Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Apple részvény vásárlás - Kereskedés Apple részvényekkel

Láttunk már sok szép chart-ot, hallottunk sok történetet arról, hogy egyes részvényekkel milyen nagy profitot lehetett elérni 5,10,15 év alatt, de az alábbi grafikon önmagáért beszél:

Apple részvény chart

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL részvény heti chart, 2002. december 12 - 2013. december 22. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Igen, ez bizony az Apple részvény grafikonja. Ha ránézünk a dátumokra, ez nem is olyan hosszú idő. A chart közepén az előző válság hatását láthatjuk. Azok a szerencsés befektetők, akik a 2000-es évek elején vásároltak Apple részvényt, vélhetően nem szomorkodtak 2010 után sem.

AAPL

Az Apple által gyártott okostelefonok, laptopok, egyéb eszközök népszerűsége nagyot ugrott az elmúlt 10 évben. Kérdés az, hogy vajon hogyan folytatódik az Apple részvény grafikon életútja a közelmúltbeli események hatására (pl. USA és Kína között húzódó feszültségek)?

Próbáld ki az Apple részvény és Apple részvény CFD kereskedést egy ingyenes Demo számlával!

Apple Demo számla nyitása

Sokak fejében felmerül:

  • Hogyan lehet egy ekkora növekedési sztorira időben ráérezni?
  • Érdemes-e mostanában Apple részvényt venni?
  • Meddig tart a korrekció a piacokon?
  • Jön-e az újabb válság, vagy a közeljövőben érdemes lesz újra Apple-t vagy egyéb részvényeket vásárolni?

Érdemes az Admiral Markets webináriumain és előadásain részt venni, mert ott olyan kérdések is elhangzanak mások szájából, amelyek nekünk is érdekesek lehetnek.

Mostanában egyre olcsóbb a részvény, vessünk egy pillantást az alábbi napos grafikonra:

Apple MetaTrader

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL részvény napi chart, 2015. március 05 - 24. 2018. szeptember 24. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Mindenki látott már iPhone-t, sokan használnak ilyen telefont vagy egyéb Apple eszközöket nap mint nap. Sőt, a legfiatalabb generáció kis túlzással IT guru vagy éppen csak netezésre, játékra használja az Apple és egyéb gyártók okostelefonjait, számítógépeit.

Akik tőzsdéznek, most azt kérdezik: érdemes-e Apple részvényekkel kereskedni? Érdemes-e mostanában beszállókat keresni? Vajon meddig fog növekedni az Apple?

Apple kereskedési webinárium

Az Apple története

1975-ben egy újszerű számítógépet tervezett Steve Wozniak, melyben Steve Jobs hatalmas üzleti lehetőséget látott, ezt követően a termék értékesítésére céget alapítottak.

A céghez csatlakozott Ronald Wayne is (Atari). 1976-ban a cég alapítása után 1-2 héttel Wayne fillérekért kiszállt a cégből, utólag ez vélhetően rossz döntés volt.

Vajon Newton legendás almája volt a névadó? Vagy csak egy tréfás nevet kerestek? „Éppen gyümölcs diétán voltam és egy almaültetvényről tartottam hazafelé" - állította Jobs.

Bár elsőre talán a legtöbben többet képzeltek bele a névadásba, a név valóban barátságos, ahogyan ezt az alapítók is tervezték.[1]

[1] https://hu.wikipedia.org/wiki/Apple_Inc.

Az Apple részvény árfolyamának alakulása hosszabb távon

Mindig célszerű hosszabb távon is elemeznünk a grafikonokat technikailag. Egy havi, heti, vagy éppen napi chart kiválóan alkalmas lehet a trendek és a jó esélyű belépők azonosítására.

Ezzel párhuzamosan javasolt megnéznünk a 4 órás, órás, 15 perces chart-okat is. Ha rövidebb távú daytrader-ek vagyunk, az 5 perces vagy 1 perces grafikon is adhat jelzéseket napon belül.

Apple árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Apple részvény árfolyam, #AAPL heti chart, 2014. november 30 - 2018. november 25. Kérjük, vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti heti chart az Apple részvényeinek árfolyamgörbéjét ábrázolja 2014-től napjainkig a Metatrader 4 kereskedési platformon.

Az ábrán jól látható, hogy 2016 nyarát követően az ereszkedő trendvonalon áttört a chart és 2 év alatt az árfolyam duplázott.

A kép jobb oldalán látható korrekciót követően vajon milyen szinteken lesz érdemes beszállni?

Vajon az emelkedő trend tartósan véget ért? Látogass el az Admiral Markets webináriumaira és előadásaira, ahol oktatóinknak felteheted a kérdéseidet.

Részvény kereskedés szeminárium

A következő 2 képen az Apple részvény napi chart-ja látható, Metatrader 4-es felületen:

Apple részvény ára

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL részvény (AAPL stock) napi chart, 2015. március 05 - 2018. szeptember 24. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Apple részvény kereskedés

Forrás: Admiral Markets MetaTrader,Apple részvény árfolyam, #AAPL részvény napi chart (AAPL stock trend), 2017. december 04 - 2018. december 11. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Az első képen a nagy emelkedés egy a mélyponton kialakult fordított fej-váll alakzatot követően indult el.

Az ezt követően berajzolt 2 emelkedő trendvonal nemrégiben tört meg, az árfolyam elindult az ábrán jelölt szintek felé. A folytatást kíváncsian várjuk.

A második képen jól látható, hogy az Apple chart-ja egy a technikai elemzésből ismert fej-váll alakzatot rajzolt ki 2018 őszén.

Az alakzatot kék téglalappal jelöltük, ami eladási jelzés a chart-on. Ezt követően a chart lefelé tört ki.

Képzéseinken több időtáv együttes elemzését is elvégezzük, beszélünk a tőzsdepszichológiáról és akár kezdő, akár haladó ügyfeleink kérdéseit is igyekszünk megválaszolni.

A cél mindig az, hogy mi magunk legyünk képesek stratégiák kialakítására, valamint az, hogy a piaci folyamatokat önállóan is tudják elemezni leendő és meglévő ügyfeleink, illetve az érdeklődő résztvevők.

A következő képen 4 órás Apple chart látható:

Apple részvény grafikon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL H4, 2018. július 02 - 2018. december 20. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti ábrán egy fej-váll alakzatot láthatunk, melyet jelentős esés követett. Mikor és hol lesz vajon ideális beszálló újra a részvénybe?

Az árfolyam fontos támasz szintet tesztel, valamint a hosszabb távú emelkedő trend vonala is tört. A berajzolt 2 ereszkedő trendvonal alatt vagyunk egyelőre, kíváncsian várjuk a folytatást.

Apple részvény vásárlása Metatrader felületen

MetaTrader 4 program

Az Admiral Markets-el kereskedhetsz Apple részvényekkel és Apple részvény CFD-kkel is. Például, az Admiral.Invest lehetővé teszi, hogy a kereskedők részvényeket vásároljanak és birtokoljanak.

Az Admiral.Markets, Admiral.Prime és az Admiral.MT5 lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a kereskedjenek FX devizapárokkal, kriptovaluta CFD-kel, részvény CFD-kel, kötvény CFD-kel és még sok mással!

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni ezeket az opciókat, olvasd el az Admiral Markets weboldalán található számlatípusokat.

Amennyiben rendelkezel Admiral Markets MT4 demo vagy éles számlával, a piacfigyelő ablakban kiválaszthatod az Apple részvényt és a kék mezőre klikkelve, az előreugró ablakban a mennyiség megadását követően azonnal vásárolhatsz Apple részvényt.

AAPL napi chart

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL napi chart, 2016. március 06 - 2018. szeptember 24. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Apple chart napi

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL napi chart, 2016. március 06 - 2018. szeptember 24. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Egy másik lehetséges módszer az, ha az Apple grafikonjára a jobb egérgombbal ráklikkelünk, majd a fenti képernyőfotón látható módon járunk el (Kereskedés, Új megbízás).

Apple részvény vásárlása előtt tájékozódj a legújabb eseményekről, a céget érintő vállalati hírekről, a technológiai szektor helyzetéről, olvass Apple részvény elemzéseket, híreket a világ gazdasági állapotának változásairól is.

Javasolt a stop loss használata, hogy kedvezőtlen forgatókönyv esetén se veszíts túl sokat.

Apple Számla nyitás

Apple részvény kereskedése (kit érdekelhet)

Az Apple részvényei nagy likviditással rendelkeznek, mivel a cég egyike a világ legnagyobb kapitalizációjú vállalatainak és a napi forgalma is jelentős, így részvényei igen jól kereskedhetők szinte bármilyen idősíkon.

A napi kereskedők és a hosszabb távú trader-ek által is kedvelt cég chart-ja letisztult és aránylag jól elemezhető technikailag. Íme néhány kép, ami jó skalp/daytrade belépő is lehetett volna egy perces és 5 perces chart-on:

AAPL árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL MetaTrader M1, 2018. november 14 - 2018. november 15. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Ehhez hasonló dupla alj belépőket gyakran kirajzolt a chart az elmúlt években, így skalpolásra is alkalmas az Apple részvény.

Apple részvény árfolyama

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL CFD M1, 2018. december 20 - 2018. december 21. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Apple részvény vásárlás

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL Forex M1, 2018. december 12 - 2018. december 13. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti 2 kép long belépője egy fordított fej-váll alakzat, vagy egy fals letörés, attól függően, ki hogyan látja a technikai elemzés tankönyvekben leírtakat.

Magasabb idősíkon is láthatunk számtalan belépőt, íme egy 5 perces dupla alj, amibe nem csak a nyakvonalon lehet belépni:

AAPL részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #AAPL M5, 2018. december 07 - 2018. december 13. Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Az eddigiekben érdemes volt Apple részvénybe fektetni, most egy korrekciós szakasz jött el a világ tőkepiacaira, ennek az alját senki sem tudja megtippelni, de az valószínű, hogy bizonyos árszinten már érdemes megpróbálkozni részvényvásárlással, óvatosan, stop loss használatával.

Nem kell félnünk a külföldi részvényektől, ugyanis az Apple-ről gyakran olvashatunk magyarul híreket, elemzéseket rengeteg weboldalon.

Ha továbbra is nagy növekedési potenciált látsz az Apple részvényben, könnyen és egyszerűen vásárolhatsz az Admiral Markets-nél is Apple részvényt.

Talán érdemes lehet az Apple chart-ot napi szinten figyelni, csakúgy mint számos más instrumentum grafikonját, mivel érdemes diverzifikált portfoliót kialakítanunk, valamint egy esetleges tőzsdei esésre is mindig fel kell készülnünk.

Aki Apple részvényt tart vagy vásárol, az egy stabilan növekvő sztoriban hisz, ugyanakkor nyitott az új technológiákra is.

Reméljük, hogy újra eljön a bikapiac, egyelőre azonban óvatosan kereskedjünk, mivel nem tudhatjuk előre, hogy meddig eshet az árfolyam. Az Apple részvény előrejelzések egyelőre meglehetősek különböznek.

Apple részvény kereskedési stratégia

Vannak hosszabb távon gondolkodó részvénykereskedők, vannak swingtrader-ek, daytrader-ek, vannak skalperek, számos idősíkra létezik több jó stratégia részvénypiacon.

Az Apple-t magas forgalom, nagy likviditás és szép chart jellemzi, a technikai elemzők és kereskedők egyik nagy kedvence.

Az Apple részvényeivel 1 perces, 5 perces és 15 perces charton is lehet kereskedni, de a hosszú távú befektetők által az elmúlt években elérhető hozamok is igen kedvezőek voltak.

Többféle kereskedési technikát, stratégiát is lehet alkalmazni heti, napi, négy órás chart-okon, melyekről az Admiral Markets tanfolyamain is érdeklődhetsz. Ismerjük fel közösen az alakzatokat, a jó belépési pontokat, tanuljunk meg több idősíkon elemezni, tanuljunk meg zárási, kiszállási technikákat.

Ezen kívül az is érdekes, hogy hogyan lehet kiválasztani a rengeteg részvény és instrumentum közül azt a párat, amivel akár hozamot is elérhetünk, természetesen sok-sok tanulást és demo gyakorlást követően.

Apple Demo kereskedés

Apple részvény kereskedés - Összefoglalás

A fentiekben áttekintettük az Apple cég történetét a kezdetektől, valamint elkezdtük elemezni az Apple részvény chart-ját több idősíkon is. Sokan az Apple részvényt Microsoft részvényhez hasonlítják.

A vállalat magas készpénzállománnyal rendelkezik, termékei, szolgáltatásai igen népszerűek, a piac azonban jelenleg nem ezt nézi, hanem komoly korrekció időszakát éljük át jelenleg.

A mikulás 2018 decemberében nem hozta el a szokásos év végi emelkedést, ehelyett a világ főbb tőzsdéi esnek, nehéz most olyan részvényt találni, ami erősödik.

Az esés, a korrekció vajon lehetőség a vételre? Az Apple lehet azon részvények egyike, ami igen gyorsan talpra állhat? A tech szektor egésze eshet még?

Ezekre a kérdésekre sokan keressük a választ. A chart-ok jelenleg azoknak kedveznek, akik indexeket shortolnak, de vajon meddig tart az esés…

MetaTrader Supreme Edition

Ha ez egy medvepiac kezdete, akkor eddigi stratégiáinkon változtatni kell, de sokan bíznak abban, hogy egy nagy esést követően újra jó beszállási lehetőséget tartogat számos részvény, így az Apple is.

Érdemes lesz 2019-ben is figyelemmel kísérni az Apple chart-ját, emellett a gazdasági, politikai eseményeket is, főleg az USA-ban, mert a piaci hangulat 2018 végére igencsak megváltozott.

Az Apple az egyik legstabilabb nagyvállalat, jó fundamentumokkal, de ha a hangulat nem változik, a grafikon görbéje se fog.

2019 izgalmas lesz, érdemes megtanulni, hogyan ismerheted fel a belépőket, a piaci körülmények változása mindig tartogat új és jó lehetőségeket.

További Tőzsde cikkek:

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.

Apple részvény számla

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 84% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.