Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Google részvények és CFD 2019-ben

Mindenki használja nap mint nap munka közben a számítógépén vagy éppen telefonján a Google keresőt. Akiket a tőzsde érdekel, vessenek pár pillantást a Google grafikonjára és abból kiderül, hogy érdemes-e Google részvényekkel kereskedni.

Vajon mi állhat ilyen mértékű növekedés és ekkora tőzsdei kapitalizáció mögött? Meddig növekedhet egy ennyire hatalmas méretű, globális cég?

Google részvények

Érdemes-e beszállni a Google részvényeibe rövid, közép vagy akár hosszabb távon is? Jelenleg a világ tőzsdéin korrekciós hullám söpört végig, ha ez véget ér, abból a Google részvényeit vásárlók is profitálhatnak, ha jól időzítik vásárlásaikat.

Részvény számla

És mi történik akkor, ha jön egy válság, vagy egy komolyabb tőzsdei esés? Az eddigi árfolyameséseket, korrekciókat és a válságot követően a Google volt a bikapiac egyik nagy nyertese.

A technikai elemzés, a vállalati hírek és a makrogazdasági folyamatok alakulása vélhetően jelezni fogják az irányt a későbbiekben is, így mindenképpen érdemes lehet figyelnünk a cég részvényeinek árfolyamát.

A Google története

A vállalat és a keresőprogramjának neve a 10100 (googol) számra utal. Larry Page és Sergey Brin alapította a céget, melynek a neve és mérete is hatalmas, csakúgy, mint az alapötlet. A Google egy kutatási témaként indult 1996-ban.

Az alapítók a Stanford Egyetem hallgatóiként kifejlesztettek egy elméletet, ami egy olyan keresőrendszer kialakulásához vezetett, ami matematikai alapon jóval eredményesebb lett a többi keresőnél. A google.com címet 1997-ben levédették, a cég maga pedig egy évvel később indult egy garázsban.

A Google egyszerűen kezelhető, így rengeteg felhasználó tetszését szinte azonnal elnyerte. A kulcsszavas hirdetések koncepciójának megalkotását követően kezdett a Google profitot termelni. Az elmúlt évtizedben a cég kapitalizációja hatalmasra nőtt, sok befektető kedvencévé vált, valamint rengeteg fiatal szeretne a Googleplex irodaházban dolgozni.

Napjainkban másodpercenként 40000 keresés bonyolódik le a google-ben, 50 milliárd oldalra lát rá a rendszer, naponta több milliárd keresés naponta 20 petabyte információt dolgoz fel.[1] A vállalat rengeteg területen tevékenykedik, például az önvezető autók és a mesterséges intelligencia is hatalmas növekedési potenciált hordoz.

Google részvény Demo

A Google részvény árfolyamának alakulása hosszabb távon

Amikor elkezdünk kereskedni a tőzsdén, célszerű a chart-okat technikailag elemeznünk. Egy heti, vagy éppen napi chart alapján fel lehet ismerni a trendet és azonosítani lehet jó esélyű belépőket.

Ezt követően célszerű 4 órás, órás vagy alacsonyabb idősíkú chart-okat néznünk. Ha a mi szemléletünk rövidebb időszakra keres jó belépési pontokat, akkor sem árt először a chart egészét hosszabb távon áttekinteni.

#GOOG heti chart

Forrás: Admiral Markets MetaTRADER,#GOOG heti chart, 2014.nov.30-2018.nov.25

A fenti chart a Google részvényeinek árfolyamalakulását ábrázolja 2014-től napjainkig heti szinten (a MetaTrader 4 kereskedési platformban). Az ábrán jól látható, hogy azok, akik 3-4 éve beszálltak a Google részvénybe, igen komoly nyereséget is zsebre tehettek. Ki ne örülne ekkora hozamoknak ilyen kamatkörnyezetben?

Az elmúlt korrekciót követően vajon milyen szinteken lesz érdemes beszállni a Google részvénybe? Fontos trendvonal környékén van most a chart? Vajon kitart az emelkedő trend? Ha kíváncsi vagy a lehetséges forgatókönyvekre, regisztráljanak az Admiral Markets webináriumaira és előadásaira, ahol oktatóink részére a témában feltehetik kérdéseiket.

A következő képen a Google részvény napi chart-ja látható, Metatrader 4-es felületen:

#GOOG napi chart

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG napi chart, 2018.02.21-2018.12.18

A Google részvény chart-ja napi idősíkon egy - a technikai elemzésből ismert alakzatot – dupla aljat rajzolt ki 2018 tavaszán. Az alakzatot kék téglalappal jelöltük, ami vételi jelzés a chart-on.

Ezt követően a chart felfelé tört ki, majd aki ebben részt vett komoly emelkedést láthatott és dollárban mérve szép éves hozamra is szert tehetett, ha jó időben szállt ki.

Ha sokféle alakzatot szeretnél időben felismerni, illetve még nem tudok azokat tökéletesen beazonosítani, gyere el az Admiral Markets oktatásaira.

Regisztrálj a Zero To Hero oktatási anyagunkra!

Képzéseinken a résztvevőkkel közösen megpróbálunk olyan eszköztárat összeállítani, amely olyan stratégiákhoz is elvezethet minket, amelyek több időtáv együttes elemzését összegezve kellő biztonsággal adhatnak jelzést vételre, illetve eladásra.

Tanuljuk közösen a tőzsdepszichológiát, a MetaTrader használatát, demozzunk sokat, abból alakulhat ki egy olyan szemlélet, ami képessé tehet minket a piac apró rezdüléseinek vagy éppen nagyobb változásainak korai felismerésére. A cél az, hogy mi magunk legyünk képesek stratégiák kialakítására, vagy éppen gondolkodásmódunk megváltoztatására.

A következő képen 4 órás Google chart látható:

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG h4, 2017.12.31-2018.12.20

A fenti ábrán egy dupla aljat láthatunk, melyet jelentős emelkedés követett. Az emelkedés utáni korrekciót az emelkedő meredek piros trendvonal törése jelezte. Kérdés, hol lesz vajon ideális beszálló újra a részvénybe?

Az árfolyam fontos támasz szintet tesztel, valamint a hosszabb távú emelkedő trend vonala is ezen szint környékén található. Vajon elesnek ezek a szintek és a trend megtörik? Szemináriumainkon és webináriumainkon bátran érdeklődhetsz, várjuk a kérdéseid.

Google részvény vásárlása (Metatrader felületen)

Te is kipróbálhatod a részvény, illetve a részvény CFD kereskedés az Admiral Markets MT4 demo vagy éles számlával. A piacfigyelő ablakban kiválaszthatod a Google részvényt és a kék mezőre klikkelve, az előugró ablakban a mennyiség megadását követően azonnal vásárolhatsz Google részvényt vagy Google részvény CFD-t.

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG H4, 2018.12.11-2018.12.18

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG H4, 2018.12.11-2018.12.18

Egy másik lehetséges módszer az, ha a Google chart-jára a jobb egérgombbal rákattintasz, majd a fenti képernyőfotón látható módon járunk el (Kereskedés, Új megbízás).

Ha Google részvényt akarunk vásárolni, ezt megelőzően tájékozódjunk a céget érintő vállalati hírekről, olvassunk a cég terveiről, nézzük át az utolsó időszakok gyorsjelentéseit, tájékozódjunk a technológiai szektor helyzetéről, a Nasdaq index chart-ját elemezzük, valamint a világ gazdasági állapotának változásairól is olvassunk híreket, Google részvény elemzéseket.

Emellett a technikai elemzés is fontos, mielőtt meghozzuk a döntést, hogy veszünk Google részvényt a sokak által használt MetaTrader platformon. Mindig használjunk stop loss-t, ha esetleg a chart nem a mi várakozásaink irányába menne, ne veszítsünk túl sokat. Unalomig ismételt szabály: csak a pénzünk egy részét fektessük be, legyen tartalékunk arra az esetre, ha baj van.

Google részvény kereskedése (kiket érdekelhet)

Mivel a Google már jó ideje egyike a világ legnagyobb kapitalizációjú vállalatainak, részvényei igen likvidek és jól kereskedhetők szinte bármilyen idősíkon. A napi kereskedők, a swing kereskedők, a hosszabb távra befektetők egyaránt kedvelik a cég részvényeit. A nagy forgalom miatt a chart jól kereskedhető, könnyen elemezhető, letisztult. Íme egy kép, ami egy tökéletes skalp / daytrade belépő egy perces chart-on:

Ezek az előrejelzések nem számítanak megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vagy teljesítményre.

#GOOG M1

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG M1, 2018.12.20

Ehhez hasonló belépőket szinte minden napra tartogat a részvény, így skalpolásra is alkalmas. Természetesen azok részére is vannak jó belépők, akik kissé lassabb chart-okhoz vannak hozzászokva, íme egy példa 5 perces chart-on:

#GOOG M5

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG M5, 2018.12.06-2018.12.12

A fenti kép első belépője egy fordított fej-váll alakzat, vagy egy fals letörés, melyet az ereszkedő trend törése is megerősít. A második nyílnál ék alakzat vagy zászló látható, attól függően, ki hogyan értelmezi a technikai elemzés tankönyvekben leírtakat.

Magasabb idősíkon is láthatunk számtalan belépőt, íme egy 15 perces dupla alj, amibe nem feltétlenül a nyakvonalon kell belépni:

#GOOG napi chart

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #GOOG napi chart, 2018.10.25-2018.11.08

A swing trader-ek kedvéért megmutatjuk, hogy 4 órás chart-on is találhatunk dupla aljakat, ékeket, zászlót, azaz a részvény chart-ja nagyon kedvez hosszabb távú befektetőknek is:

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, google részvény árfolyam grafikon, #GOOG H4, 2017.02.02-2018.01.31

Szinte mindenki ismeri a Google-t, mégis kevés magyar kereskedő rendelkezik a cég részvényeivel. Sokan félünk a külföldi részvényektől vagy éppen nem beszélünk jól angolul, de jó hír, hogy a magyar brókercégek elemzői, a gazdasági lapok és az online tőzsdei hírportálok is foglalkoznak a Google részvény árfolyammozgásával.

Szerinted jó lenne Google részvénybe hosszú távra befektetni? Hogy igazuk lesz-e azoknak, akik nagy növekedési potenciált látnak még a cégben, vagy azoknak, akik még mindig a bikapiacban hisznek, azt most még nehéz lenne eldönteni, de sok portfolió kezelő nagy kedvence a Google.

Reméljük, hogy a vállalat részvényei a jövőben is jó belépési lehetőségeket tartogatnak majd, talán érdemes lehet a chart-ot napi szinten figyelni, valamint a cég tevékenységének folyamatos bővülése is tartogathat meglepetéseket.

Természetesen mindig van lehetőségünk veszíteni is, de a tőzsde ilyen. Itt is megemlítjük, hogy a papír vásárlása mellett érdemes diverzifikált portfoliót kialakítanunk, valamint egy esetleges tőzsdei esésre is mindig fel kell készülnünk. Van időnk gondolkodni, ki kell várnunk az ideális belépőket, egy befektető nem feltétlenül siet.

A Google részvény követését azoknak szokták elsősorban ajánlani, akik stabilan növekvő nagyvállalatokra fókuszálnak, ugyanakkor a hagyományos gazdaság mellett nyitottak az innovatív cégekbe történő befektetésekre is.

Tőzsde oktatás 2019

Google részvény kereskedési stratégia

Bármivel is kereskedünk, számtalan kereskedési stratégia és technika létezik befektetési időhorizontunk függvényében. A Google chart-ja a technikai elemzést favorizálók körében nagy kedvenc, mert a forgalom magas, illetve nagyfokú likviditás is jellemzi, azaz jól kereskedhető, tele van alakzatokkal és jól felismerhető trendekkel.

Amennyiben daytrader-ek vagyunk, akkor is jó jeleket ad a Google chart-ja, ha pedig hosszabb távú kereskedés érdekel minket, akkor is látszik a chart-on, hogy eddig igen jó hozamokat ért el az, aki jókor vásárolt Google részvényeket.

Az amerikai piacon az egyik legnagyobb forgalmú és leginkább vonzó részvény napjainkban a Google. A Google részvényeivel 1 perces, 5 perces és 15 perces charton is lehet eredményt elérni, de nyilván a legtöbb hosszú távú befektető sem panaszkodik az eddig elért vagy elérhető hozammal kapcsolatban.

Többféle kereskedési technikát, stratégiát is lehet alkalmazni heti, napi, 15 perces, 5 perces vagy akár négy órás chart-okon is a Google esetében. A lényeg az, hogy ismerjünk jó belépési pontokat, lássuk tisztán a legszebb alakzatokat, alkalmazzunk indikátorokat, nézzünk egyszerre több idősíkot, valamint minden esetben alkalmazzunk stop loss megbízást.

Ha még nehezen ismersz fel szinteket, támaszokat, ellenállásokat, kitöréseket, alakzatokat, ferde trendvonalak töréseit, vagy gondod van az önismereteddel és a kereskedés pszichológiájával, látogass el az Admiral Markets oktatási oldalaira, nézzünk videókat vagy regisztráljunk webináriumokra és előadásokra.

Nézzünk pár konkrét belépőt és egy kis ízelítőt tanfolyamainkból, stratégiákról különböző idősíkokon:

#GOOG M30

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, google részvény árak, #GOOG M30, 2018.08.02-2018.08.30

A fenti képen a Google részvény harminc perces chart-ja látható Metatrader felületünkön. Kék téglalappal kiemeltünk egy dupla alj alakzatot, ami egyben fals letörés is. Ezt még az ábrán látható helyeken 2 jó belépő is követi, valamint az is látható, hogy megtörik az eső trend, azaz a chart az ereszkedő trendvonalat áttöri.

A különböző belépők stop loss szintjeit az alsó vízszintes vonalak jelölik, a célárakat a felső vízszintes vonalak.

A következő képen egy fordított fej-váll alakzat látható, ezt követően tölti be a chart a nyitva hagyott rést. Ilyenkor nem a legfelső szint a célár, hanem a gap teteje, azaz a letörési szint:

#GOOG H1

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, google részvény árfolyam grafikon, #GOOG H1, 2018.01.19-2018.03.14

A következő ábrán egy 4 órás dupla aljat látunk, melybe ha időben belépünk, a nyakvonal nekünk már célár, míg mások csak akkor lépnek be:

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Google részvény grafikon, #GOOG H4, 2018.01.17-2018.07.16

Érdemes a lentről induló emelkedő trendvonalat figyelni, ahol a chart azt metszi, na ott kezdődhet a gond azoknál, akik csak a nyakvonalon léptek vételi pozícióba és abban reménykednek, hogy a fák az égig nőnek.

Ha ez a vonal nincs időben jó helyre behúzva, könnyen elolvadhat a nyitott pozíció nyeresége, sőt akár mínuszba is fordulhat, vagy akár ki is stoppolódhatunk. Ezért érdemes tanulni, gyakorolni, előadásokra és webináriumokra járni.

#GOOG H4

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Google részvény grafikon, #GOOG stock H4, 2017.11.21-2018.11.19

Összefoglalás

A magyar és a nemzetközi részvénypiacon, a devizapiacon és kriptodevizák piacán is láthattunk jó néhány érdekességet az elmúlt 1-2 évben. Jelenleg a piacokon korrekció zajlik, ha ezt követően megindulna egy komolyabb emelkedés, annak az egyik nagy nyertese lehet a Google részvénye is.

Természetesen arra nincs garancia, hogy a tőzsdén csak nyerhetünk, de ha diverzifikáljuk portfoliónkat, azaz több lábon állunk, valamint rendelkezünk szabad pénzeszközökkel is, az eddigi években nagyon komoly hozamot érhettünk el. Miért éppen az amerikai tőzsde? Miért pont a Google?

Az amerikai tőzsde olyan időszakban tart nyitva, amikor az európai, a magyar emberek többsége már nem annyira aktív, így a DOW / S&P500/ Nasdaq index nem igazán igazodik napi ritmusunkhoz, de ennek az az előnye, hogy munka után is tudunk kis időráfordítással hozamot elérni, extra bevételt termelni.

Azért jó a világ legnagyobb tőzsdéin is kereskedni, mert számos vállalatot megismerünk, nyitottá válunk és új ismereteinket pénzre válthatjuk. A tőzsdéken a nagyvállalatok részvényei rengeteg hírrel szolgálnak, valamint technikailag is jó beszállókat tartogatnak számunkra.

A Google az elmúlt években kiváló volt hosszabb távon befektető kereskedőknek és daytrader-eknek egyaránt. Ismerjük meg az adott céget, a tevékenységét, a jövőbeni terveit, tanulmányozzuk a híreket és a chart-ot, tanuljunk meg gondolkodni és kereskedni több idősíkon.

Amennyiben szinte minden tényező a számunkra kedvező irányba mutat, csakis akkor lépjünk pozícióba, ne kapkodjunk, mert az szinte mindig veszteséghez vezet. A money management, a kockázat kezelés, a pszichológia, a stratégia alkotás témájáról webináriumainkon és előadásainkon érdeklődhet. A részvénypiacon mindenképpen óvatosan kell kereskednünk, főleg abban az esetben, ha kezdők vagyunk, ugyanis jelenleg a bikapiac korrekcióját éljük át.

A tőzsdén semmi sem biztos, csak az, hogy bizonytalanságban lehet csak pénzt keresni. Az azonban biztos: lesznek jó vételi vagy éppen shortolási lehetőségek hamarosan, csak arra kell ráéreznünk, melyik chart-on, milyen irányban érdemes kereskednünk.

Hogyan válasszunk részvényt? Hogyan értelmezzük a grafikonokat? Hogyan értékeljük a vállalati vagy éppen a makrogazdasági híreket? Mikor kell kereskedni és mikor kell távol maradni a piactól? Ehhez hasonló kérdéseikre próbálunk meg legjobb tudásunk és tapasztalatunk alapján válaszolni. Mikor és hol? Webináriumainkon, előadásainkon. 2019 vajon jó lehetőségeket tartogat indexekben? Reméljük.

#GOOG M1

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Google részvény MT4, #GOOG M1, 2018.12.20-2018.12.21

#GOOG M1

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Google részvény kereskedés, #GOOG M1, 2018.12.20-2018.12.21

Tetszett a cikk? Nézd meg ezeket is:

Tesla részvények és CFD 2019-ben

BMW részvények

Dija 30 kereskedés


A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat[1] https://hu.wikipedia.org/wiki/Google_LLC

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.