Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mi az a Bitcoin?

A Bitcoin egy egyre népszerűbb pénzügyi instrumentum, noha nem mindenki ismeri a virtuális pénz alapjait.

Ez a cikk betölti a hiányosságokat mindenki számára, aki szeretne többet megtudni a Bitcoinról és szeretné az alapokat megismerni. Mi az a Bitcoin és hogyan működik? Mi az a Bitcoin bányászat? Kockázatos-e a Bitcoin kriptovaluta?

Ez a cikk emellett bemutatja a haladó Bitcoin koncepciókat, például a Blockchain és Bitcoin fizetéseket és átutalásokat. A Bitcoinról szóló cikkünkben megvizsgáljuk a Bitcoin chartot, a Bitcoin kereskedés legfontosabb tényezőit, és persze leginkább azt, hogyan működik a Bitcoin.

A legegyszerűbb kérdéssel kezdjük: Mi az a Bitcoin?

A Bitcoin digitális fizetőeszköz vagy "kriptovaluta", mivel kriptográfiát használ a tranzakciók biztosítására az infrastruktúráján belül, ami egy elosztott online adatbázist vagy "blockchain"-t (blokkláncot) képvisel.

Ha még nem tudtad, most már lehetőséged van a Bitcoin CFD (BTCUSD) kereskedésére kockázatmentes demo számlán is az Admiral Markets-nél! Próbáld ki ma!

Mi a Bitcoin rövidítése?

A Bitcoin rövidítése egyszerűen a BTC. Ugyanaz az elv érvényes, mint az USD-re (USA Dollár) és az EUR-ra (Euro).

A Bitcoin más pénznemekkel is párosítható. Ebben az esetben a CFD kontraktus neve például Bitcoin vs USA dollár CFD, vagy BTC / USD.

A Bitcoin működése - Hogyan működik a Bitcoin?

A Bitcoin lehetőséget nyújt a gyors, biztonságos és alacsony költségű, peer-to-peer fizetésre, bank vagy egy központi rendszer nélkül. A Bitcoin működése azért is egyedi, mert harmadik félre nincs szükség.

A rendszer tranzakciói közvetlenül a felhasználók digitális tárcái között zajlanak és a blokkláncban hitelesítődnek. A tranzakciók digitálisan alá vannak írva egyedi privát kulcsokkal, ami azt bizonyítja, hogy a tulajdonos tárcájától származik. A technológiában elmerülve még könnyebben meg fogod érteni, hogyan működik a Bitcoin.

Bitcoin kereskedési platformot keresel? Az MT4 Supreme Edition-ben számos eszköz áll rendelkezésedre a Bitcoin CFD kereskedéshez!

MetaTrader Supreme

Mi a Blockchain technológia?

A blockchain (blokklánc) egy elosztott adatbázis, amely minden Bitcoin tranzakciót nyilván tart, amely valaha teljesítésre került. Bizonyos tranzakciók egy adatbázis egységet alkotnak, amelyet "blokknak" neveznek, és minden blokk tárolja az előző blokkra vonatkozó adatokat, valamint minden tranzakció tárolja az előző tranzakcióra vonatkozó információkat. Így a blockchain lehetővé teszi a kifizetések átláthatóságát.

A Bitcoin blockchain infrastruktúrája forradalmian új módszerként került bemutatásra a pénzügyi adattárolásra, amely bárki számára elérhető, teljesen átlátható, nyílt forráskóddal együtt fejlesztett, és nem tartozik semmilyen személyhez vagy szervezethez. Ehelyett a blockchain karbantartását több millió számítógép kollektív teljesítményével hajtják végre, amelyek ellenőrzik az ügyleteket, és hozzáadják őket a "blokkokhoz".

A kollektívan ellenőrzött tranzakciók nem módosíthatók vagy törölhetők, így az összes Bitcoin kifizetés végleges és vitathatatlan.

Mi az a Bitcoin bányászat?

Amikor egy új blokk kerül létrehozásra, a bányász 12,5 Bitcoinnal lesz jutalmazva, ami kb. 10 percenként történik. Ez a jutalma az ún. "bányász" folyamatnak, amely az elektromos áramot a hálózat fenntartásával tölti. A bányászat sok embert és szakosodott céget foglal magában világszerte, és létrehozza a Bitcoin alapértékét. A rendszer automatikusan új Bitcoinokat hoz létre, és szabályozza a folyamat sebességét, így nincs mód a globális szabályok kijátszására és a bitcoinok gyorsabb megszerzésére.

A blokkonkénti jutalom 2020-ban felére csökken, és minden negyedik évben megfeleződik, míg nem generálódik 21 millió Bitcoin. Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin alapvető értéknövekedési potenciállal rendelkezik.

Az alábbi képen látható, hogy +16 millió (76% -a az összesnek) a Bitcoin kínálat 2017-ben. A kép azt is jelzi, hogy a kínálat gyors növekedést mutat a kezdő dátum (2009) és 2013 között, majd lelassult, ami azt jelenti, hogy a kereslet már növekszik, és továbbra is így fog folytatódni - persze, ha nincs egyetlen olyan versenytárs kriptovaluta sem, mint például a Litecoin, amely Bitcoint háttérbe szorítja. Reméljük, tudtunk segíteni megérteni, hogy mi az a bitcoin bányászat.

Teljes Bitcoin forgalom Forrás: Wikipedia (bitcoin chart)4

Ahhoz, hogy Bitcoin kereskedésbe kezdj, fontos, hogy elsajátítsd az alapokat, például a Zero to Hero oktatási kurzusunk segítségével. Töltsd le ingyen most!

Zero to Hero

Ki találta ki a Bitcoint?

Azt mondják, hogy a Bitcoinot Satoshi Nakamoto hozta létre, aki 2008. október 31-én bejelentette a találmányt egy kriptográf levelezési listán egy Bitcoin nevű kutatási anyagban: egy Peer-to-Peer elektronikus fizető rendszert. Ami még érdekesebb, ezt a nevet valószínűleg egy ismeretlen személy, vagy olyan személyek használták, akik eredetileg a Bitcoint tervezték. 2016-ban az ausztrál vállalkozó, Craig Wright, "Mr. Bitcoinként" fedte fel magát, ami a Bitcoin közösség kiemelkedő tagjai által széles körben elfogadott állítás.

Mikor készült a Bitcoin?

A Bitcoin árfolyama (btc árfolyama) gyors emelkedésen ment keresztül. A Bitcoin pénzügyi története 2010. május 22-én kezdődött, amikor valaki vásárolt egy pizzát. Ha még nem hallottál erről az úttörő eseményről, ne aggódj, nem te vagy az egyetlen...

Nem a pizza volt a tranzakció legfontosabb része – hanem amit a fizetéshez használtak. Az étkezés 10.000 Bitcoint tartalmazott, ez volt az első alkalom, hogy ezt a virtuális pénzt a való világban használták vásárlásra. A napot évente ünneplik a Bitcoin kriptovaluta szerelmesei Bitcoin Pizza Napként.

A dolgok sokat változtak azóta. A Bitcoin használata és értéke megugrott. Ha ez a vacsora tartaná a 10.000 Bitcoint, valószínűleg akkor írtak volna történelmet, de körülbelül 20 millió dollárral jobb helyzetben lenne mára. Ez a növekedés elég látványok, ha megnézzük a bitcoin chartot.

Az idén márciusban a Bitcoin árfolyama (btc árfolyama) először felszökött egy uncia arany ára fölé. Továbbra is emelkedik.

Bitcoin vásárlás - hogyan vásárolhatok Bitcoinnal?

Rengeteg dolgot tudsz vásárolni a Bitcoin kriptovaluta használatával - a pizzán kívül! Már még több helyen elfogadják. A www.coindesk.com szerint 2015-ben a Bitcoinot elfogadó kereskedők száma megugrott. Sokan közülük online e-kereskedelmi webhelyek, de egyre több valós üzlethelységgel rendelkező cég is elfogadja a BTC-t. A Bitcoin vásárlási lista folyamatosan bővül, és szó szerint elköltheted bárhol:

  • Gyakori háztartási cikkek;
  • Videójátékok;
  • Ajándékkártya;
  • Utazás;
  • Élelmiszer;
  • Autók;
  • Adakozás és jótékonyság;
  • Online és offline boltok.

A legtöbb Bitcoin fizetési rendszer QR kódot is ad a pénztárnál, ami a Bitcoin címét és a fizetési összeget képviseli. A Bitcoin elektronikus pénztárcával (bitcoin wallet) tárolódik.

A QR-kódok nagyon kényelmesek, így egyszerűen fizethetsz a mobiltelefonodon lévő Bitcoin pénztárca (bitcoin wallet) alkalmazással. Egyszerűen szkenneld be a QR-kódot, és előzetesen kitölti a Bitcoin címet és a kért fizetési összeget. Miután elküldted a tranzakciót, a kifizetés befejeződött.

Érdekel a Bitcoin kereskedés CFD-kel? Gyere el valamelyik oktatásunkra, ahol elsajátíthatod a kriptovaluta kereskedés alapjait.

Kriptovaluta CFD kereskedés

A nyomon követhetők-e Bitcoin tranzakciók?

A Bitcoin teljesen átlátható. Az összes Bitcoin tranzakció nyilvános, nyomon követhető és tartósan a Bitcoin hálózatában tárolódik. A Bitcoin címek az egyetlen információ, amely meghatározza, hogy a Bitcoinok hol vannak elosztva és hova vannak elküldve. Ezek a címek privát módon kerülnek létrehozásra az egyes felhasználók pénztárcája által. Mivel a felhasználóknak általában fel kell tárniuk az identitásukat a szolgáltatás vagy áru fogadására, a Bitcoin címek nem maradhatnak teljesen névtelenek. A Bitcoin-hálózat egy peer-to-peer hálózat, és lehetséges a felhasználó IP-címének rögzítése.

Mely országok fogadnak el Bitcoint?

A jogi státusz országról országra változik, de a BTC-t elfogadó országok listája folyamatosan bővül.

A Bitcoin bármely központi banktól függetlenül működik, ellentétben más jól ismert pénznemekkel, pl. az amerikai dollárral és az euróval. A Bitcoin hálózatnak nincs más központi helye vagy egyetlen ügyintézője sem, így ez decentralizált digitális valutává teszi.

A Bitcoin alapvető értéke a bányászat révén keletkezik, és szorosan kötődik a villamosáram és a számítógépes hardver költségeihez, míg az értékének nagy részét a lassú generációs folyamat és a növekvő kereslet erősíti.

A Bitcoin az egész világon érvényes fizetési módszerként kezd terjedni, amelyhez különféle árucikkeket és szolgáltatásokat vásárolhatsz, ami tovább növeli a keresletet. Így működik a Bitcoin vásárlás. Ez persze kihat a Bitcoin árfolyamára is (btc árfolyam). Csak a mondhatja meg, hogy a Bitcoin befektetésünk jövedelmező lesz-e.

Legális-e a Bitcoin?

A szabályok országonként eltérőek. Jelen pillanatban csak Japán ismeri el a Bitcoint pénzként, míg más országokban még nincs erre külön jogszabály. De számíthatsz arra, hogy a nemzeti pénzügyi szabályozók egyre jobban érdeklődnek a Bitcoin és más virtuális pénzek iránt, mindaddig, amíg a blockchain technológiák gyorsan terjednek és a kripto gazdaság mérete egyre nő. Amennyiben Bitcoin kereskedésben gondolkozol, nálunk 100%-ig legális a Bitcoin CFD kereskedés.

Biztonságos-e a Bitcoin kereskedés?

A Bitcoin egy ingadozó eszköz, amelynek 10% -ot meghaladó napi árváltozása meglehetősen gyakori, ami jelentős befektetési és kereskedési kockázatot jelent. Természetesen nincs magas jutalom/nyereség magas kockázat nélkül, és nem kell befekteted olyan összeget, amelynek az elvesztését nem engedheted meg magadnak.

A jó hír az, hogy az Admiral Markets haladó megbízási beállításokat kínál a Volatility Protection segítségével – amely a magas volatilitással rendelkező instrumentumokkal történő kereskedés, így a Bitcoin kereskedés során különösen hasznos.

Buborék-e Bitcoin? Megéri-e a Bitcoin befektetés?

A crypto technológiákat körülvevő helyzet nagyon hasonlít a 2000-es évek elején található dotcom buborékra. Számos olyan blokklánccal kapcsolatos projekt van, amelyek minden nap bejelentik az ICO-jukat. Az ICO az Initial Coin Offering rövidítése, és a projekt finanszírozási fázisát jelenti. Ez egyfajta IPO, de a crypto gazdaságban. A projekteket közösen finanszírozza az a nyilvánosság, akik megvásárolják a "tokenjüket" Bitcoinért és más nagy kriptovalutákért. Természetesen ugyanúgy, mint bármely más iparágban, a projektek 90% -a nem képes egy működő terméket szolgáltatni, és valószínűleg nem fog sokáig tartani, amikor számos csődöt fogunk látni. Jelenleg a Bitcoin ára bizonyos mértékig túlhevülhet a Bitcoin erőteljes kibocsátásának köszönhetően az ICO-k során.


Vajon buborék-e vagy sem? Csak akkor tudjuk meg, ha kipukkan. Addig is a Bitcoin kereskedés CFD-vel lehetséges az Admiral Markets-nél és a hét minden napján minden órájában kihasználhatod az 1:5-ös tőkeáttételt. Ha ez a fajta Bitcoin befektetés érdekel, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Maradj tájékozott - még több érdekes hír és cikk fog megjelenni a Bitcoin és más kriptovalutákról.
Ne feledd, lehetőséged van a Bitcoin CFD kereskedésre az Admiral Markets Demo számlán is. Próbáld ki már ma… Gyakorlat teszi a mestert!

Amennyiben a kereskedésről szeretnél többet megtudni, gyere el Tőzsde napunkra, amelyet több városban is tartunk!

Tőzsde nap 2018

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is:

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.