Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mi az a Litecoin?

A Litecoin a Bitcoin ikertestvére lenne? Bitcoin kétséget kizárólag a legismertebb kriptovaluta, de pont ezért talán megdöbbent, hogy a Litecoin, viszont már több mint 5 éve ismert és került bevezetésre.

Itt az idő, hogy vessünk egy közelebbi pillantást hát a Litecoinra, hogy ez miként is viszonyul a Bitcoinhoz!

A cikkben elolvashatod, hogyan is működik a Litecoin, mi a Litecoin bányászat (litecoin mining) lényege és mi a litecoin wallet?

Kezdjük a legfontosabbal: Mi az a Litecoin?

A Litecoin egy peer-to-peer kriptovaluta. Egy nyitott technológiájú software az MIT/X11 licensz alatt, Ami azt jelenti, hogy csak nagyon limitált korlátozásokat helyez el az újrafelhasználásnál. A Litecoin magyarul is Litecoin.

A Litecoin sok szempontból hasonlít a Bitcoinhoz, mivel digitális pénznemnek és digitális fizetési rendszernek is tekinthető. A Litecoin titkosítási technikákat két kritikus helyzetben használják:

1. Litecoin egységek létrehozásának szabályozása;
2. A pénzátutalás és a biztonságos tranzakciók ellenőrzése.

Bár a Litecoin és a Bitcoin sok mindenben hasonlít egymásra, mégis van pár nagy különbség a két kriptovaluta között.

Amennyiben a kipróbálnád a Litecoin CFD kereskedést, egy ingyenes Demo számla segítségével megteheted.

Tőzsde Demo számla

Mi a Litecoin és a Bitcoin közötti különbség?

Egyes kereskedők azt mondják, hogy ha a Bitcoin egyenértékű az arannyal, akkor a Litecoin összehasonlítható ezüsttel. Valójában éppen ez volt a gondolatmenete a Litecoin fejlesztõinek a valuta létrehozásakor.

Mindkét érme sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, és a Litecoin hasonló a Bitcoinhoz, kivéve néhány különbséget:

1. A Litecoin gyorsabb visszaigazolást kínál: A Litecoin Network 2,5 percenként dolgozik fel egy blokkot a Bitcoin 10 perce helyett, ami így sokkal gyorsabb tranzakció megerősítést tesz lehetővé. Viszont ennek a hátránya az árva blokkok nagyobb valószínűsége.

2. A Litecoin egy másik hashtag algoritmust használ.

3. A Litecoin hálózat további érméket hoz létre: a Litecoin 84 millió Litecoin érmét hoz létre, vagy négyszer annyi pénznem egységet, mint amit a Bitcoin hálózat kiállít.

Mindent összevetve, a Litecoin képes nagyobb mennyiségű ügyletet feldolgozni és kezelni, ami csökkenti a potenciális szűk keresztmetszeteket, ahogy azt a Bitcoinnál néha látjuk. Kérjük, nézd meg az alábbi képet a két kriptovaluta gyors áttekintéséhez.

Az előnyök nagyobb ellenállást jelenthetnek a kettős kiadásnál a Bitcoinnál.

forrás: Coin Desk 2 : Litecoin vs Bitcoin

Mi a Litecoin rövidítése?

A Litecoin rövidítése az: LTC (LTC to USD). Ugyanaz az elv érvényesül, mint az USD (US Dollar) és az EUR (Euro) esetében.

A Litecoin más devizákkal is párosítható. Ebben az esetben pl. a devizapár neve a következőképp alakul: Litecoin vs US Dollar, vagy LTC to USD.

Most már van lehetőséged a Litecoin (LTCUSD - LTC to USD) kereskedésére, kockázatmentes demó számlán az Admiral Markets-el! Próbáld ki ma!


Hogyan működik Litecoin?

A Litecoin egy olyan online hálózat, amit az emberek a fizetések egyik személytől a másikig történő elküldéséhez tudnak használni. A Litecoin peer-to-peer rendszerű és decentralizált, ami azt jelenti, hogy sem valamilyen kormány, sem valamilyen szervezet sem irányítja.

A fizetési rendszer nem kezel fizikai pénzt, mint például a dollárt vagy az euró; hanem ehelyett egy saját unit-ot használ, amelyet szintén Litecoin néven is használnak (szimbólum: Ł vagy LTC). Éppen ezért láthatod sokszor, hogy a Litecoint virtuális vagy digitális pénznemként kategorizálják. A Litecoin vásárlás és értékesítés hagyományos pénzért a különböző online üzletekben történik.

Amennyiben a tőzsdén szeretnél Litecoin CFD-vel kereskedni a MetaTrader Supreme Edition platformon több mint 60 kereskedési eszköz segít Téged az elemzésben és trend felismerésben.

MetaTrader Supreme Edition

Mi az a Blockchain Technológia?

A Litecoin is Blockchain technológián alapul, ugyanúgy, mint a Bitcoin. Maga a Litecoin szerint a Litecoin blockchain "képes kezelni jóval nagyobb tranzakciós mennyiséget, mint ellenpárja, a Bitcoin".

A Litecoin blokk-generálás jóval gyakoribb, ami azt jelenti, hogy a hálózat több tranzakciót biztosít és sokkal gyorsabb visszaigazolási időt.

Mi az a Litecoin Bányászat (Litecoin mining)

Új Litecoinok rendszeresen jönnek létre. Az új érmék létrehozása a bányászat nevű, speciális folyamaton keresztül valósul meg, amely egyszerűen mondva, egy nyilvántartó rendszer.

Ahogyan a Litecoin gondoskodik arról, hogy csak egy blokklánc legyen, így a blokkokat nagyon nehéz kitermelni. Ahelyett, hogy csak blokkokat állítanának elő, a bányászoknak egy bizonyos kritériumoknak megfelelő blokk kriptográfiai jelét kell elkészíteniük, és ez az egyetlen módja annak, hogy megtalálják a sok variáció közül végül azt, amelyik működik.

Ezt a folyamatot hashingnek nevezik. Az új blokkot sikeresen létrehozó bányászt 25 frissen vert Litecoin-al jutalmazza a rendszer.

Néhány naponta, a „hash" kritériumainak nehézségeit változtatják, annak függvényében, hogy milyen gyakran jelennek meg a blokkok, így a bányászok között nagyobb a verseny, illetve több munkát kell végezni a blokk megtalálása érdekében.

A Litecoin CFD kereskedéshez érdemes elsajítátanod a kereskedés alapjait. Gyere el valamelyik oktatásunkra és tanuld meg a legfontosabbakat!

Tőzsde oktatás

Honnan jön a Litecoin?

A Litecoin kínálat növekedése decentralizált, és a Litecoin protokoll irányítja, ami új érméket tud létrehozni a Litecoin használóinak.

A Litecoinok maximális száma összesen 84 millióra van korlátozva, de nem minden érme jött már létre. Jelenleg körülbelül 51,7 millió érme van forgalomban, ami körülbelül 61,6%-a az összes lehetségesnek.

Ha még 11,3 millió új érme teremtődik, akkor a blokkbányászati jutalom 25 érméről 12,5 érmére fog csökkenni, ami várhatóan 2019 augusztusában következik be kb.

Forrás: Litecoin Block Half 2

Ki találta fel a Litecoint?

Úgy gondolják, hogy a Litecoint a GitHubon nyílt forráskódú rendszeren jelentette meg 2011. október 7-én egy korábbi Google alkalmazott, Charlie Lee. Ez tulajdonképp a Bitcoin Core kliens egy forkja (elágazása) volt, ami elsősorban a blokk kódolási idejét (2,5 perc), a megnövelt érme értéket, egy másfajta bányászati algoritmust és egy kissé módosított grafikus felhasználói felületet mutatott.

Tanuld meg a kereskedés alapjait online saját otthonodból! Töltsd le ingyen a Zero to Hero oktatási csomagot!

Zero to Hero

Mikor alkották a Litecoint?

Bár 2011 októberében alkották, a Litecoin kriptovaluta pénzügyi története igazában 2013 novemberétől számítható. A Litecoin fejlesztőcsapat először a 0.8.5.1 verziót adta ki, és a Litecoin összesített értéke jelentős növekedést produkált ekkor, ami 24 órán belül 100% -os árugrást jelentett. 2013 december elején egy új Litecoin verzió látott napvilágot. Ez az új, továbbfejlesztett verzió a tranzakciós díjak huszadára csökkentését, valamint az ügyfél és a hálózat biztonságának és teljesítményének javítását eredményezte.

Megéri megpróbálnom a Litecoin bányászatot?

Véleményünk szerint a Litecoin kereskedés CFD-ken jövedelmezőbb lehet, mint az adatbányásza (litecoin mining)t. A legfejlettebb MetaTrader 4 platform és a MetaTrader 4 Supreme Edition használatával a költségek sokkal alacsonyabbak, mint az úgynevezett ASIC hardverek beállítása. Ezek számos kockázatot hordozhatnak, többek között, de nem kizárólag:

1. Exponenciális hálózati nehézségek: A nehézségek növekedni fognak, ahogy egyre több és gyorsabb bányász csatlakozik a hálózathoz, így a nyereségesség csökken. Ezért fontos, hogy reálisan előre jelezzék, hogy a nehézségek hogyan fognak fejlődni a közeljövőben.

2. Lehetséges, hogy alacsony marad az újra értékesítési érték: az ASIC hardverek rendkívül hatékonyan tudják bányászni a Litecoint, de mindössze csak ennyit tudnak. Nem lehet más célra felhasználni őket, így a viszonteladási értéke nagyon alacsony lehet.

3. Szállítási késések: Gondolom nem szeretnéd, hogy a hardware amit megvettél, csak hónapokkal később legyen a birtokodban. Bárhol az interneten utánanézhetsz, hogy mennyi rossz tapasztalat van, a bányász programok előrendeléséről

4. Energiafogyasztás: Nem akarsz többet fizetni a villamos energiára, mint amit a Litecoinnal keresnél, ugye?

Tehát egyszerűen fogalmazva, a Litecoin vs USD kereskedés, egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, és profitábilisabb lehet.

Crypto trading

Hogyan tudod elkölteni? - Litecoin vásárlás

A Litecoin felhasználható sokféle termék megvásárlására, sok különböző kereskedőnél. Az első lépés egy Litecoin pénztárca (litecoin wallet) letöltése, annak érdekében, hogy Litecoin-t vásárolhass egy csereügyletben, amit később felhasználhatsz a termékek és szolgáltatások vásárlásához.

Ki támogatja a Litecoin kriptovalutat?

A Litecoin bármely központi banktól függetlenül működik, ellentétben más jól ismert pénznemekkel, például az USA dollárral vagy az euróval.

A Litecoin hálózatnak nincs központi helyszíne vagy konkrét rendszergazdája sem, és pont ez teszi valódi decentralizált digitális valutává.

Mi a Litecoin kereskedés kockázata?

Itt van pár pont, ami összefoglalja ezeket a kockázatokat:

1. Mint a Bitcoin esetében, kevés a történelmi adat az ármozgással kapcsolatban, így nehéz az összehasonlítás más instrumentumokkal. Alapvetően nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan számítsuk a valós értékét egy ilyen kriptovalutának.

2. A nemzetközi tőkeellenőrzések változásai csökkenthetik a kriptovaluták keresettségét. Az olyan országokban, mint pl Kína, olyan törvények vannak, amelyek védik a tőkekiáramlást; ezért a pénz szabályozatlan kriptovalutákba kerül, hogy megakadályozzák az ilyen fajta tőkekontrollt. A tőkekiáramlással kapcsolatos jogszabályok megváltoztatása mérsékelheti a keresletet.

3. Nincs szabályozva, ezért egyesek szerint nagy kockázatot jelenthetnek. Ez azonban szubjektív; A nap végére ez is csak egy valuta lesz.

4. Ez egy deviza, ami hasonlít egy árucikkre; ezért piaci ingadozásoknak van kitéve, például a keresletnek és a kínálatnak. De ez pl egy pozitív kockázatot jelent az árucikkekkel foglalkozó kereskedők számára.

Legális-e a Litecoin és a Litecoin kereskedés?

A rövid válasz: igen. A szabályok országonként eltérőek, de számíthatsz arra, hogy a nemzeti pénzügyi szabályozók érdeklődnek a Litecoin és más virtuális pénznemek iránt, esetleg még szubregionális szinten is.

Biztonságos kereskedni a Litecoin CFD-t?

Igen, ugyanolyan biztonságos a kereskedése, mint a Bitcoinnak vagy bármely más instrumentumnak. Valójában a Litecoin vásárlása és népszerűsége egekbe kezd szárnyalni. A Litecoin CFD kereskedés online kereskedési szoftveren történik.

Most nézzük meg egy Litecoin charton a Litecoin árfolyamának változását (litecoin price).

Forrás: Coin Market Cap 3 - litecoin chart - Litecoin árfolyam (litecoin price)

A tranzakciók volumene az elmúlt néhány hónapban jelentősen megnőtt. 2017 áprilisáig az ügyletek átlagos volumene többnyire 1-10 millió dollár volt, ez májusra 200 millió dollárra emelkedett, majd júniusra pedig már meghaladta a 400 millió dollárt. A Litecoin vásárlások népszerűsége tehát egyre nagyobb és egyre több a litecoin wallet van.

Figyeld folyamatosan az új híreket a Litecoin kriptovaluta egyre izgalmasabb világáról és a Litecoin árfolyamáról (litecoin price)... De miért várnál? Ugye tudod, hogy most már lehet kereskedni a Litecoin CFD-kkel akár egy Admiral Markets Demo számlával is? Gondold át még ma, és csináld!

Ha még tanulnál az online kereskedésről, gyere el Tőzsde napunkra, amelyet több városban is megrendezünk!

Tőzsde nap 2018

Érdekelnek más kriptovaluták? Olvasd el ezeket a cikkeket is:

References:

1.Wikipedia

2.Coin Desk

3.Coin Market Cap

4.Litecoin

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.