Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
  • Tőkeáttétel eddig:
    1:30 a lakossági ügyfeleknek,
    1:500 a szakmai ügyfeleknek
  • FSCS védelem
  • Negatív Egyenleg Elleni Védelem
TOVÁBB
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Mi a Bitcoin Cash?

Bitcoin cash

Az internetes forradalom óta a legjelentősebb technológiai fejlődést a kriptovaluták hozták. Nemrégiben, két vagy három évvel ezelőtt a Bitcoin és a többi kriptovaluta széles körben megjelent és elterjedt a gazdasági és politikai struktúrák miatt. Sokan kérdezik, mi a Bitcoin cash és miben különbözik a Bitcointól? A cikkből ez is kiderül!

Nézzük meg 2017-es évet, újabban már elfogadják a tényt, hogy a kriptovaluták és a blokklánc technológia, minden bizonnyal annyira meg fogja „zavarni" a pénzügyi és politikai struktúrát oly módon, ahogy az eddigi történelemben nem láttunk rá példát. A bizonyítékok arra utalnak, hogy ez olyan mértékű lesz, amely alapvető hatással lesz a mindennapi életünkre és a világ működésére.

Bitcoin vs. Bitcoin cash - Bitcoin vagy Bitcoin Cash

Ahhoz, hogy jobban megértsd, mi az a Bitcoin Cash pontosan, logikusan kezdjük a kriptovaluták történetével és magyarázatával, beleértve az eredeti Bitcoint. Így könnyebben megtudhatjuk, mi a különbség a Bitcoin vagy Bitcoin Cash között (Bitcoin or Bitcoin Cash), ezáltal egyszerűbb lesz elhelyezni a kriptovaluták között.

Kriptovaluta kereskedés

Mit nevezünk Blockchain-nek?

A blockchain technikai részleteibe nem fogunk túlságosan belemélyedni, mert először is csak azok fogják igazán megérteni a bonyolult részeket, akik rendelkeznek egy adott műszaki háttérismerettel, másrészt nem igazán releváns, amikor bemutatjuk, hogy mi az a Bitcoin Cash. Ám egy gyors áttekintés szükséges annak szemléltetésére, hogy a blokkláncon alapuló kriptovaluták miért lehetnek sikeresek, és várhatóan a fiat valuták megalapozott alternatívája vagy riválisa lehet.

Ahogy már említésre került, a blockchain egy peer-to-peer adattárolási és átviteli technológia. Azonban ez sokkal pontosabb, mivel az „adatok" egy hatalmas digitális nyilvántartásban szerepelnek, amelyet egyszerre több számítógépen tárolnak és frissítenek.

A ledger újabban egy elektronikus formátum, amely egy vállalat teljeskörű pénzügyi tranzakcióinak történelmét tartalmazza. A blockchain egyik jó definíciója a Christian Catalinitól, a MIT professzorától származik, aki szerint a blokklánc magas szinten „lehetővé teszi a számítógépes hálózatok számára, hogy rendszeres időközönként megegyezzenek egy adott ledger tényleges állapotáról." Minden tárolóhelyet „csomópontnak" neveznek, de az egyes csomópontoknak nem kell az összes könyvelést tárolnia, csak bizonyos részeit. A kulcscsomópontoknak azonban az egész ledger-t tartalmazniuk kell.

A blockchain további, döntő fontosságú eleme az, hogy a könyvelések titkosítással vannak rögzítve. Ennek a működése összetett, de a legfontosabb, hogy a tranzakciókat a csomópontok gyorsan megerősítik és ellenőrzik a kriptográfia segítségével- matematikai alapú kód. Miután ez megtörtént, a tranzakció lezáródik a ledger-be, és a frissítés minden csomópontra elosztva tárolja a teljes ledger ugyanazon részét.

Mindez azt jelenti, hogy a blockchain ledger rendszerben - a hagyományos könyvelési rendszerrel ellentétben - bárki végezhet tranzakciókat, amit a rendszer felismer. Itt nem kell semmilyen központi hatóságra támaszkodni. Most, hogy megnéztük a technológiai alapokat, nem sokára közelebb kerülhetsz ahhoz a kérdéshez, hogy mi a Bitcoin Cash.

Blochchain technológia

Kripto vs. Fiat valuták

A fiat monetáris rendszer, ami a jelenlegi globális monetáris rendszer 1931-ben kezdődött, amikor az Egyesült Királyság eltörölte az aranystrandard-et, majd 1933-ban az Egyesült Államok is követte. Az aranystandard utolsó maradványait Nixon elnök szüntette meg 1971-ben.

Az aranystandard szerint egy ország pénzének az értéke közvetlenül az aranyhoz kapcsolódott és a bankjegyeket a jegybank tulajdonában lévő arany egyenértékével kellett alátámasztani. Az új fiat-rendszer azt jelentette, hogy a központi bankok annyi bankjegyet nyomtathattak, amennyit csak szerettek volna.

Ennek meg van az a veszélye, bár sokan vitatják, hogy a rendszer lehetővé teszi, hogy a kormányok - különösen azoknak az országoknak a kormányai, amelyek devizái nemzetközileg domináltak- a globális gazdaságot manipulálják, azzal, hogy képesek pénzkínálat növelésére és csökkentésére.

A kriptovaluták véges számú egységgel rendelkeznek, amelyeket a bevezetésük időpontjában hoznak létre és egy olyan rendszerbe bocsátják őket, amit a „bányászatnak" hívnak. A bányászat ütemét kontrollálják egy komplex matematikai képletek megoldásával, amelyek egyre bonyolultabbak, mivel a képletek megoldására egyre nagyobb számítógépes teljesítmény szükséges.


Ezen képletek megoldása a Bitcoin új „blokkjainak" a felszabadulását eredményezi. Elméletben bárki képes „kibányászni" a kriptovalutákat, ha tudják, hogyan kell és rendelkeznek megfelelő a hardver erőforrással. A kínálat véges jellege megakadályozza, hogy a központi bankok által nyomtatott devizaegységek leértékelődjenek. Mivel a véges számú pénzegység iránti kereslet növekszik, ezáltal értékük is, így egyszerűen kisebb alegységekre bonthatók.

Másodlagosan, a fiat valuta rendszerének köszönhetően a pénzintézetek is veszélyesnek tartják a kriptovaluták erejét. A fiat-valutarendszerben a pénzintézetek szerepet játszanak a kis számú egyének számában, akik tranzakciókat engednek be a hagyományos ledger-be.

Ha a fiat valutát két szervezet között elektronikus úton átruházzák, akkor a tranzakciót egy meghatalmazott harmadik félnek meg kell erősítenie, levonja az értéket az első tulajdonosi nyilvántartásból és hozzáadja a másodikhoz. Harmadik fél nélkül a valuta digitális másolata létrehozható. A harmadik fél által végzett ellenőrzésen alapuló rendszer a kriptovaluta támogatók szerint, mind az eredménytelenség, mind a korrupció lehetőségeit magában hordozza.

A Blockchain technológia kiküszöböli a harmadik fél általi hitelesítés szükségességét, ezáltal csökkenti a korrupció esélyét. Mielőtt megnézzük, mi a Bitcoin Cash, ismerjük meg az elődjét, magát a Bitcoin-t.

Mi a Bitcoin?

Bicoin kereskedés

A Bitcoin egy kriptovaluta, amelyet eredetileg „Satoshi Nakamoto" álnéven egy személy vagy egy csoport talált fel 2009-ben. Elégedetlenségük motiválta őket a geopolitikai hatalmi struktúrák működésével, valamint a fiat valutarendszerrel és szerepével a globális gazdaságban.

Bár számos különbség van a kriptovaluták között, ebbe most itt nem tudunk belemenni, de a Bitcoin és más különböző kriptovaluták, mint például a Litecoin és Ether közötti fő különbség az az, hogy a Bitcoin több tranzakcióval rendelkezik. A Bitcoin volt az első valós kriptovaluta, ami széleskörben elterjedt, ezáltal a vállalkozások elkezdték elfogadni a Bitcoinos kifizetéseket.

Mi a Bitcoin Cash? - A Bitcoin Cash jelentése

Egyre több hír jelenik meg a Bitcoin Cash-ről, jogosan teheted fel a kérdést, hogy egyáltalán mi az a Bitcoin Cash? Ez az új kriptovaluta most valóban érdekes a sajtó számára - és csak 2017. augusztus 1-jétől létezik. Folyamatosan új kriptovaluták bukkanak fel, néhány közülük jelentősen különbözik a Bitcointól és néhány annak a másolata. Ám mi a különbség a Bitcoin vs Bitcoin Cash között? A Bitcoin Cash abban különbözik, hogy az eredeti Bitcoinból származik.

2017. augusztus 1-jén a Bitcoin blokkjálban egy „hard fork" történt, két új blokkláncra ágazódott – a Bitcoinra és Bitcoin Cashre. A „forked" blockchain azt jelenti, hogy egészen addig, amíg az elágazás nem történt meg a Bitcoin és a Bitcoin Cash pontosan ugyanazzal a ledger (könyvelési) történelemmel rendelkezett. Az elágazás után egyértelművé válik, hogy két különálló kriptovaluta jött létre.

Kereskedj Bitcoin Cash CFD-vel a világ legnépszerűbb kereskedési platformján, a MetaTrader 4 használatával. Fedezd fel a platform valódi erejét a mi kiváló MetaTrader 4 Supreme Edition bővítményünkkel, amelyen több mint 60 exkluzív kereskedési eszköz segít téged. Töltsd le most ingyen!

Miért történt meg a Bitcoin Hard Fork?

A Bitcoin blockchain technológiája az adat „blokkokra" támaszkodik. Ahogy a Bitcoin befogadás növekszik, majd ezáltal több tranzakció történik, ezek a Bitcoin blokkok gyorsabban töltődnek fel. A tranzakciós sebesség lelassul, mivel új blokkokra van szükség a megerősítéshez és ellenőrzéshez, amelyeket a bányászok nem tudnak gyorsan létrehozni. Megismételve, a technikai részletekbe merülés nélkül, ez skálázhatósági kérdés lett. A Bitcoin blokk méretét meg kellett növelni, ami szükségessé tette a szoftverfrissítést és az „elágazást".

Van néhány technikai különbség a Bitcoin vs Bitcoin Cash között, például a Bitcoin Cash kisebb blokkmérettel rendelkezik. Kereskedő szempontjából a különbség az, hogy a Bitcoin és a Bitcoin Cash két különálló kriptovaluta, és két különböző pénzügyi instrumentum - a BTC (Bitcoin) és a BHC (Bitcoin Cash).

Miért kereskedj Bitcoin Cash-el? Bitcoin vs Bitcoin Cash

A kriptovaluták fő vonzereje, mint kereskedhető származékok, a relatív volatilitásuk összehasonlítva a többi „fejlett" fiat valutához képest. Mint egy teljesen új kriptovaluta, a Bitcoin Cash volatilitása várhatóan még erőteljesebben fog megjelenni az elkövetkezendő hetekben és hónapokban, mint a Bitcoiné és a más, szélesebb körben elfogadott kriptovalutáé, mint az Ether, a Litecoin és a Ripple.

Ez a potenciális volatilitás vonzó lehet azon kereskedők számára, akiknek nagyobb az étvágya a kockázatra. A Bitcoin Cash kereskedés és más alt-coin kereskedés lehetőséget nyújt a beruházás megtérülésére, azonban mindig emlékezni kell arra, hogy a magas volatilitás nagyobb veszteséggel is járhat. Használd ki nálunk a Volatility Protection beállítás lehetőségét, és próbáld ki az ingyenes Demo számlán keresztül a kereskedést virtuális tőkével, mielőtt élesben kereskednél a Bitcoin Cash-el.

Kriptovaluta Demo számla

A kereskedők számára vonzó a kriptovaluták egy másik jellemzője is, mégpedig az, hogy alacsony a korreláció a hagyományos pénzügyi piacokkal és más eszközosztályokkal, nemcsak a fiat valutákkal. Mivel a kriptovaluták nem részei a fiat rendszernek, értéküket nem befolyásolja a fiat valuták alakulása. Mivel nem kötődnek egyik kormányhoz sem vagy központi bankhoz, a geopolitikai tényezők sem befolyásolják ugyanúgy, mint minden más pénzügyi eszközt, amelyek viszont igen.

Mi befolyásolja a Bitcoin Cash árát?

Ha a Bitcoin Cash értéke- mint ahogy a többi kriptovaluta- nincs hatással a központi bankok monetáris politikájára és a geopolitikai eseményekre, akkor melyek a legfontosabb befolyásoló tényezők? A Bitcoin Cash-el való kereskedés azt jelenti, hogy megérted mi befolyásolja az árat. Annak ellenére, hogy ez egy új kriptovaluta, a második legértékesebb a világon (piaci kapitalizáció), a Bitcoin mögött. Tehát melyek a tényezők?

BHC-t elfogadó váltók- Amikor a Bitcoin Cash elindult, a váltóhelyek és a pénztárcák nem szívesen fogadták el az új kriptovalutát. Egyre többen és többen fogadják el, ezáltal növelik az értékét és könnyebben tárolhatóvá és továbbíthatóvá válik. Ez egy fontos tényező abban, hogy a Bitcoin Cash mennyire lesz sikeres. A kereskedőknek szem előtt kell tartaniuk az új váltó helyeket és pénztárcákat, különösen a nagyobbakat, amelyek bejelentették, hogy elfogadják a Bitcoin Casht.

A bányászat tempója- A Bitcoin Cash nagyon vonzó a bányászok számára, mivel kisebb blokkmérettel rendelkezik, mint a Bitcoin, ami azt jelenti, hogy jelenleg egyszerűbb a bányászat, így jövedelmezőbb számukra. A kisebb blokk mérete több tranzakciót is jelent, a bányászok pénzt keresnek a bányászott blokkokat érintő tranzakciókban, ami tovább növeli népszerűségét.

BCHUSD chart

BCH - USD, 2017 július-szeptember

Source: CryptoCompare

Mit tartogat a jövő a Bitcoin Cash számára?

A válasz egyszerűen at, hogy senki nem tudja ezt igazán. Mennyire lesz sikeres a Bitcoin Cash az adaptáció szempontjából, és milyen következményekkel jár majd az eredeti Bitcoinhoz képest, azt ebben a szakaszban lehetetlen lenne megmondani. Az egyetlen dolog, amit ebben a szakaszban biztosan meg lehet mondani, hogy a BTC „hard fork" a meglévő tranzakciók nyilvántartását sértetlenül tartja, és hogy mi történik, az egy nagyon érdekes kísérlet, amely sokat fog mondani a kriptovaluták jövőjéről, nemcsak a Bitcoinról és Bitcoin Cash-ről.

A Bitcoin Cash kisebb blokkmérete csábító a bányászok számára, amelyek hatással lesznek a jövőbeli Bitcoin Cash árára, valamint potenciálisan más kriptovalutákra. Hogy a Bitcoin/Bitcoin Cash „hard fork" valóban a blokklánc skálázhatósága miatt volt, azt majd az idő megmondja. Nem lehetetlen, hogy a BHC végül elérje a BTC-t, és az elsődleges Bitcoin lánccá váljon, így a Bitcoin cash vs Bitcoin jelenlegi szerepe megfordul. Jelenleg ez most mind csak spekuláció. Az biztos, hogy ez a helyzet potenciálisan nagyon érdekes lehetőségeket teremt a nagy kockázatot vállaló kereskedők számára a következő hetekben, hónapokban és években.

Röviden- kísérd figyelemmel!

Ne feledd, az Admiral Markets a tökéletes partnered lehet a Forex, részvény-, árupiaci termék- és kötvény- és kriptovaluta CFD kereskedésében!

Ha tetszett a cikk, nézd meg ezeket is:

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.