Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

DIJA30 CFD kereskedés 2019-ben – Dow Jones kereskedés

A DJIA30 eredete

A Dow Jones Ipari Átlag (DJIA) az USA 30 nagyvállalatának tőzsdei mutatója. Az indexet Charles Dow hozta létre, ezt tekintjük a legrégebbi amerikai piaci mutatónak. Az indexet Dow a piaci mozgásokat tanulmányozó kutatásához szükséges eszközként alkotta meg.

Az index a „Jones" nevet üzlettársáról, Edward Davis Jones-ról kapta. A mutató az első napot alig 40 pont felett zárta, napjainkban már az index jóval 25000 pont felett is járt. Kezdetben 12 összetevője volt, ami azóta időnként változik.

Dow Jones Demo

A DJIA30 összetétele

Szimbólum/Cégnév

Cégnév
Kereskedési volumen
(a cikk írásának napján)

WMT

Walmart Inc.

574,627

PG

The Procter & Gamble Company

784,308

MCD

McDonald's Corporation

123,228

KO

The Coca-Cola Company

616,455

MRK

Merck & Co., Inc.

491,113

GS

The Goldman Sachs Group, Inc.

241,977

JNJ

Johnson & Johnson

362,352

PFE

Pfizer Inc.

952,056

UNH

UnitedHealth Group Incorporated

153,917

VZ

Verizon Communications Inc.

1,032,950

DIS

The Walt Disney Company

321,458

TRV

The Travelers Companies, Inc.

73,375

CSCO

Cisco Systems, Inc.

1,133,140

INTC

Intel Corporation

2,015,291

JPM

JPMorgan Chase & Co.

583,650

IBM

International Business Machines Corporation

224,079

AAPL

Apple Inc.

3,021,190

UTX

United Technologies Corporation

125,347

WBA

Walgreens Boots Alliance, Inc.

140,065

MSFT

Microsoft Corporation

1,961,092

AXP

American Express Company

100,090

MMM

3M Company

111,910

XOM

Exxon Mobil Corporation

782,994

BA

The Boeing Company

295,870

DWDP

DowDuPont Inc.

402,725

V

Visa Inc.

501,936

HD

The Home Depot, Inc.

455,676

CAT

Caterpillar Inc.

252,009

CVX

Chevron Corporation

287,914

NKE

NIKE, Inc.

507,715

Forrás: https://finance.yahoo.com/ Letöltve: 2018.11.14

A kosárban részt vevő cégeket a The Wall Street Journal szerkesztői választják ki, a kosár összetétele időszakonként változik.

DJIA30 CFD – DIJA30 kereskedés

Az Admiral Markets lehetővé teszi a befektetőinek a DJIA kereskedést CFD-ken, sőt több ezer részvény CFD közül is válogathatnak. Az elmúlt évtizedben igen komoly hozamokat lehetett elérni a részvény CFD-k segítségével, mivel a történelem egyik leghosszabb bika piacát láthatjuk napjainkig.

Amennyiben a komoly emelkedést korrekció követné, természetesen mind az index CFD-kel (pl. DJI30 CFD), mind a részvény CFD-k shortolásával is lehetséges profitot elérni. Rendszeresen tartunk a részvénypiaccal kapcsolatos szemináriumokat és webináriumokat is, ahol minden érdeklődő felteheti kérdéseit és igyekszünk mindenre választ is adni.

A népszerű és jól kezelhető MetaTrader platform eszközei is kiváló támogatást nyújtanak ügyfeleinknek, valamint a piacon olcsónak mondható költségeink is kedvezőek jelenlegi és leendő ügyfeleinknek. Webináriumainkon a CFD-k shortolásáról és egyéb technikákról is feltehetik kérdéseiket.


DIJA kereskedés webinar

DIJA Kereskedés CFD-kkel

Az indexek közül a legtöbb kereskedő az amerikai indexeket kedveli, ezen belül is a Dow Jones-t. Hogy mi ennek az oka? Rövid időtávú skalpolásra, daytrade-re is rendkívül sok és jó belépőt tartogat a chart, tele jól és könnyen felismerhető alakzatokkal, valamint relatíve egyszerű meghatározni rajta magasabb idősíkok és szintek, trendvonalak alapján az uralkodó trendet.

Akár trendkövető, akár egyéb stratégiákat alkalmazunk, akár hosszú távra fektetünk be, akár napon belül kereskedünk, az index tökéletesen alkalmas kezdő demo trader-ek számára, valamint a haladó és professzionális kereskedők körében is kedvelt, csakúgy mint az S&P 500 és a Nasdaq 100.

Aki beleízlelt már az indexekkel történő kereskedésbe, annak könnyebb dolga lehet a részvénypiacon is, ugyanis az összetevők közül a legtöbb napi szinten több potenciális belépőt is kínál. Az Admiral Markets-nél a szűk spread és a gyors és pontos teljesítés miatt lehetőség van az index-szel és részvényekkel, CFD-vel egyaránt kereskedni.

Akár MetaTrader, akár a mobil verzió áll rendelkezésünkre, azt fogjuk tapasztalni, hogy igen gyors, pontos végrehajtás mellett egyedülállóan alacsony költségeink is versenyképesek a hazai piacon.

MetaTrader Supreme Edition

Nézzünk konkrét példákat a DJI kereskedésre:

Az alábbi fotókon több olyan belépőt is megmutatunk, ami a cikk írásának napján, 2018.11.14-én lett demo számlánkon bekötve, a pozíciók és a belépések részletes magyarázatával. Természetesen webináriumainkon, szemináriumainkon ennél jóval több és részletesebb dologra kitérünk, valamint elméleti és gyakorlati példákkal, elemzésekkel is ellátjuk az érdeklődőket, ügyfeleinket.

Néhány egyszerűbb példát azonban most is megmutatunk:

Admiral Markets MetaTrader DIJA

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M5, 2018.11.14.

A képen egy 5 perces DJIA chart látható. A kék nyílnál egy scalp/ daytrade belépő látható, amelynek oka az ereszkedő piros trendvonal törése. A pozícióból több részletben szálltunk ki, a belépő pillanata jól időzített, a kiszálló kissé korai, de az eredmény és a kockázat hozam arány jó.

DJIA M30

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M30, 2018.11.14.

A fenti képen egy 30 perces Dow chart látható, a kék nyílnál a belépő oka egy egyszerű dupla alj, daytrade vagy swing trade esetén a stop loss-t nagyjából a piros vízszintes vonal környékére is elhelyezhetjük.

Nézzük, mi lett a fenti belépőből:

MetaTrader DJIA

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M30, 2018.11.14

A tankönyvek alapján a dupla alj (W) belépő szintje a W nyakvonala, mi már ezen a szinten zártunk, ahol sokan még csak nemrég léptek be. Tanfolyamainkon megtanítjuk, hogyan léphetsz be időben ebbe az alakzatba, hogy ne szalassz el lehetőségeket.

Wéber Kata szemináriuma

A következő képen egy trendvonal törést láthatunk, a kék nyílnál long pozíciót nyitottunk:

DIJA M1 kereskedés

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

Ha az emelkedés véget ér, jó belépő lehet short pozíció nyitására a lefelé mutató nyíl az alábbi képen:

DIJA short pozíció

A belépő oka trendvonal törése. A jelenlegi szinten a pozíció egésze vagy nagy része zárható, aki bátrabb kereskedő, az ereszkedő trendvonal töréséig vagy a kistoppolódásig tarthatta volna a pozíció harmadát, negyedét.

Skalptechnikákkal a bátrabbak szűk stoppal is kereskedhetnek DJIA index-szel:

DJIA index

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

Fix stoppal kereskedjünk vagy csúszó stoppal? A válasz nem egyszerű, webináriumainkra és előadásainkra itt regisztrálhatsz.

Fix stop loss:

MetaTrader DIJA

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

Csúszó Stop:

Csúszó stop

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

Előadásainkon gyakran alkalmazzuk a parciális zárás ( a pozíció részbeni zárása) technikáját, ami már money management technika alapvetően. Itt most a csúszó stop helyett ezt alkalmaztuk.

Itt most a pozíció 70 %-át zártuk, mivel eső trendben a long pozíció egyelőre nem hozta meg a gyors visszapattanást, azaz ebből könnyen esés lehet:

pozíció zárás

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

Ehhez hasonló és egyéb technikákról is kérdezhet előadásainkon.

Mai utolsó trade-ünk egy dupla alj egy perces chart-on, ha ez most kistoppolódik, a mai nap akkor is plusszos, de a nyereséget nem kockáztatjuk:

dupla alj DIJA

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA M1, 2018.11.14

A tőzsdei kereskedés lényege a pszichológia és a technikai elemzés, valamint a hírek értékelése, a fundamentális elemzés és persze önmagunk ismerete.

A daytraderek, hosszab távú index vagy részvénykereskedők, a skalperek teljesen más személyiségek. Sok gyakorlással, tanulással, oktatásokon való részvétellel, olvasással napról napra közelebb kerülhetünk célunkhoz, azaz a sikeres kereskedővé való váláshoz. Legfontosabb az, hogy maradjunk alázatosak, ne legyünk mohók, tudjunk veszíteni és mindig tudjunk és akarjunk újat tanulni magunkról és a piacról, a piactól.

Ki ne emlékezne a régóta kereskedő trader-ek közül a flash crash-re, a robotok okozta pánikra vagy éppen azokra a napokra, amik sok fiatal számára nem ismertek, melyek tőzsdei összeomláshoz vezettek, krachokat idéztek elő vagy éppen a medvepiac kezdetét jelezték.

A DJIA igen érzékenyen reagált a különféle eseményekre ezekben az időszakokban, így mindig fontos és nem is lehet elégszer kihangsúlyoznunk azt, hogy a kereskedők mindig használjanak stop loss-t és ne legyenek mohók, kizárólag a számlaméretüknek megfelelő kontraktus mérettel kereskedjenek.

Most még a bika az úr, de képesnek kell lennünk annak felismerésére, ha eljön a korrekció vagy éppen az összeomlás ideje, ami azonban jó beszálló lesz majd a shortosoknak. Na de mikor jön el ez? Ki tudja...

Tőzsde nap 2018 - tőzsde tanulás

Befektetési tanácsot, elemzéseket mi nem adunk, nem teszünk közzé, de érdemes órás, 4 órás, napi és heti chart-on is pillantást vetnünk a DJIA 30 indexre minden nap, mielőtt leülünk kereskedni. Fontos ma már a hírek olvasása, értékelése mellett a trendvonalak berajzolásának, az alakzatok felismerésének képessége, ezért is célszerű előadásainkra regisztrálni.

Ha már arra adtuk a fejünket, hogy a DJIA index-szel kereskedünk, ismerjük meg a 30 vállalatot, nézegessük minden idősíkon chart-jaikat és mindezek nélkül ne hozzunk befektetési döntéseket. Nem lehetetlen profitábilis trader-ré válnunk, de az út nehéz és szinte mindenkinek veszítenie kell ahhoz, hogy komoly hozam elérésére legyen képes konzisztens módon és hosszú távon.

Dow Jones kereskedés CFD-ken (Dow Jones trading)

Mindannyian más emberek vagyunk, más viselkedéssel, más gondolatokkal, más reakciókkal, ezért lényeges a kereskedők körében a tőzsde pszichológia. Gyakran rövid távon akarunk gyorsan profitot elérni, gyakran nem megfelelően látjuk a piacot, alábecsüljük a kockázatokat és meggondolatlanul lépünk az alapos elemzés helyett.

Tegyük fel,hogy eldöntöttük, hogy a DJI30 kereskedés mellett tesszük le a voksunkat és azt is tudjuk, hogy rövid távú daytrade és skalp belépők mellett szeretnénk hosszabb távon is kereskedni a Dow Jones index-szel. Mit kell ehhez tennünk?

Legjobb brókercég

A legfontosabb az, hogy kezdjük el a chartot elemezni mindig legalább 3-5 idősíkon. Ha 1,5 vagy 15 perces gyors chartokon akarunk belépőket keresni, akkor ezeken az idősíkokon jelöljük be a kulcsszinteket és a főbb trendvonalakat és keressünk alakzatokat, kitörési lehetőségeket vagy fals kitörési kísérleteket és trendtörési pontokat.

Órás,4 órás, napi chartokon is azonosítsuk be ezeket és ha kell,írjuk fel magunknak egy táblázatba a konkrét szinteket és azt,hogy milyen idősíkon milyen trend van,milyen alakzatokkal. Próbáljunk meg több idősíkon is megerősítést keresni ahhoz, hogy esélyeinket növelni tudjuk egy jó irányú belépőhöz.

Ugyanezeket a teendőket végezzük el a stop elhelyezése előtt, valamint a kontraktus vagy lot méret esetén számoljuk ki előre, hogy mennyit veszíthetünk. Csak jó kockázat hozam arány esetén vegyünk fel pozíciót. Trendirányban kereskedjünk, ha fordulókat kívánunk elcsípni, óvatosabb pozíciót vegyünk fel vagy szűk stoppot alkalmazzunk. A DJIA30 szárnyal sok éve, remek lehetőség tradereknek, de korrekció bármikor jöhet.

Részvény portfólió

Hol érdemes kereskedni? Indexek, részvények, Forex?

A fenti kérdésekre szinte minden trader keresi a választ. Nincs helyes válasz. A piacok folyamatosan változnak, azt a chartot kell felismerni, ahol várhatóan jó belépőket lehet majd találni, valamint szépen mozog. Ha sok jó alakzatot, letisztult formákat, trendeket látunk, nagy valószínűséggel jó helyen keresgélünk.

Nem kell napi 100 terméket elemezni, ehelyett tanuljuk meg azt, hogyan ismerjük fel a jó chartot. Oktatásainkon ehhez is próbálunk segítséget adni.

Sikeres DJI kereskedést!

Ha szeretnéd látni a DIJA30 chartot hosszabb időkereteken belül, kérjük, nézd meg ezt a képet a heti chartról:

DIJA30 chart

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, DIJA W1, 2018.11.23

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is:

Nyersolaj kereskedés

Bux index kereskedés

Kötvény befektetések


Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.