Mi a Litecoin?

A Litecoin a Bitcoin ikertestvére lenne? Bitcoin kétséget kizárólag a legismertebb kriptovaluta, de pont ezért talán megdöbbent, hogy a Litecoin, viszont már több mint 5 éve ismert és került bevezetésre.

Itt az idő, hogy vessünk egy közelebbi pillantást hát a Litecoinra, hogy ez miként is viszonyul a Bitcoinhoz!

Ez a cikk el fogja Neked magyarázni, hogy: hogyan is működik a Litecoin? Hogyan lehet Litecoint bányászni? Kockázatos-e a Litecoin?

Kezdjük a legfontosabbal: Mi az a Litecoin?

A Litecoin egy peer-to-peer kriptovaluta. Egy nyitott technológiájú software az MIT/X11 licensz alatt, Ami azt jelenti, hogy csak nagyon limitált korlátozásokat helyez el az újrafelhasználásnál.

A Litecoin sok szempontból hasonlít a Bitcoinhoz, mivel digitális pénznemnek és digitális fizetési rendszernek is tekinthető. A Litecoin titkosítási technikákat két kritikus helyzetben használják:

1. Litecoin egységek létrehozásának szabályozása;
2. A pénzátutalás és a biztonságos tranzakciók ellenőrzése.

Bár a Litecoin és a Bitcoin sokmindenben hasonlít egymásra, mégis van pár nagy különbség a két kriptovaluta között.

Mi a különbség a Litecoin és a Bitcoin között?

Egyes kereskedők azt mondják, hogy ha a Bitcoin egyenértékű az arannyal, akkor a Litecoin összehasonlítható ezüsttel. Valójában éppen ez volt a gondolatmenete a Litecoin fejlesztõinek a valuta létrehozásakor.

Mindkét érme sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, és a Litecoin hasonló a Bitcoinhoz, kivéve néhány különbséget:

  • 1.A Litecoin gyorsabb visszaigazolást kínál: A Litecoin Network 2,5 percenként dolgozik fel egy blokkot a Bitcoin 10 perce helyett, ami így sokkal gyorsabb tranzakció megerősítést tesz lehetővé. Viszont ennek a hátránya az árva blokkok nagyobb valószínûsége.
  • 2.A Litecoin egy másik hashtag algoritmust használ.
  • 3.A Litecoin hálózat további érméket hoz létre: a Litecoin 84 millió Litecoin érmét hoz létre, vagy négyszer annyi pénznem egységet, mint amit a Bitcoin hálózat kiállít.

Mindent összevetve, a Litecoin képes nagyobb mennyiségű ügyletet feldolgozni és kezelni, ami csökkenti a potenciális szűk keresztmetszeteket, ahogy azt a Bitcoinnál néha látjuk. Kérjük, nézd meg az alábbi képet a két kriptovaluta gyors áttekintéséhez.

Az előnyök nagyobb ellenállást jelenthetnek a kettős kiadásnál a Bitcoinnál.

forrás: Coin Desk 2

Mi a Litecoin rövidítése?

A Litecoin rövidítése az: LTC. Ugyanaz az elv érvényesül, mint az USD (US Dollar) és az EUR (Euro) esetében.

A Litecoin más devizákkal is párosítható. Ebben az esetben pl. a devizapár neve a következőképp alakul: Litecoin vs US Dollar, vagy LTC/USD.

Most már van lehetőséged a Litecoin (LTCUSD) kereskedésére, kockázatmentes demó számlán az Admiral Markets-el! Próbáld ki ma!

Hogyan működik Litecoin?

A Litecoin egy olyan online hálózat, amit az emberek a fizetések egyik személytől a másikig történő elküldéséhez tudnak használni. A Litecoin peer-to-peer rendszerű és decentralizált, ami azt jelenti, hogy sem valamilyen kormány, sem valamilyen szervezet sem irányítja.

A fizetési rendszer nem kezel fizikai pénzt, mint például a dollárt vagy az euró; hanem ehelyett egy saját unit-ot használ, amelyet szintén Litecoin néven is használnak (szimbólum: Ł vagy LTC). Éppen ezért láthatod sokszor, hogy a Litecoint virtuális vagy digitális pénznemként kategorizálják. A Litecoin-okat vásárolhatják és értékesíthetik hagyományos pénzért a különböző online üzletekben.

Mi az a Blockchain Technológia?

A Litecoin is Blockchain technológián alapul, ugyanúgy, mint a Bitcoin. Maga a Litecoin szerint a Litecoin blockchain "képes kezelni jóval nagyobb tranzakciós mennyiséget, mint ellenpárja, a Bitcoin".

A Litecoin blokk-generálás jóval gyakoribb, ami azt jelenti, hogy a hálózat több tranzakciót biztosít és sokkal gyorsabb visszaigazolási időt.

FOREX SPREAD VISSZATÉRÍTÉS DAX30-RA ÉS TOVÁBBI 14 INSTRUMENTUMRA

Mi a Litcoin Bányászat?

Új Litecoinok rendszeresen jönnek létre. Az új érmék létrehozása a bányászat nevű, speciális folyamaton keresztül valósul meg, amely egyszerűen mondva, egy nyilvántartó rendszer.

Ahogyan a Litecoin gondoskodik arról, hogy csak egy blokklánc legyen, így a blokkokat nagyon nehéz kitermelni. Ahelyett, hogy csak blokkokat állítanának elő, a bányászoknak egy bizonyos kritériumoknak megfelelő blokk kriptográfiai jelét kell elkészíteniük, és ez az egyetlen módja annak, hogy megtalálják a sok variáció közül végül azt, amelyik működik.

Ezt a folyamatot hashingnek nevezik. Az új blokkot sikeresen létrehozó bányászt 25 frissen vert Litecoin-al jutalmazza a rendszer.

Néhány naponta, a „hash" kritériumainak nehézségeit változtatják, annak függvényében, hogy milyen gyakran jelennek meg a blokkok, így a bányászok között nagyobb a verseny, illetve több munkát kell végezni a blokk megtalálása érdekében.

Honnan jön a Litecoin?

A Litecoin kínálat növekedése decentralizált, és a Litecoin protokoll irányítja, ami új érméket tud létrehozni a Litecoin használóinak.

A Litecoinok maximális száma összesen 84 millióra van korlátozva, de nem minden érme jött már létre. Jelenleg körülbelül 51,7 millió érme van forgalomban, ami körülbelül 61,6%-a az összes lehetségesnek.

Ha még 11,3 millió új érme teremtődik, akkor a blokkbányászati jutalom 25 érméről 12,5 érmére fog csökkeni, ami várhatóan 2019 augusztusában következik be kb.

Forrás: Litecoin Block Half 2

Ki találta fel a Litecoint?

Úgy gondolják, hogy a Litecoint a GitHubon nyílt forráskódú rendszeren jelentette meg 2011. október 7-én egy korábbi Google alkalmazott, Charlie Lee. Ez tulajdonképp a Bitcoin Core kliens egy forkja (elágazása) volt, ami elsősorban a blokk kódolási idejét (2,5 perc), a megnövelt érme értéket, egy másfajta bányászati algoritmust és egy kissé módosított grafikus felhasználói felületet mutatott.

Mikor alkották a Litecoint?

Bár 2011 októberében alkották, a Litecoin pénzügyi története igazában 2013 novemberétől számítható. A Litecoin fejlesztőcsapat először a 0.8.5.1 verziót adta ki, és a Litecoin összesített értéke jelentős növekedést produkált ekkor, ami 24 órán belül 100% -os árugrást jelentett. 2013 december elején egy új Litecoin verzió látott napvilágot. Ez az új, továbbfejlesztett verzió a tranzakciós díjak huszadára csökkentését, valamint az ügyfél és a hálózat biztonságának és teljesítményének javítását eredményezte.

Megéri megpróbálnom a Litecoin bányászatot?

Véleményünk szerint a Litecoin kereskedés jövedelmezőbb lehet, mint az adatbányászat. A legfejlettebb MetaTrader 4 platform és a MetaTrader 4 Supreme Edition használatával a költségek sokkal alacsonyabbak, mint az úgynevezett ASIC hardverek beállítása. Ezek számos kockázatot hordozhatnak, többek között, de nem kizárólag:

1. Exponenciális hálózati nehézségek: A nehézségek növekedni fognak, ahogy egyre több és gyorsabb bányász csatlakozik a hálózathoz, így a nyereségesség csökken. Ezért fontos, hogy reálisan előre jelezzék, hogy a nehézségek hogyan fognak fejlődni a közeljövőben.

2. Lehetséges, hogy alacsony marad az újra értékesítési érték: az ASIC hardverek rendkívül hatékonyan tudják bányászni a Litecoint, de mindössze csak ennyit tudnak. Nem lehet más célra felhasználni őket, így a viszonteladási értéke nagyon alacsony lehet.

3. Szállítási késések: Gondolom nem szeretnéd, hogy a hardware amit megvettél, csak hónapokkal később legyen a birtokodban. Bárhol az interneten utánanézhetsz, hogy mennyi rossz tapasztalat van, a bányász programok előrendeléséről

4. Energiafogyasztás: Nem akarsz többet fizetni a villamos energiára, mint amit a Litecoinnal keresnél, ugye?

Tehát egyszerűen fogalmazva, a Litecoin vs USD kereskedés, egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, és profitábilisabb lehet.

Hogy tudod elkölteni?

A Litecoin felhasználható sokféletermék megvásárlására, sok különböző kereskedőnél. Az első lépés egy Litecoin pénztárca letöltése, annak érdekében, hogy Litecoin-t vásárolhass egy csereügyletben, amit később felhasználhatsz a termékek és szolgáltatások vásárlásához.

Ki támogatja a Litecoint?

A Litecoin bármely központi banktól függetlenül működik, ellentétben más jól ismert pénznemekkel, például az USA dollárral vagy az euróval.

A Litecoin hálózatnak nincs központi helyszíne vagy konkrét rendszergazdája sem, és pont ez teszi valódi decentralizált digitális valutává.

Mik a Litecoin kereskedés kockázatai?

Itt van pár pont, ami összefoglalja ezeket a kockázatokat:

1. Mint a Bitcoin esetében, kevés a történelmi adat az ármozgással kapcsolatban, így nehéz az összehasonlítás más instrumentumokkal. Alapvetően nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan számítsuk a valós értékét egy ilyen kriptovalutának.

2. A nemzetközi tőkeellenőrzések változásai csökkenthetik a kriptovaluták keresettségét. Az olyan országokban, mint pl Kína, olyan törvények vannak, amelyek védik a tőkekiáramlást; ezért a pénz szabályozatlan kriptovalutákba kerül, hogy megakadályozzák az ilyen fajta tőkekontrollt. A tőkekiáramlással kapcsolatos jogszabályok megváltoztatása mérsékelheti a keresletet.

3. Nincs szabályozva, ezért egyesek szerint nagy kockázatot jelenthetnek. Ez azonban szubjektív; A nap végére ez is csak egy valuta lesz.

4. Ez egy deviza, ami hasonlít egy árucikkre; ezért piaci ingadozásoknak van kitéve, például a keresletnek és a kínálatnak. De ez pl egy pozitív kockázatot jelent az árucikkekkel foglalkozó kereskedők számára.

Legális, törvényes a Litecoin?

A rövid válasz: igen. A szabályok országonként eltérőek, de számíthatsz arra, hogy a nemzeti pénzügyi szabályozók érdeklődnek a Litecoin és más virtuális pénznemek iránt, esetleg még szubregionális szinten is.


Biztonságos kereskedni a Litecoint?

Igen, ugyanolyan biztonságos a kereskedése, mint a Bitcoinnak vagy bármely más instrumentumnak. Valójában a Litecoin népszerűsége egekbe kezd szárnyalni.

Forrás: Coin Market Cap 3

A tranzakciók volumene az elmúlt néhány hónapban jelentősen megnőtt. 2017 áprilisáig az ügyletek átlagos volumene többnyire 1-10 millió dollár volt, ez májusra 200 millió dollárra emelkedett, majd júniusra pedig már meghaladta a 400 millió dollárt.

Figyeld folyamatosan az új híreket a Litecoin egyre izgalmasabb világáról... De miért várnál? Ugye tudod, hogy most már lehet kereskedni a Litecoint akár egy Admiral Markets Demo számlával is. Gondold még ma át, és csináld!

References:

1.Wikipedia

2.Coin Desk

3.https://coinmarketcap.com/currencies/litecoin/

4.Litecoin