76% -án a lakossági számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 76% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó CySEC fca

Mi a Bitcoin Cash?

Az internetes forradalom óta a legjelentősebb technológiai fejlődést a kriptovaluták hozták. Nemrégiben, két vagy három évvel ezelőtt a Bitcoin és a többi kriptovaluta széleskörben megjelent és elterjedt a gazdasági és politikai struktúrák miatt. Sokan kérdezik, mi a Bitcoin cash és miben különbözik a Bitcointól? A cikkből ez is kiderül!

Nézzük meg 2017-es évet, újabban már elfogadják a tényt, hogy a kriptovaluták és a blokklánc technológia, minden bizonnyal annyira meg fogja „zavarni" a pénzügyi és politikai struktúrát oly módon, ahogy az eddigi történelemben nem láttunk rá példát. A bizonyítékok arra utalnak, hogy ez olyan mértékű lesz, amely alapvető hatással lesz a mindennapi életünkre és a világ működésére.

Bitcoin vs. Bitcoin cash - Bitcoin vagy Bitcoin Cash

Ahhoz, hogy jobban megértsd, mi az a Bitcoin Cash, logikusan kezdjük a kriptovaluták történetével és magyarázatával, beleértve az eredeti Bitcoint. Így könnyebben megtudhatjuk, mi a különbség a Bitcoin vagy Bitcoin Cash között (Bitcoin or Bitcoin Cash), ezáltal egyszerűbb lesz elhelyezni a kriptovaluták között.

Bitcoin Cash kereskedés

Mit nevezünk Blockchain-nek?

A blockchain technikai részleteibe nem fogunk túlságosan elmélyedni, mert először is csak azok fogják igazán megérteni a bonyolult részeket, akik rendelkeznek egy adott műszaki háttérismerettel, másrészt nem igazán releváns, amikor bemutatjuk, hogy mi az a Bitcoin Cash. Ám egy gyors áttekintés szükséges annak szemléltetésére, hogy a blokkláncon alapuló kriptovaluták miért lehetnek sikeresek, és várhatóan a fiat valuták megalapozott alternatívája vagy riválisa lehet.

Ahogy már említésre került, a blockchain egy peer-to-peer adattárolási és átviteli technológia. Azonban ez sokkal pontosabb, mivel az „adatok" egy hatalmas digitális nyilvántartásban szerepelnek, amelyet egyszerre több számítógépen tárolnak és frissítenek.

A ledger újabban egy elektronikus formátum, amely egy vállalat teljeskörű pénzügyi tranzakcióinak történelmét tartalmazza. A blockchain egyik jó definíciója a Christian Catalinitól, a MIT professzorától származik, aki szerint a blokklánc magas szinten „lehetővé teszi a számítógépes hálózatok számára, hogy rendszeres időközönként megegyezzenek egy adott ledger tényleges állapotáról." Minden tárolóhelyet „csomópontnak" neveznek, de az egyes csomópontoknak nem kell az összes könyvelést tárolnia, csak bizonyos részeit. A kulcscsomópontoknak azonban az egész ledger-t tartalmazniuk kell.

A blockchain további, döntő fontosságú eleme az, hogy a könyvelések titkosítással vannak rögzítve. Ennek a működése összetett, de a legfontosabb, hogy a tranzakciókat a csomópontok gyorsan megerősítik és ellenőrzik a kriptográfia segítségével- matematikai alapú kód. Miután ez megtörtént, a tranzakció lezáródik a ledger-be, és a frissítés minden csomópontra elosztva tárolja a teljes ledger ugyanazon részét.

Mindez azt jelenti, hogy a blockchain ledger rendszerben - a hagyományos könyvelési rendszerrel ellentétben - bárki végezhet tranzakciókat, amit a rendszer felismer. Itt nem kell semmilyen központi hatóságra támaszkodni. Most, hogy megnéztük a technológiai alapokat, nem sokára közelebb kerülhetsz ahhoz a kérdéshez, hogy mi a Bitcoin Cash.

Blochchain technológia

Kripto vs. Fiat valuták

A fiat monetáris rendszer, ami a jelenlegi globális monetáris rendszer 1931-ben kezdődött, amikor az Egyesült Királyság eltörölte az aranystrandard-et, majd 1933-ban az Egyesült Államok is követte. Az aranystandard utolsó maradványait Nixon elnök szüntette meg 1971-ben.

Az aranystandard szerint egy ország pénzének az értéke közvetlenül az aranyhoz kapcsolódott és a bankjegyeket a jegybank tulajdonában lévő arany egyenértékével kellett alátámasztani. Az új fiat-rendszer azt jelentette, hogy a központi bankok annyi bankjegyet nyomtathattak, amennyit csak szerettek volna.

Ennek meg van az a veszélye, bár sokan vitatják, hogy a rendszer lehetővé teszi, hogy a kormányok - különösen azoknak az országoknak a kormányai, amelyek devizái nemzetközileg domináltak- a globális gazdaságot manipulálják, azzal, hogy képesek pénzkínálat növelésére és csökkentésére.

A kriptovaluták véges számú egységgel rendelkeznek, amelyeket a bevezetésük időpontjában hoznak létre és egy olyan rendszerbe bocsátják őket, amit a „bányászatnak" hívnak. A bányászat ütemét kontrollálják egy komplex matematikai képletek megoldásával, amelyek egyre bonyolultabbak, mivel a képletek megoldására egyre nagyobb számítógépes teljesítmény szükséges.

Ezen képletek megoldása a Bitcoin új „blokkjainak" a felszabadulását eredményezi. Elméletben bárki képes „kibányászni" a kriptovalutákat, ha tudják, hogyan kell és rendelkeznek megfelelő a hardver erőforrással. A kínálat véges jellege megakadályozza, hogy a központi bankok által nyomtatott devizaegységek leértékelődjenek. Mivel a véges számú pénzegység iránti kereslet növekszik, ezáltal értékük is, így egyszerűen kisebb alegységekre bonthatók.

Másodlagosan, a fiat valuta rendszerének köszönhetően a pénzintézetek is veszélyesnek tartják a kriptovaluták erejét. A fiat-valutarendszerben a pénzintézetek szerepet játszanak a kis számú egyének számában, akik tranzakciókat engednek be a hagyományos ledger-be.

Ha a fiat valutát két szervezet között elektronikus úton átruházzák, akkor a tranzakciót egy meghatalmazott harmadik félnek meg kell erősítenie, levonja az értéket az első tulajdonosi nyilvántartásból és hozzáadja a másodikhoz. Harmadik fél nélkül a valuta digitális másolata létrehozható. A harmadik fél által végzett ellenőrzésen alapuló rendszer a kriptovaluta támogatók szerint, mind az eredménytelenség, mind a korrupció lehetőségeit magában hordozza.

A Blockchain technológia kiküszöböli a harmadik fél általi hitelesítés szükségességét, ezáltal csökkenti a korrupció esélyét. Mielőtt megnézzük, mi a Bitcoin Cash, ismerjük meg az elődjét, magát a Bitcoin-t.

Mi a Bitcoin?

Bicoin kereskedés

A Bitcoin egy kriptovaluta, amelyet eredetileg „Satoshi Nakamoto" álnéven egy személy vagy egy csoport talált fel 2009-ben. Elégedetlenségük motiválta őket a geopolitikai hatalmi struktúrák működésével, valamint a fiat valutarendszerrel és szerepével a globális gazdaságban.

Bár számos különbség van a kriptovaluták között, ebbe most itt nem tudunk belemenni, de a Bitcoin és más különböző kriptovaluták, mint például a Litecoin és Ether közötti fő különbség az az, hogy a Bitcoin több tranzakcióval rendelkezik. A Bitcoin volt az első valós kriptovaluta, ami széleskörben elterjedt, ezáltal a vállalkozások elkezdték elfogadni a Bitcoinos kifizetéseket.

Mi a Bitcoin Cash? - A Bitcoin Cash jelentése

Egyre több hír jelenik meg a Bitcoin Cash-ről, jogosan teheted fel a kérdést, hogy egyáltalán mi az a Bitcoin Cash? Ez az új kriptovaluta most valóban érdekes a sajtó számára - és csak 2017. augusztus 1-jétől létezik. Folyamatosan új kriptovaluták bukkanak fel, néhány közülük jelentősen különbözik a Bitcointól és néhány annak a másolata. Ám mi a különbség a Bitcoin vs Bitcoin Cash között? A Bitcoin Cash abban különbözik, hogy az eredeti Bitcoinból származik.

2017. augusztus 1-jén a Bitcoin blokkjálban egy „hard fork" történt, két új blokkláncra ágazódott – a Bitcoinra és Bitcoin Cashre. A „forked" blockchain azt jelenti, hogy egészen addig, amíg az elágazás nem történt meg a Bitcoin és a Bitcoin Cash pontosan ugyanazzal a ledger (könyvelési) történelemmel rendelkezett. Az elágazás után egyértelművé válik, hogy két különálló kriptovaluta jött létre.

Kereskedj Bitcoin Cash CFD-vel a világ legnépszerűbb kereskedési platformján, a MetaTrader 4 használatával. Fedezd fel a platform valódi erejét a mi kiváló MetaTrader 4 Supreme Edition bővítményünkkel, amelyen több mint 60 exkluzív kereskedési eszköz segít téged. Töltsd le most ingyen!

Miért történt meg a Bitcoin Hard Fork?

A Bitcoin blockchain technológiája az adat „blokkokra" támaszkodik. Ahogy a Bitcoin befogadás növekszik, majd ezáltal több tranzakció történik, ezek a Bitcoin blokkok gyorsabban töltődnek fel. A tranzakciós sebesség lelassul, mivel új blokkokra van szükség a megerősítéshez és ellenőrzéshez, amelyeket a bányászok nem tudnak gyorsan létrehozni. Megismételve, a technikai részletekbe merülés nélkül, ez skálázhatósági kérdés lett. A Bitcoin blokk méretét meg kellett növelni, ami szükségessé tette a szoftverfrissítést és az „elágazást".

Van néhány technikai különbség a Bitcoin vs Bitcoin Cash között, például a Bitcoin Cash kisebb blokkmérettel rendelkezik. Kereskedő szempontjából a különbség az, hogy a Bitcoin és a Bitcoin Cash két különálló kriptovaluta, és két különböző pénzügyi instrumentum - a BTC (Bitcoin) és a BHC (Bitcoin Cash).

Miért kereskedj Bitcoin Cash-el? Bitcoin vs Bitcoin Cash

A kriptovaluták fő vonzereje, mint kereskedhető származékok, a relatív volatilitásuk összehasonlítva a többi „fejlett" fiat valutához képest. Mint egy teljesen új kriptovaluta, a Bitcoin Cash volatilitása várhatóan még erőteljesebben fog megjelenni az elkövetkezendő hetekben és hónapokban, mint a Bitcoiné és a más, szélesebb körben elfogadott kriptovalutáé, mint az Ether, a Litecoin és a Ripple.

Ez a potenciális volatilitás vonzó lehet azon kereskedők számára, akiknek nagyobb az étvágya a kockázatra. A Bitcoin Cash kereskedés és más alt-coin kereskedés lehetőséget nyújt a beruházás megtérülésére, azonban mindig emlékezni kell arra, hogy a magas volatilitás nagyobb veszteséggel is járhat. Használd ki nálunk a Volatility Protection beállítás lehetőségét, és próbáld ki az ingyenes Demo számlán keresztül a kereskedést virtuális tőkével, mielőtt élesben kereskednél a Bitcoin Cash-el.

Kriptovaluta Demo számla

A kereskedők számára vonzó a kriptovaluták egy másik jellemzője is, mégpedig az, hogy alacsony a korreláció a hagyományos pénzügyi piacokkal és más eszközosztályokkal, nemcsak a fiat valutákkal. Mivel a kriptovaluták nem részei a fiat rendszernek, értéküket nem befolyásolja a fiat valuták alakulása. Mivel nem kötődnek egyik kormányhoz sem vagy központi bankhoz, a geopolitikai tényezők sem befolyásolják ugyanúgy, mint minden más pénzügyi eszközt, amelyek viszont igen.

Mi befolyásolja a Bitcoin Cash árát?

Ha a Bitcoin Cash értéke- mint ahogy a többi kriptovaluta- nincs hatással a központi bankok monetáris politikájára és a geopolitikai eseményekre, akkor melyek a legfontosabb befolyásoló tényezők? A Bitcoin Cash-el való kereskedés azt jelenti, hogy megérted mi befolyásolja az árat. Annak ellenére, hogy ez egy új kriptovaluta, a második legértékesebb a világon (piaci kapitalizáció), a Bitcoin mögött. Tehát melyek a tényezők?

BHC-t elfogadó váltók- Amikor a Bitcoin Cash elindult, a váltóhelyek és a pénztárcák nem szívesen fogadták el az új kriptovalutát. Egyre többen és többen fogadják el, ezáltal növelik az értékét és könnyebben tárolhatóvá és továbbíthatóvá válik. Ez egy fontos tényező abban, hogy a Bitcoin Cash mennyire lesz sikeres. A kereskedőknek szem előtt kell tartaniuk az új váltó helyeket és pénztárcákat, különösen a nagyobbakat, amelyek bejelentették, hogy elfogadják a Bitcoin Casht.

A bányászat tempója- A Bitcoin Cash nagyon vonzó a bányászok számára, mivel kisebb blokkmérettel rendelkezik, mint a Bitcoin, ami azt jelenti, hogy jelenleg egyszerűbb a bányászat, így jövedelmezőbb számukra. A kisebb blokk mérete több tranzakciót is jelent, a bányászok pénzt keresnek a bányászott blokkokat érintő tranzakciókban, ami tovább növeli népszerűségét.

BCHUSD chart

BCH - USD, 2017 július-szeptember

Source: CryptoCompare

Mit tartogat a jövő a Bitcoin Cash számára?

A válasz egyszerűen at, hogy senki nem tudja ezt igazán. Mennyire lesz sikeres a Bitcoin Cash az adaptáció szempontjából, és milyen következményekkel jár majd az eredeti Bitcoinhoz képest, azt ebben a szakaszban lehetetlen lenne megmondani. Az egyetlen dolog, amit ebben a szakaszban biztosan meg lehet mondani, hogy a BTC „hard fork" a meglévő tranzakciók nyilvántartását sértetlenül tartja, és hogy mi történik, az egy nagyon érdekes kísérlet, amely sokat fog mondani a kriptovaluták jövőjéről, nemcsak a Bitcoinról és Bitcoin Cash-ről.

A Bitcoin Cash kisebb blokkmérete csábító a bányászok számára, amelyek hatással lesznek a jövőbeli Bitcoin Cash árára, valamint potenciálisan más kriptovalutákra. Hogy a Bitcoin/Bitcoin Cash „hard fork" valóban a blokklánc skálázhatósága miatt volt, azt majd az idő megmondja. Nem lehetetlen, hogy a BHC végül elérje a BTC-t, és az elsődleges Bitcoin lánccá váljon, így a Bitcoin cash vs Bitcoin jelenlegi szerepe megfordul. Jelenleg ez most mind csak spekuláció. Az biztos, hogy ez a helyzet potenciálisan nagyon érdekes lehetőségeket teremt a nagy kockázatot vállaló kereskedők számára a következő hetekben, hónapokban és években.

Röviden- kísérd figyelemmel!

Ne feledd, az Admiral Markets a tökéletes partnered lehet a Forex, részvény-, árupiaci termék- és kötvény- és kriptovaluta CFD kereskedésében!

Ha tetszett a cikk, nézd meg ezeket is: