás? A válasz: mindig használjunk stop loss-t.

Amerikai tőzsde előadások

Amerikai Tőzsde: Összefoglalás

Ahogyan láthattad, számtalan instrumentummal kereskedhetsz az amerikai tőzsdéken. Ezek közül több valóban ígéretesnek tűnhet, míg más cégeket talán igyekszel majd elkerülni. Fontos tudnod, hogy mikor nyit az amerikai tőzsde és mikor vagy amerikai tőzsde zárva tartás.

Ha úgy döntesz, hogy az ehhez a tőzsdéhez kapcsolódó termékeken kereskedsz, érdemes odafigyelned az amerikai tőzsde nyitás időpontjára, a zárásra, a szünnapokra, az amerikai tőzsde hírekre és természetesen az adott eszköz sajátosságaira.

Talán sok új kérdéssel találkoztál a cikk olvasása közben, amelyekre választ kaphatsz szemináriumainkon és webináriumainkon.

Következő Ingyenes webinárium sorozatunkon például több témában is tájékozódhatsz:

 • Skalpolás és daytrade
 • Forex robotok és automatizált kereskedés
 • Tech óriások: a legnagyobb technológiai részvények kereskedése
 • A kriptogazdaság filozófiai háttere
 • Kockázatkezelés stop loss és take profit szintekkel
 • Indikátorok használata
 • A portfolio építés szempontjai
 • A pénzügyi szektor részvényeinek értékelése

Amerikai tőzsde webináriumok

További Tőzsde cikkek:

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.


A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.