Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Az árutőzsde kereskedése – az árupiac fogalma

Cikkünkben megismerhetjük, hogy milyen árutőzsde termékek léteznek, melyek az árucikkek főbb kategóriái, hogyan kell befektetni az árutőzsdén, hogyan kell kereskedni az árutőzsdei CFD-kkel, mik az árupiaci CFD kereskedés előnyei, és még sok más érdekes témát! Tudj meg többet!

Árutőzsde

Tudtad, hogy az árukereskedelem maga az ókori civilizációig nyúlik vissza? Már 4000-4500 évvel időszámtásunk előtt a sumérok a mai Irak területén kereskedtek árucikkekel a piacon. A helyiek agyag zsetonokat használtak a kecskék cseréjére. Még a 17. századi Japánban is rizs-kereskedők használták rizskészleteik eladásához a „rizsjegyek"-et.

Azonban a globális árutőzsde és az árupiaci kereskedés maga akkor kezdődött el, amikor a Chicagói Kereskedelmi Tanácsot 1848-ban létrehozták. Ma már ez a kereskedést lehetővé tévő piacok egyik legnépszerűbb típusa, a kereskedők, az intézmények és a spekulánsok részéről egyaránt.

Az árutőzsde fogalma - Mi az árupiac jelentése

Mielőtt megnéznénk az árutőzsde jelentését, nézzük meg először, hogy mi is az árupiaci termék és mit jelent valójában maga az áru. Az áru egyszerűen egy alaptermék vagy nyersanyag, amelyet a kereskedelemben használnak.

Ezek az egyedi áruk általában az összetettebb árutermékek vagy szolgáltatások építőkövei. Például a cukor és a kakaó egyaránt olyan árucikk, amely a csokoládé összetevője.

Demo árutőzsde

Az árutőzsde működése, az árupiac jellemzői

Az árutőzsdei cikkeket az különbözteti meg egyéb árucikkektől, hogy egymással cserélhetők és szabványosítottak.

Ez azt jelenti, hogy nem számít az, hogy ki és hol gyártja az árucikket vagy árut, az adott áru két egysége, nagyjából azonos minőséggel és árral rendelkezik. Tehát melyek a kereskedelemben használt különböző típusú áruk?

Általánosságban elmondható, hogy árutőzsde működésére az jellemző, hogy a nyersanyagokat kivonják, termesztik vagy termelik. Valójában valószínűleg van néhány nemzetközi árutőzsdei cikk például, amit reggelizel.

Például az árucikkek legalapvetőbb típusai a cukor, kakaó és arabica kávé. A tőzsde árupiacon sokkal több van ezekből, ezért nézzük meg ezeket és az árutőzsdei termékek meghatározó négy fő kategóriáját:

Az árupiac 4 kategóriája - Árutőzsde kereskedés

Az árukereskedelmen belül négy kategória határozza meg az árutőzsdét, amelyen minden egyes áru kereskedhető. Ezek a következők:

 • Mezőgazdasági termékek: Például a cukor, a pamut, a kávébab stb.
 • Energiához kapcsolt árutőzsdei termékek: Ez magában foglalja az olyan petróleum termékeket, mint az olaj és a gáz.
 • Fém áruk: Ezek közé tartoznak a nemesfémek, mint az arany, ezüst és platina, illetve a nem nemesfém réz is például
 • Állattenyésztési árucikkek: Ez magában foglalja a sertésbelsőséget, az élő szarvasmarhát és egyéb általános állatokat, valamint a húsárukat.

Ez az árupiac négy kategóriájában található különböző árucikkek kis választéka. Mielőtt megvizsgálnánk, hogyan tanuljuk meg az árutőzsdei kereskedést, és hogyan kell kereskedni az árucikkekel, fontos megérteni, hogy a legtöbb kereskedő és befektető a leginkább kereskedett árupiacokon, vagy másszóval a leginkább likvid árupiacokon kereskedik.

Néhány árupiac CFD termékkel aktívabban kereskednek, mint másokkal. Például a szarvasmarha piac talán csak csak a mezőgazdasági termelőket és a forgalmazó cégeket vonzza, így talán nincs rajta akkora kereskedési aktivitás.

Tény, hogy a Chicago Mercantile Exchange szerint a marhapiac teljes kereskedelmi forgalma 2018 novemberében csak 1,365 tranzakció volt.
Ez a szám azt jelenti, hogy hány kontraktust vásároltak és értékesítettek a szarvasmarha piacán.

Árutőzsde kereskedés tanulás

Ugyanakkor az olaj piac magába foglalja például magán és állami hátterű olajcégeket, mint például a BP és a Shell, légitársaságokat, amelyek üzemanyag költségeiket fedezik az olaj vételével és eladásával, valamint a spekulánsok is jelen vannak.

A chicagói Mercantile Exchange szerint a nyersolaj teljes kereskedési volumene 2018 decemberében 866 628 kontraktus volt. Az Admiral Markets-nél CFD-k segítségével hozzáférhetsz a tizenhat legnagyobb árupiacon forgalmazott árupiac CFD termékhez. Íme a rendelkezésre álló CFD-k listája:

Mezőgazdasági árupiaci termékek

 • Arabica kávé
 • Kakaó
 • Gyapjú
 • Narancslé
 • Robusta kávé
 • Cukor nyers
 • Cukor fehér

Energia árupiaci termékek

 • Brent nyersolaj
 • WTI nyersolaj
 • Földgáz

Fém árupiaci termékek

 • arany
 • réz
 • palládium
 • platina
 • ezüst
 • XAUAUD

Tehát van egy listád azokról az árutőzsdei termékekről, amelyek CFD-ivel kereskedhetsz. Hogyan kezdhetsz el kereskedni az árutőzsdén? Nézzük meg:

Árutőzsde befektetés megkezdése

Az árutőzsdei termékekbe történő befektetésnek egyik módja az, hogy közvetlenül a termelőhöz, a forráshoz eljutsz és megvásárlod az árut. Idővel, ha az árak emelkednek, akkor kereshetsz egy vevőt és a profitot zsebre teheted. Valóban lehetséges találnod egy cukor vagy olaj kereskedőt vagy termelőt, akitől tudsz vásárolni? Ezután meg kell találnod a vevőt is az árukhoz. Ó, és ne felejtsük el, hogy raktároznod is kell az árut, mivel az áruk fizikai termékek!

árupiaci kereskedés oktatás

A cukorgyártók csak 112 ezer font értékű súlyban értékesítenek. Ez körülbelül nyolc és félszerese az elefánt súlyának. El tudnád tárolni ezt? Ez nagyon valószínűtlen! Ne feledkezzünk meg arról is, hogy a nyersanyagok volatilitása általában magasabb, mint a részvényeké és a kötvényeké , és több keresleti és kínálati tényező befolyásolja az árakat.

Mielőtt megnéznénk azt, mi befolyásolja árupiac árait, nézzük meg azt, van-e más módja annak, hogy befektessünk az árutőzsdei termékekbe! Igen, van. Az egyik ilyen módszer az áruk kereskedése egy közvetítőn, brókercégen keresztül. Vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet kereskedni az árukkal egy brókercégen keresztül, és miért népszerűbb ez minden egyéb módszernél.

Árutőzsde kereskedés – Hogyan zajlik

Az árukereskedelem a kecskék agyagzsetonja óta rendkívül nagy mértékben fejlődött. Az intézmények és a befektetők már korábban is sokféle termékkel kereskedtek. Például a nyersanyag- határidős ügyletek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy az ártőzsdei termékek árának ingadozásait kihasználják anélkül, hogy fizikailag megkapnák/átadnák a terméket. mindez egy közvetítőn keresztül történik.

árupiaci termék cfd

A kereskedő lényegében az áru jövőbeni szállításával kapcsolatos szerződéseket, kontraktusokat kereskedi. A kereskedő a kontraktust a vásárlás kezdetén fizeti ki. Ha az árak a vásárlási dátum és a lejárati idő között emelkedtek, akkor a kereskedő profitál. Ha az árak csökkentek, a kereskedő pénzt veszít.

Az ilyen típusú kereskedés azonban rendkívül bonyolult lehet. A különböző jövőbeli piacok eltérő határidejű dátumokkal rendelkeznek, sőt a mennyiségek is változhatnak. Ez az oka annak, hogy az árutőzsdei kereskedők nagy része egy brókercégek keresztül egyre inkább a CFD kereskedés felé fordul.

Kereskedés árutőzsdei CFD-kkel

A CFD (vagy angolul Contract for Difference) lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy spekuláljon a piac emelkedésére és esésére, anélkül, hogy a terméket valaha is birtokolta volna. Eredetileg a CFD-ket az 1990-es évek elején Londonban fejlesztette ki két, a UBS Warburg-nál dolgozó befektetési bankár (londoni árutőzsde). A CFD lényegében két fél - a kereskedő és a közvetítő - közötti szerződés. A szerződés lejáratakor a két fél elszámolja a szerződés kötése és a szerződés lejárata közötti árkülönbséget.

Egyszerűen fogalmazva, a kereskedő megfizeti vagy megkapja a kereskedett áru nyitó és záró ára közötti különbséget. A pozíciók be- és kilépésének egyszerűsége a többi kereskedési instrumentumhoz képest csak egy ok a sok közül, ami miatt a CFD-k nagyon népszerűek.

Az árupiaci CFD kereskedés előnyei

 • Tőkeáttétel - a lakossági kereskedő kereskedhet hússzor akkora pozícióival mint az egyenlege. A professzionális kereskedő pénze 500-szorosával is kereskedhet.
 • 24/ 5 - a kereskedők napi 24 órában, heti öt napon át kereskedhetnek, és a világ minden táján sokféle termékkel.
 • Nulla jutalék - a kereskedők nulla jutalékkal kereskedhetnek, és mindössze 200 euróval nyithatnak a számlát.
 • Nyereség lehetősége emelkedő és eső piacon - ha természetesen jó irányban köt! Ellenkező esetben veszteségek fordulhatnak elő.

Az árupiaci CFD-k kereskedésének még több előnye is van az Admiral Markets-nél, például:

 • Negatív egyenleg elleni védelmi politika
 • spreadek 0 pip-től
 • A Dow Jones által biztosított ingyenes piaci hírek és elemzések
 • Hozzáférés a MetaTrader 4-hez és a MetaTrader 5-höz

MetaTrader 5 árutőzsde

A megfelelő platform és egy megbízható brókercég rendkívül fontos szempont a kereskedés során.

Az Admiral Markets egy díjnyertes brókercég, amely a lehetőséget nyújt a befektetőknek a Forex piacon való kereskedésre, a CFD-kkel való kereskedésre, a részvényekbe és az ETF-ekbe történő befektetésre és még sok másra. Mindez a legmodernebb kereskedési platform - a MetaTrader - segítségével lehetséges.

Az Admiral Markets a MetaTrader 4-et és a MetaTrader 5-öt kínálja a platform legjobb, kiegészítésekkel teli változatával, a MetaTrader Supreme Edition-nel.

Az MTSE segítségével a professzionális kereskedők hatékonyabbá tehetik a kereskedésüket, hozzáférhetnek a legújabb valós idejű piaci adatokhoz, az Expert Advisorokhoz és számos további funkcióhoz, például a „Mini Trader" funkcióhoz, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy vásároljanak vagy eladjanak egy kis ablak segítségével, anélkül, hogy bármikor hozzá kellene férni a kereskedési platformhoz.

A MetaTrader Supreme Edition ingyenes letöltéséhez kattints az alábbi képre!

MetaTrader Supreme árutőzsde

Az árutőzsdei kereskedésnél azonban fontos megérteni, hogy milyen tényezők alakítják az árakat és hogyan lehet árutőzsdei termékekkel kereskedni, ezért nézzük meg:

Árutőzsde kereskedés - Mi mozgatja az árakat?

Minden egyes árucikknél egyedi tényezői vannak, amelyek befolyásolják az árát. Az árupiac árfolyamok változása hatalmas mértékű lehet, ha egy áru hiánya vagy túlságos bősége fenyeget. Összességében az árutőzsdei termékek árára legnagyobb hatással a kereslet és a kínálat változása van.

Kínálati tényezők

Az árutőzsdei termékek kínálatát számos tényező befolyásolhatja, mint például az állami beavatkozás, az időjárás, a háború stb. Például, 2018. augusztus 6-án Donald Trump amerikai elnök gazdasági szankciókat vezetett be Iránra.

Ez azt jelentette, hogy Irán, amely a világ negyedik legnagyobb olajtartalékával rendelkező országa, kiesett a piacról. Az eredmény mi lett? A piacon kevesebb olaj állt rendelkezésre. De mivel a kereslet nem változott, a kereskedők és az intézményi befektetők fokozott olajvásárlásba kezdtek.

Ez a „szűk kínálat" általában áremelkedéshez vezet. Az alábbi táblázatban látható, hogy a piac 900 ponttal emelkedett augusztus 7-én (a sárga mezőben kiemelve), mielőtt újra esett.

Árutőzsde wti olaj

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition - Napi WTI, árutőzsde olaj - Adattartomány: 2017. május 25. és 2018. november 11. - 2018. november 11-én 19:52 GMT - Kérjük, vegye figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket és nem megbízható a jövőbeni teljesítményt illetően.

Az árukereskedésnél érdemes megjegyezni, hogy az energiapiaci termékek kínálatát leginkább a kormányzati politika (például a gazdasági szankciók) és a közel-keleti feszültségek befolyásolják, mivel a világ olajkészleteinek ötödét Szaud-Arábia birtokolja.

A mezőgazdasági termékek kínálatára gyakorolt hatásokat leginkább a szélsőséges időjárási jelenségek, például a szélsőséges eső vagy az aszály befolyásolják.

Ez azért van, mert ezek az árutőzsdei termékek, mint a kakaó, a kávé és a narancslé betakarítása és termesztése nagyban időjárás függő.

árupiaci termék cfd kereskedés

Keresleti tényezők

Az áru iránti keresletet számos tényező befolyásolhatja, mint például a fogyasztói szokások változása és a gazdaság egészsége, állapota. Például sok ember cukorfogyasztási szokása megváltozott. Az emberek egyre inkább igyekeznek kevesebb cukrot fogyasztani.

Ha egyre több ember így jár el, akkor a kereslet ennek megfelelően csökken. Az alábbi képen az árak egy hosszabb időszakra vonatkozóan láthatóak:

cukor árutőzsdei kereskedés

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition - Sugar.White Daily Chart - Adattartomány: 2005. március 27. és 2018. november 11. - 2018. november 11-én 20: 31-kor GMT - Kérjük, vegye figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket és nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A fenti kép sárga téglalappal jelölt részei kiemelik a cukor árának 2010-től kezdődő komoly csökkenését. Ugyanakkor 2015 szeptembere és 2016 szeptembere között a globális hiány miatti aggodalom okán az árak emelkedtek. Valójában brazíliai termények kínálata okozta ezt (az ország a világ legnagyobb termelője), amelyet szűkösnek tartottak.

Ebben az esetben az időjárás változása okozta az áremelkedést, majd újra esés jött. Ez az oka annak, hogy a CFD-k kereskedése hasznos lehetett volna ebben az időszakban a „cukor forgatókönyvében".

Az árucikk CFD-kkel profitálhat a csökkenő, valamint a növekvő piacon egyaránt - mindaddig, amíg az irányt jól érzi. Tehát most már egy kicsit többet tudsz az árucikkek árát befolyásoló tényezőkről? Nézzük meg, hogyan tudod már ma elkezdeni az árutőzsdei kereskedést!

Hogyan lehet megtanulni az árutőzsdei kereskedést kockázatmentesen?

Az utolsó részben a nyersanyagárakat befolyásoló tényezőket ismertettük. Ha azonban nem teljes munkaidős kereskedő vagy, nehezebb lehet az időjárás változásait és a politikai eseményeket követned.

Ez az oka annak, hogy sok kereskedő a technikai elemzést is használja kereskedési döntései meghozatalakor, és egy Demo számán gyakorolja a kereskedést.

Nyiss te is egy ingyenes Demo számlát, és tanuld meg a kereskedést kockázatmentesen, virtuális alapokkal!

Demo számla árupiaci termék kereskedés

Mit is jelent az árupiac technikai elemzése? Egyszerűen csak egy adott árutőzsdei cikk grafikon mintáinak és indikátorainak vizsgálata, a jövőbeli irány előrejelzése céljából.

Például az egyik eszköz, amely a kereskedők körében népszerű, a mozgóátlag, amivel meghatározhatod a piac általános irányát vagy trendjét. Lényegében kiszámítja a piac átlagárát a záróárakból egy adott időszakban.

Ezt a számsort egyszerű vonal formájában megjeleníti a grafikonon, így a kereskedő láthatja az átlagos trendet historikusan a chart-on.arany árupiac kereskedés

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition - GOLD napos Chart, árutőzsde arany - Adattartomány: 2018. március 7. és 2018. november 11. - 2018. november 11-én 9: 06-kor GMT - Kérjük, vegye figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket, nem megbízható a jövőbeni teljesítményt illetően.

A fenti táblázatban a piros mozgóátlag vonal az utolsó ötven gyertya átlagát mutatja. A zöld vonal az utolsó száz gyertya átlagát jelenti. Látni fogod, hogy ha az ár alacsonyabb az 50-es mozgóátlagnál, és az alacsonyabb, mint a 100-as mozgóátlag, az árak egyre alacsonyabbak.

Ez egy gyakori előfordulás a legtöbb hasonlóan viselkedő piacon. Ez csak egyfajta ingyenes indikátor a sok közül, melyek az Admiral Markets MT5 platformon használhatóak.

Ebben az esetben azt mondhatjuk, hogy az aranypiac az eladók irányítása alatt áll. Ebben a szakaszban lehet, hogy nem ismered a gyengülés fundamentális okait. Más technikai elemző eszközök használata azonban segíthet az általános valószínűség megtartásában.

Például az áralakzatok segítségével elemezheted a vevők és az eladók egy adott piacon lévő viselkedését, hogy előre tudd jelezni, mi lehet a következő irány.

arany árupiac tőzsdei kereskedés

Forrás: Admiral Markets MT5 Supreme Edition - Napi diagram GOLD - Adattartomány: 2018. március 7. és 2018. november 11. - 2018. november 11-én 9:18 GMT - Kérjük, vegye figyelembe: A múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket , nem megbízható jövőbeni teljesítménymutató.

A fenti példában a sárga dobozok kiemelik a kereskedők által széles körben használt fordító gyertyák különböző példáit.

Az alakzat, formáció azt mutatja, hogy a vásárlók megpróbálják feljebb tornászni a piacot, de ezt követően az eladók visszafelé nyomják azt, az általános trendnek megfelelően. A mozgások egy része csak pár napig, más része hetekig is kitart a fenti ábrán.

Egy Demo számla segítségével gyakorolhatod az ilyen setup-ok beazonosítását, valamint más technikai elemző eszközöket, amíg meg nem találod a számodra megfelelő megközelítést. Természetesen a helyes megközelítés sem lesz mindig 100%-ig győztes.

Árutőzsde Demo

A vesztes trade is egyszerűen a játék része. Ezért kezdj először demo számlán kereskedni kockázatmentesen, hogy így alakítsd ki a helyes kereskedői hozzáállást.

További Tőzsde cikkek

Kereskedés az Admiral Markets-el

Ha készen állsz a kereskedésre az élő piacokon, akkor lehetőséged van élő számla nyitására. Az Admiral Markets professzionális kereskedőknek több mint 80 devizapárt kínál.

Ez az anyag nem tartalmaz és nem értelmezhető úgy, hogy tartalmaz befektetési tanácsokat, befektetési ajánlásokat, ajánlatokat a pénzügyi eszközökkel kapcsolatos ügyletekre. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen kereskedési elemzés nem megbízható mutató a jelenlegi vagy jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt befektetési döntéseket hozna, tanácsot kell kérnie a független pénzügyi tanácsadóktól, hogy megértse a kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.