Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mi az az ETF – Az ETF jelentése és az ETF befektetések

Az ETF jelentése magyarul tőzsdén kereskedett alapok, amelyek egy olyan értékpapír-csoportot jelentenek, amelyet a tőzsdén, egy brókercégen keresztül lehet megvenni vagy eladni.

Az ETF-ek számos eszközosztályt kínálnak: a hagyományos tőzsdén jegyzett társaságoktól más eszközosztályokig, mint például devizák vagy árupiaci termékek.

Ezenkívül az ETF-struktúrák lehetővé teszik a befektetők számára a piacon való shortolást, a tőkeáttételhez való hozzáférést, és elkerülni a rövid távú tőkenyereség adókat, amelyek egyes jogrendszerekben vannak.

ETF befektetés

Mi az az ETF - Az ETF jelentése

Az előző sorokban megnéztünk, hogy mik azok az ETF ek, most nézzük meg azt is, hogy mik az ETF-ek szerepei a tőzsdén és a kereskedés során. A tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) az egyik legkeresettebb pénzügyi termékek, amelyeket a közelmúltban a kisvállalkozások számára hoztak létre.

Az ETF-ek széleskörű előnyöket kínálnak, és ha gondosan válogatjuk ki őket, kiváló mód lehet a befektetési célok elérésére.

Termékként az ETF 1993 óta elérhető, és annak széles körben ismert mögöttes eszköze az SPY, vagy Spiders volt. Ez a valaha legmagasabb volumenű ETF lett a történelemben.

Az Egyesült Államok tőzsdéin csaknem 1000 ETF termék van, összesen mintegy 1 billió dollár befektetéssel. De hol lehetséges az ETF vásárlás és kereskedés?

Az Admiral Markets lehetőséget kínál több ezer részvény és ETF, valamint több mint 300 ETF CFD kereskedésére (ETF CFD trading).

Nyiss egy Admiral.Invest Demo számlát, és próbáld ki az ETF kereskedést most!

ETF Demo számla

ETF befektetés elkezdése és ETF kereskedés

Az elkövetkezendő sorokban bemutatunk mindent, amit tudnod kell az ETF befektetésről (ETF investing), arról, hogy mi az ETF kereskedés (ETF trading), és miért használják őket a befektetők, valamint, hogy melyek az ETF-ek különböző típusai: az ETF CFD-k, az ETF-alapok, az ETF-indexek, a technológiai ETF-ek, az S&P 500 Index ETF.

Emellett bemutatjuk a legjobban teljesítő ETF-eket, és végezetül azt, hogyan kezdheted el az ETF kereskedést még ma akár 1000 EUR-tól!

Valószínűleg hallottad a "be kell fektetni a jövőbe" kifejezést. Függetlenül attól, hogy családtól vagy baráttól vagy olyan gazdag guruktól, mint Warren Buffett vagy Tony Robbins, a befektetés megtanulása a lista elején szerepel.

Azonban a legtöbb emberhez hasonlóan, lehet, hogy számodra is kiábrándító a helyi banknál rendelkezésre álló jelenlegi megtakarítási ráta mértéke. Talán fontolóra vetted a tőzsdén való befektetést, hogy megtaláld a következő Amazont.

Végül is, ha 1000 dollárba fektettél be, amikor az Amazon 1997 májusában nyilvánosan kereskedhetővé vált, akkor az 2018 szeptemberében körülbelül 1 362 000 dollárra nőtt volna.

Admiral Markets ETF kereskedés

Azonban egy új Amazonhoz hasonló cég felfedezése és az abba történő befektetés a megfelelő időben, nem a legkönnyebb dolog. De van-e megoldás, amely segíthet a befektetőknek abban, hogy megpróbáljanak hozzáférni magasabb megtérüléshez, mint amelyet a bankok nyújtanak, anélkül, hogy minden időnket azzal töltenénk, hogy megtaláljuk a megfelelő vállalatot a befektetésre?

Igen, van. Ezeket ETF-eknek, vagy Exchange Traded Funds-oknak hívjuk. De először vessünk egy pillantást arra, milyen lehetséges forgatókönyv történhet, ha egy 1000 eurós befektetésbe kezdünk.

Befektetések az alapoktól kezdve: A bank vs. tőzsdei befeketések

Amikor a jövőben befektetni szeretnénk, hasznos lehet megnézni a különböző befektetési forgatókönyvek lehetséges megtérülését. Ebben az esetben megnézünk egy megtakarítási számlát a tőzsdén való befektetéssel szemben.

 • Banki kamat egyszeri befektetéssel: Képzeld el, hogy 1000 EUR-t egy egyszerű megtakarítási számlára helyeztél, amely évente 3%-ot kamatozik. Ha 40 éven keresztül a bankban hagynád a pénzed, mennyit érne? Nos, ez az érték 3262.04 euróra emelkedett volna - a legtöbb ember számára ez alig hozna az életében változást. Nézzük meg a második forgatókönyvet, amikor megpróbáljuk növelni a teljes hozamot:

ETF befektetés 40 év

Forrás: The Calculator Site: 1000 eurós befektetés 40 éven keresztül, évi 3%-os kamattal

 • Banki kamat rendszeres befektetéssel: Most képzeljük el, hogy havonta 100 EUR-t megtakarítunk. Ugyanezzel a kezdeti 1000 euróval és ugyanazzal a 3%-os kamatlábbal 40 év alatt ugyanazon a bankszámlán most 95,207.23 eurónk lenne. Most már a számlaegyenleg grafikonja is kezd jobban kinézni! De tovább is mehetünk?

1000 eurós rendszeres befektetés vs ETF

Forrás: The Calculator Site: 1000 eurós rendszeres befektetés, 100 eurós havi megtakarítással, 3%-os kamatlábbal 40 éven keresztül

Tőzsdézés rendszeres befektetésekkel: Már tudjuk, hogy a rendszeres befektetés célszerűbb az egyszeri befektetéssel szemben, amint azt az első és a második forgatókönyv eredménye is mutatja. Tegyük fel, hogy most a tőzsde mellett döntünk, hogy megpróbáljuk növelni az éves százalékos nyereséget. A New York-i tőzsdén jegyzett legnagyobb 500 társaságot nyomon követő S&P 500 index 1928 és 2017 között évente mintegy 10% -os hozamot ért el. A kezdeti 1000 eurós befektetés, rendszeres 100 EUR havi befektetéssel, egy 10%-os kamatlábbal, 40 év alatt 604.720 eurót hozna.

évenkénti 10%-os tőzsdei hozam ETF

Forrás: The Calculator Site: 2. forgatókönyv: évenkénti 10%-os tőzsdei hozammal

Természetesen ez csak egy feltételes példa, és a hozamok változhatnak, mivel a múltbeli teljesítmény nem jelzi előre a jövőbeni teljesítményt. Azonban elég egyértelmű, hogy miért fektettek be a tőzsdébe olyan milliárdosok, mint a Warren Buffett. Tehát hogyan is lehet elkezdeni a tőzsdébe való befektetést? Van néhány módja, de Warren Buffett milliárdos befektető tanácsa szerint jó kiindulási pont lehet:

Warren Buffett és az S&P 500 index ETF

Warren Buffett, becenevén 'Omaha Oracle', minden idők egyik legjobb befektetője. A Berkshire Hathaway 2004-es részvénytulajdonosi ülésen a milliárdos befektetőnek feltették azt a kérdést, hogy vásárolna-e Berkshire Hathaway részvényeket, befektetne-e index ETF-ekbe, vagy felvenne-e egy ügyintézőt. Buffett válasza az alábbi volt: "Csak válassz egy széles lefedettségű indexet, mint az S&P 500. Ne tedd bele egyszerre az összes pénzed, csináld huzamosabb ideig. Élvonalbeli, megbízható, alacsony költségű."

ETF és CFD

Nos, ahogy láthattuk, a fent említett forgatókönyvnek különböző a kimenetele. Az utóbbi tanácsot mindenképp érdekes közelebbről is megnézni. De mit értünk élvonalbeli alatt és az S&P 500 alatt? Egy nagyon népszerű ETF-re utal, amelyet "Vanguard S&P 500 ETF" -nek neveznek. És mit értünk ETF alatt? Lássuk:

Mi az ETF befektetés és miért olyan népszerű

Az ETF az „Exchange Traded Fund" rövidítése, amit legelőször Kanadában hoztak létre, 1990-ben. Az ETF jelentése és koncepciója egyszerű – az egész egy követő befektetésről szól. Alapvetően az ETF befektetés olyan befektetési alapokba történik, amelyek egy adott index teljesítményét kívánják nyomon követni. Például a Vanguard S&P 500 UCITS ETF célja, hogy nyomon kövesse az S&P 500 Index teljesítményét, ami az 500 legnagyobb amerikai részvényből álló kosár.

Sok befektető azonban arra használja az ETF kereskedést (ETF trading), hogy a diverzifikációból hasznot húzzon, valamint, hogy hozzáférjen az új piacokhoz. Például előfordulhat, hogy a közelmúltban sokat hallottál az AI (articial intellingence - mesterséges intelligencia) növekedéséről.

Azonban nem biztos, hogy megtalálod a megfelelő vállalatot a befektetésre vagy kereskedésre, mivel ez még mindig nagyon új terület. Ebben az esetben egy befektető fordulhat a Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF-hez.

Ez az ETF arra törekszik, hogy olyan cégekbe fektess be, amelyek a robotika és a mesterséges intelligencia elfogadásában részesülnek. Ezért ez a befektető számára hozzáférést biztosíthat a növekvő piacokhoz anélkül, hogy egy különálló vállalatot keresnél.

Az ETF piac jelentősen nőtt, és 2017-ben a tőkeértéke már 3,4 billió dollárt ér. Tehát, hogyan fektess be ETF-ekbe? Használhatod az Admiral.Invest számlatípusunkat!

Admiral Invest számla ETF befektetés

Csakúgy, mint a tőzsdén jegyzett részvények, az ETF-eket a tőzsdei nyitvatartás alatt lehet megvenni és eladni. Ugyanúgy, mint a jegyzett részvényeknél, az ETF-ek napon belüli árral és ticker szimbólummal rendelkeznek.

Az ETF-ek abban különböznek a vállalati részvényektől, hogy az ETF-ben rendelkezésre álló részvények száma naponta változhat az új részvények folyamatos létrehozása és a meglévő részvények visszaváráslása miatt.

Az ETF piaci értéke rendszerint folyamatosan összhangban áll az mögöttes értékpapírokkal, ami az ETF részvények kibocsátásával és visszavásárlásával van kapcsolatban.

Mivel az ETF-eket az egyéni befektetők számára hozták létre, az intézményi befektetők továbbra is fenntartják az ETF-ek likviditását és nyomon követését azáltal, hogy egységeket vásárolnak és adnak el.

Mivel az ETF árfolyama eltér a mögöttes eszközértéktől, az intézmények egy arbitrázs rendszert használnak azáltal, hogy olyan egységeket hozzanak létre, amelyek az ETF értékét összhangba hozzák a mögöttes eszközértékkel. Általában az ETF-ek kiváló befektetési lehetőségek. Valós időben vásárolhatók meg és értékesíthetők, akárcsak a részvények, és alacsonyabb kezelési költséggel rendelkeznek.

Az ETF-ek befektetésként, lassan átveszik a befektetési alapok helyét.

Miért fektess be ETF-ekbe az Admiral.Invest-el?

Az Admiral Markets számos számlatípust kínál a befektetésre és kereskedésre. Az Admiral.Invest lehetővé teszi a részvényekbe és ETF-ekbe való befektetést a világ 15 legnagyobb tőzsdéjén keresztül. Szintén hozzáférhetsz:

 • Ingyenes valós idejű piaci adatokhoz
 • Kiegészítő prémium minőségű piaci frissítésekhez
 • Átfogó piaci lefedettséghez
 • Alacsony tranzakciós jutalékokhoz, ahol nincs számlavezetési díj
 • Osztalék kifizetésekhez
 • Legkorszerűbb kereskedési platformokhoz

Ingyenes Demo ETF számla

A számlák minden olyan ügyfél számára elérhetők, akik elfogadják az általános szerződési feltételeket, és elhelyezik a minimális betétet, azaz 500 eurót. Tehát most már tudod, hogy hogyan fektess be, de nézzük meg, hogyan lehet azonosítani a legjobb ETF-ket:

ETF vásárlás és befektetés elkezdése

Míg sok befektető elégedett az S&P 500 indexhez rendelkezésre álló 10% -os éves hozammal, egyesek inkább portfóliójuk diverzifikálását választják, és más-más piacokat keresnek, amelyek növelhetik teljes hozamukat. Egyes befektetők szeretnek olyan eszközökbe befektetni, amelyekről többet tudnak, mint például a technológiai részvények.

A Nasdaq 100 index, ami a 100 legjobb technológiai részvényt követi, 2017-ben 28,24%-os éves hozamot ért el. Ezért egyre több befektető megtanulja, hogyan fektessen be ETF-be, és a legjobban teljesítő ETF-eket keresi. Összegezve, a megfelelő Nasdaq ETF vagy Nasdaq Index ETF között nagy a különbség.

Tehát hogyan lehetséges ebben a konkrét indexbe való befektetés?

Számos olyan ETF létezik, amely nyomon követi a Nasdaq 100 index teljesítményét. Például a First Trust NASDAQ-100 Technológiai Index Alap ETF (QTEC).

Ez biztosítja a befektetők számára a széles körű technológiai részvényeket, például a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és a Google ETF-k formájában. Vannak azonban más területek és ágazatok is, amelyeket a professzionális kereskedők fontolóra vehetnek.

Az ETF kereskedés előnyei egyéni befektetők számára

 • Adózás: A befektetőknek nagyobb szabadsága van a tőkenyereség adófizetésének kezelésében
 • Alacsony költségek: Brókercég által kiszabott jutalék bár van, de összességében más eszközökhöz összehasonlítva a díjak alacsonyak
 • Vétel és eladás a nap folyamán bármikor: A piaci zárás után elhelyezhetsz megbízást
 • Kereskedési tranzakciók: Mivel az ETF-eket lehet úgy kereskedni, mint a részvényeket, a befektetők különböző megbízásokat helyezhetnek el: limit megbízások, stop-loss megbízások, stb.
 • Továbbá, feltételezhetően alacsonyabb a befektetési kockázata, mivel a kockázat eloszlik a mögöttes eszközökben, nem úgy, mint egy különálló cég részvényeinél.

MetaTrader 5

Az ETF kereskedés hátrányai

Míg számos területen előnnyel jár az ETF befektetés, van néhány hátránya is, többek között:

 • Elszámolási késedelmek: Az eladó alapjai technikailag nem feltétlen állnak rendelkezésre az újbóli befektetéshez mindaddig, amíg két nap el nem telik.
 • Illikviditás: A kevésbé forgalmas ETF-ek széles bid/ask spreadekkel rendelkezhetnek, ami azt jelenti, hogy a tranzakciós költségek magasak lehetnek, bár ugyanez mondható el a kisvállalkozói részvényekről is, amelyeket kevesen kereskedik.
 • Arbitrázs eltérések: Míg az ETF-ek árfolyamai meglehetősen jól követik a mögöttes eszközosztályaikat, lehetnek eltérések.
 • Kereskedési költségek: Ha a befektetés értéke kicsi vagy kevésbé gyakori, léteznek alacsonyabb költségű alternatívák, ha közvetlenül az eszközosztályba fektetünk be.

Különböző típusú ETF-ek, ETF vásárlás

Léteznek különböző ETF alapok és ETF részvények, amelyekkel kereskedni tudsz, mint például:

 • Országspecifikus ETF-ek: hozzáférhetsz ezekhez a tőzsdékhez a világ minden tájáról, amelyek egyébként nehezen érhetők el. Például, ha úgy gondolod, hogy a tajvani tőzsde emelkedik, akkor az iShares MSCI Taiwan ETF-el is kereskedhetsz.
 • Ágazat specifikus ETF-ek - ha úgy gondolod, hogy az Egyesült Királyság ingatlanszférája küzd, az iShares UK Property UCITS ETF-el is kereskedhetsz. És mivel ez egy CFD, shortolhatod is én longolhatod is.
 • Árutermék specifikus ETF-ek - az ETF CFD-ken keresztül, mint például az SPDR S&P Metals & Mining ETF, hozzáférhetsz a globális fémek és a bányászat piacához, minthogy megpróbálod megtalálni a megfelelő fémet, vagy a megfelelő bányászati vállalatot.
 • Index specifikus ETF-ek: mint ahogy már korában említettük, kereskedhetsz az S&P 500 index ETF-el a Vanguard S&P500 ETF-en keresztül.

ETF befektetés brókercég

Az ETF-eknek több típusa van: a fedezeti kötvények, devizák, feltörekvő piacok, például a biotechnológia, a mesterséges intelligencia stb. Azonban van egy olyan terület, amely mindig is lenyűgözte a befektetőket: megtalálni a legjobb technológiai részvényeket és a technológiai ETF-ket a kereskedésben. A mindennapi életünk része a technológia, ami által a vállalatok mindig új teret nyernek az újításokkal. Tehát nézzük meg a technológiai ETF szektort egy kicsit részletesebben:

A Technológiai ETF szektor megértése - ETF 2019

Az S&P 500 index 46,6 billió dolláros piaci értékének több mint 20% -a a technológiai részvények. Ezért tartozik a legnagyobbak közé az indexek csoportjában.

Hagyományosan a befektetők a szélesebb lefedettségű piaci indexekhez ragaszkodnak, például az S&P 500-hoz. A változó piacok és az új termékek elérhetővé válása a befektetők és a kereskedők számára, lehetővé teszik, hogy a kereskedők kihasználhatják az ilyen termékek mozgását. Nézzünk néhány példát:

 • Ha befektettél volna 10.000 dollárt a Vanguard 500 indexbe (ami nyomon követi az S&P 500-at) 1997. február 28-án, 20 évvel később a befektetés értéke 42.650 dollárra nőtt volna.
 • Ha befektettél 10.000 dollárt az Apple-be 1980. december 31-én, az 2017. február 28-án 2.709.248 dollárt érne, éves 16.75 %-os hozammal.
 • Ha befektettél 1000 dollárt az Amazonba az elindulási napján, 1997. májusában, az 2018. szeptemberére 1.362.000 dollárt hozott volna.

Láthatod, hogy a befektetők és a kereskedők miért szeretik megtalálni a legjobb technológiai részvényeket és a legjobb technológiai ETF-ket, amelyekkel kereskedni lehet. Természetesen a következő FANG részvények megtalálása akár évekig is eltarthat, ha nem egy életen át tart (a FANG kifejezést Jim Cramer (CNBC) állította össze, a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és a Google rövidítéseként). Bár nem tudsz FANG ETF-el, Facebook ETF-el, Amazon ETF-el vagy Google ETF-el kereskedni, vannak azonban olyanok, akik az ETF technológia kitettségét keresik. Vessünk egy pillantást azokra a befektetésekre, amelyek az Admiral Markets MetaTrader 5 (MT5) kereskedési platformon keresztül elérhetők.

Demo ETF kereskedés

Befektetés ETF-ekbe a technológia területén

Hatalmas a választék, amik közül szeretnénk kiválasztani a legjobb technológiai ETF-et. Itt van néhány, amivel elkezdheted:

Technology Select SPDR Fund ETF (#XLK)

Ez a széles körű technológiai ETF az egyik legkedveltebb módja a technológiai szektorban való kereskedésre. Hetvenöt részvénnyel rendelkezik, köztük az ipar nagyágyúival, például az Apple, a Microsoft és a Facebook. Azonban, mivel a portfólió 16 %-át teszi ki az Apple, nagy hatással lesz a portfóliónkra, ha az Apple részvények küszködnek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy az utóbbi években hogyan alakult a chart:

ETF hozamok

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 MT5 - #XLK heti chart, 2018. október 25 16:49

Ez a technológiai ETF 2015-ben és 2016-ban oldalazó mozgásban volt. Ez egyfajta piaci feltétel, amelyben az árak két árszint között mozognak, mivel sem a vevők, sem az eladók nem akarnak irányítást szerezni. Honnan tudhatjuk ezt?

Kereskedési indikátorok használatával. A fenti charton feltüntetett két vonal a mozgó átlag indikátor. Segítenek annak meghatározásában, hogy a piac trendelő-e vagy sem. Lényegében kiszámítják az előző záróárat és majd megtalálják az adott sorozat "átlag" árát. Ezt egy olyan charton ábrázolják, mint amilyen a fenti.ETF befektetés

A kék vonal a 20 napos egyszerű mozgó átlag, és a piros vonal az 50 napos egyszerű mozgó átlag. Lényegében ezek a vonalak az elmúlt húsz-ötven bar átlagárat mutatták be.

Azonban a kereskedők számára, ami a leginkább érdekes, hogy a trend időszakában, amikor a mozgó átlagok emelkednek, az egy erős trendet jelez, ami egyre magasabban van.

A 2015 és 2016 közötti oldalazó mozgásban láthatjuk, hogy a mozgó átlagok oldalaznak. Ez csak egyfajta hasznos kereskedési indikátor, amely elérhető a MetaTrader 5 platformon.

iShares PHLX Semiconductor ETF (#SOXX)

SOXX heti chart ETF

Forrás: Admiral Markets MetaTrader 5 MT5 - #SOXX heti chart, 2018. október 25 17:01

Míg a korábbi technológiai ETF a technológiai részvények széles körét lefedte, ez az ETF sokkal különlegesebb. Ahogyan a cím "félvezető" (semiconductor) része azt sugallja, ez az ETF az összes többi szoftver és internet részvény hardverére összpontosít. Az ETF tartalmazza többek között az ágazat legnagyobb hardvervállalatait, mint például az Nvidia Corp és az Intel Corp.

A támasz és ellenállás szintek segítségével a kereskedők megállapíthatják, hogy ez a konkrét ETF 2017 és 2018 között szimmetrikus háromszög kialakulást hozott létre. Ez egy olyan konszolidációs mintázat, amely arra utal, hogy sem a vevők, sem az eladók nem szeretnék irányítani ezt a piacot, és hogy egy kitörés hamarosan bekövetkezik. Ebben a konkrét esetben a piac lefele tört ki.ETF számla

Jár-e kockázattal az ETF kereskedés (ETF trading)?

A befektetés mindig kockázattal jár. Az ETF-ek esetében van néhány kockázat, amelyeket fontos tudni.

Piaci kockázat: Az ETF-eket úgy tervezték, hogy kövessék az értékpapírokat, az indexet, az árupiaci termékeket vagy akár a származékos ügyleteket (például az olaj határidős termékeket).

Ezért a jó időkben profitálhatsz, de veszíthetsz is, amikor a piac esik. Mivel nem tudod megváltoztatni az ETF struktúráját kereskedés közben, nincs más választásod, mint hogy követed az ETF által végzett tevékenységeket, legyen az jó vagy rossz, vagyis addig, ameddig ki nem lépsz a befektetésből.

Túl sok a választék: Az ETF-k folyamatosan növekednek, így a befektetések lehetősége is. Például egy biotechnológiai alapítványba történő befektetés egyszerűnek tűnhet. Azonban a legjobb teljesítményű biotechnológiai ETF és a legrosszabb teljesítményű biotechnológiai ETF közötti különbség néhány év alatt több mint 18% volt.

Ez azért van így, mert az egyik ETF olyan céget tartalmaz, amely a rák gyógyítására törekszik, és egy másik ETF-hez olyan cégek tartoznak, amelyek biztosítják az élettudományi ipar eszközeit.

Az index ETF-k, mint például az S&P 500 index ETF, az ETF iparágon belül a leggyakoribb befektetési formák. Ez azért van, mert a legmagasabb likviditást biztosítják, és valószínűleg a legmegfelelőbbek az első befektetésre.

Konklúzió - ETF befektetés és ETF kereskedés 2019-ben

A mindössze 1000 euróval történő befektetés jelentős különbségekkel bír hosszú távon. Láthattuk, hogyan lehet felgyorsítani a nyereséget további havi alapok hozzáadásával, feltéve, hogy az éves megtérülési ráta továbbra is pozitív. Természetesen a befektetés szempontjából a legfontosabb a megtérülés mértéke. Ezért tőzsdézik számos befektető, hogy megpróbálják elérni a még jobb megtérülési rátát összehasonlítva egy megtakarítási bankszámlával.

Az ETF magyarul tőzsdén kereskedett alapok és az ezen eszközökbe történő befektetés lehetővé teszi a diverzifikációt különböző ágazatokba és piacokba. Például megtalálhatod a legjobb technológiai ETF-et, de olyan speciális ETF-eket is, amelyek kifejezetten a hardverre vagy a számítógépes biztonságra összpontosítanak.

Az Admiral.Invest lehetővé teszi, hogy olyan részvényekbe és ETF-ekbe fektess, amelyek a világ 15 legnagyobb tőzsdéjén szerepelnek. Az MT5 platform segítségével a befektetők hozzáférhetnek a különböző típusú ETF-ek technikai elemzéséhez használt chartjaihoz és indikátoraihoz.

ETF oktatás

További Tőzsde cikkek

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.