Hogyan kereskedjünk Litecoin CFD-vel

Sok kereskedő számára ismerős a Bitcoin fogalma, amelyet a kriptovaluták „aranyaként" tartanak számon. Azonban nem mindenki tudja, hogy más kriptovaluták is léteznek. Például, a kriptovaluták világában a „ezüst" megfelelője a „Litecoin".

A Litecoin-t (LTC) kereskedheted az amerikai dollárral (USD), amely egy kriptopár, azaz LTC/USD. Ez a cikk bemutatja ezt a pénzügyi instrumentumot és hogy hogyan tudsz vele kereskedni. Szintén betektinést nyújt a technikai elemzésbe, ármozgásokba, a várható volatilitásba, és hogy hogyan tudnak vele a kereskedők kereskedni a MetaTrader 4-en.

Volatilis-e a Litecoin?

A válasz egyszerű: igen, a Litecoin CFD-k volatilisek és erős ármozgásokat mutatnak.

Az LTC/USD kriptopár erős momentumot mutat, és jelentős áremelkedést mutatott az átlagárban. Ez könnyen észrevehető, ha hozzáadod az Average True Range (ATR) indikátort a napi chart-hoz (érték pl. 10).

Az ATR érték körülbelül 0,2-ről közel 6-ra emelkedett, ami majdnem 30-szoros növekedést jelent (lásd a fenti ábrán jelölt alsó indikátort). Az LTC/USD pár felfele mozog, a volatilitás szempontjából nézve.

Jelenlegi vs. Múltbeli ár: Trendelő vagy oldalazó?

Visszatekintve az előző évekre, a kereskedők láthatják, hogy az LTC/USD pár 2013-ban és 2014-ben erőteljes momentumot mutatott, mielőtt 2015-ben és 2016-ban egy mini „téli álomba" került (lásd a fenti ábrán).

Most, hogy a devizapár újra elérhető, és a lelassulása nem várható a közeljövőben, mégsem kap akkora figyelmet, mint amelyet a kriptovaluták világa jelenleg.

A kialakult trend még nem látható nagyobb időkereteken, mivel az LTC/USD devizapár többnyire impulzív ármozgást mutat. Azonban rövidebb időkereten, mint például a 4 órás charton, egyértelmű cselekvésre ösztönző trend látható. Az alábbi chart bemutatja, hogy a kereskedők hogyan elemezhetik és kezelhetik az ilyen chartokat a jövőben.

Természetesen, hogy a trend változatlan marad-e, attól függ, hogy milyen közel kerül az 50-55-ös ellenállási zónához.

Hogyan kereskedj Litecoin CFD-vel

A Litecoin-nal való kereskedés nem sokban különbözik egy devizapárral, árucikkel vagy CFD-vel kereskedéstől. A pénzügyi piac világába való belépés előtt fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a kereskedőknek jól felkészültnek kell lenni a kereskedési beállítások előtt.

Most valószínűleg azon tűnődsz, hogy mit értünk jól felkészültség alatt?

A kereskedőknek mindig tisztában kell lenniük a piac három fő összetevőjével, mielőtt a piacra mennének. Mindhárom szempont kritikus, mivel egymást kiegészítői, és egy gyenge láncszem már kudarchoz vezethet. Ez a három szempont a következő:

1.kereskedési stratégia;

2.kereskedési pszichológia;

3.kockázatkezelés

A kereskedési stratégia vagy terv azért fontos, mivel lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy tudják, mikor és hogyan kell kezelni a pénzügyi piacot. Ez körvonalazza, hogy melyik eszközöket használd, és elmagyarázza, mikor érdemes kockáztatni és mikor nem.

A tőzsdepszichológia létfontosságú, mert a valódi pénz kockázata hatással lesz az idegeidre, ami nagyeséllyel félelmet kelt és az érzelmek hullámvasútját hozza létre. A tőzsdepszichológia lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy megfelelő válaszreakciót formáljanak meg, és segítséget nyújt ezen helyzetek kezelésében.

A Kockázatkezelés elengedhetetlen. Lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy megvédjék a tőkéjüket, amire szükség van a pénzügyi piacokhoz való hozzáféréshez. Megfelelő kockázatkezelés nélkül a kereskedők egy vagy több kereskedési struktúrát kockáztatnak, ami nagy veszteséghez vezethet. A részletekért kattints az alábbi videóra (csak angolul).

Melyik stratégiát használd a Litecoin kereskedésére?

Három jól ismert módszer van a pénzügyi piacok analitikus megközelítésére:

1.technikai elemzés;

2.fundamentális elemzés és hírkereskedés;

3.hullám elemzés;

Technika elemzés kitűnő iránymutatást ad arról, hogy hogyan elemezd az árakat, gyertya alakzatokat és/vagy technikai indikátorokat. Egyes kereskedők csak gyertyaalakzatokat használnak döntéseik meghozatalához, míg mások teljes mértékben az indikátorokra és eszközökre fókuszálnak. Lehetséges a price action-t és a gyertyalakzatokat együttesen használni az indikátorok és eszközök kombinációjával.

Fundamentális elemzés vagy hírek által történő kereskedés szintén a piacok kezelésére alkalmazott módszerek. Ezek a kereskedők áttekintik minden egyes vállalat, ország, deviza blokk gazdasági adatait- a Litecoin esetében, a kripto hírek- a deviza jövőbeli potenciáljának felmérése céljából.

Hullám elemzés egy alternatív módszer, amit néhány kereskedő arra használ, hogy segítsen megérteni a pénzügyi piacok struktúráját. A hullám elemzés az Elliot Wave elméleten alapul, amely megmagyarázza, hogy a kereskedő és a piaci pszichológia hogyan befolyásolja a piaci magatartást és az áralakzatok viselkedését.

Mindhárom módszer egyformán érvényes, és a kereskedők akár kettőt vagy hármat is kombinálhatnak egy teljes kép kialakításához. Valóban attól függ, hogy mit részesítenek előnyben egyes kereskedők, és mindig ajánlott megpróbálni különböző megközelítéseket, ami alapján el tudják dönteni, hogy mi illik a legjobban a kereskedési stílusukhoz.

Minden esetben kulcsfontosságú a kereskedési terv létrehozása, függetlenül attól, hogy a kereskedő milyen módszert választ. A kereskedési tervnek egyszerű szavakkal kell magyarázatot adnia arra, hogy a kereskedő hogyan közelítheti meg elemzéseit, belépéseit, trade management-jét és kilépéseit.

ingyenes demo számla

Hogyan kereskedj a Litecoinnal napon belül profitosan?

Ha napon belüli kereskedésre használod a Litecoin-t (LTC) és az amerikai dollár-t (USD) akkor gyakorlás szempontjából a legjobb választás a technikai elemzés használata a fundamentális elemzéssel szemben, ami leginkább hosszabb időkereten és a hullám elméleten alapul.

A technikai elemzés lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy különböző gyertya alakzatokon, árakon, és technikai indikátoron alapuló kereskedési stratégiákat alakítsanak ki. Ezért számos lehetőség kínálkozik a megfelelő kereskedési módszer és a saját egyedi stílus kidolgozására. További részleteket az alábbi videó ismertet, amely bemutatja a kereskedési rendszereket és az indikátorokon alapuló módszereket (csak angolul).

Az egyik legkülönösebb technika, amit a kereskedők előszeretettel használnak, hogy egy nagyobb idősíkú chartot két rövidebb idősíkkal kevernek a piac kiegyensúlyozott megfigyeléséhez. Íme:

1.Hosszabb időkeret, mint egy napos chart: ez hasznos a kulcsfontosságú támasz és ellenállás szintek felismerésére és a teljes piaci struktúra megértésére.

2.Közepes időkeret mint egy egyórás chart: ez mutatja az azonnali trendet, momentumot, kulcs mintázatokat, arra használják, hogy kiválasszák a legjobb irányt a kereskedésre.

3.Rövidebb időkeret, mint egy 15 perces chart: ha a két nagyobb idősík „zöld utat kap", a kereskedők rövidebb időkereteket keresnek a kereskedésre, amely részletes képet ad arról, hogy a kereskedő miként léphet be egy kereskedési setup-ba.

A 3 lépéses folyamat segíti a kereskedőket abban, hogy elkerüljék a trenddel ellentétes kereskedést, vagy amikor az ár nagyon közel áll a támasz vagy az ellenállás szinthez. Ez persze csak egy hasznos tipp. A Litecoin CFD kereskedéshez töltsd le a MetaTrader 4 Supreme Edition-t.

MetaTrader Supreme Edition

A MetaTrader 4 Supreme Edition további hasznos segítségeket nyújt a piacelemzésekhez. Ez az ingyenes csomag egy extra bővítmény a MetaTrader-en belül, 60+ extra funkcióval. Kereskedési és kockázatkezelési megoldásokat kínál, teljes indikátor csomaggal, különböző típusú chartokkal, kereskedési szimulátorokkal és sok sok mással.


Megtéríthetik-e a kereskedők a befektetéseiket az LTC/USD CFD-kkel?

Igen, a kereskedők profitálhatnak az LTC/USD piaci volatilitásával, mint más pénzügyi instrumentumokkal. E tekintetben kevés a különbség az EUR/USD, USD/JPY, vagy az LTC/USD kereskedése között.

Fontos szem előtt tartani, hogy olyan pénzügyi instrumentum párokon kereskedjünk, amelyeken nem magas a spread, és megfelelő volatilitásuk és ármozgásuk van. Ezek után, a kereskedőtől függ, hogy megtalálja azt a chartot és/vagy rendszert, ami az ő kereskedési stílusának a legmegfelelőbb.

A kereskedők profitálhatnak az LTC/USD kereskedéséből, de ne feledd, hogy a hosszú távú, konzisztens profit megfelelő befektetést igényel a kereskedési képességeidbe is.

Forex 101

Piaci hangulat: A Litecoin kereskedése ugyanolyan nyereséges, mint a Bitcoiné?

Igen, a kereskedők épp olyan könnyen tudnak a Litecoin CFD-kkel kereskedni, mint a Bitcoin CFD-kkel. Mindkét kriptopár impulzív price action-t mutat, amelyet használhatsz elemzéshez és kereskedéshez is. Az alábbi képen a kereskedők az price action-t figyelhetnek meg mindkét páron ugyanarra az időtartamra.

Az LTC és egyéb kriptovaluta CFD-k kereskedése

A Litecoin vs. amerikai dollár (LTC/USD) kereskedése mellett, az Admiral Markets kereskedőinek lehetősége van Bitcoin vs. amerikai dollár (BTC/USD), Ethereum vs. amerikai dollár (ETH/USD), Ripple vs. amerikai dollár (XRP/USD) és a Bitcoin Cash vs. amerikai dollár (BCH/USD) kereskedésére.

Litecoin kereskedés a MetaTrader 4-ben

Az Admiral Markets-nél lehetséges a kriptovaluta CFD-kkel való kereskedés, beleértve a Litecoin vs. amerikai dollárt (LTC/USD). A kereskedők hozzáférnek az LTC/USD és a többi kriptovaluta pár kereskedéshez a MetaTrader 4 és a MetaTrader Supreme Edition platformján keresztül.

A folyamat ilyen egyszerű:

1)Töltsd le/nyisd meg a MetaTrader 4-et

2)Nyiss egy új számlát, vagy lépj be a már meglévőbe

3)Nyiss meg egy kriptovaluta chart-ot

Továbbá a MetaTrader 4 Supreme Edition összes további kiegészítője elérhető a MetaTrader 5 Supreme Edition legújabb verziójával.

Természetesen, az Admiral Markets egy brókercég, így a kriptovaluták mellett széleskörű termékskálával rendelkezik a pénzügyi instrumentumok terén, beleértve a devizapárokat, CFD-ket és árucikkeket.

Szemináriumainkkal, webináriumainkkal, cikkeinkkel, plusz eszközeinkkel és szakértelmünkkel, itt az idő, hogy az Admiral Markets az első számú kereskedési partnereddé váljon!

FX&CFD szemináriumok