Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Mi a Ripple?

A legtöbben már ismeritek a Bitcoint, de a kriptovaluták családja sokkal tovább terjed. Talán már hallottál a Litecoinról és az Etherről.

Egy másik kriptovaluta, amely a digitális devizapiacon hullámzó hatásokat okoz, a Ripple, amelynek az igazi értékét talán az ultra gyors fizetési rendszer képezi. A Ripple hírek újabban futótűzként kezdtek el terjedni a kriptovalutákról szóló cikkekben.

Most részletesen bemutatjuk, mi az a Ripple, és megmagyarázzuk a kulcsfontosságú aspektusokat a kriptovalutákkal kapcsolatban. Megtudhatod, hogyan működik és mi a fő különbség a Ripple és a Bitcoin között.

Mielőtt belemerülnénk, kezdjük a legfontosabb kérdéssel:

Mi az a Ripple? - A Ripple jelentése

A Ripple-t egy San Francisco-ból induló startupnak tekintik. Olyan fizetési rendszernek lett tervezve, mint a Blockchain. Ez egy fizetési protokoll, amely hasonlóan működik egy fizetési rendszerrel, átutalási hálózathoz és a devizaváltáshoz.

A Ripple kriptovaluta lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a protokollt a saját rendszereikbe integrálják. Az Abu Dhabi Nemzeti Bank a közelmúltban elkezdte használni a technológiát néhány tranzakciójára, különösen a határokon átnyúló tranzakcióikra. Lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy valós idejű tranzakciót hajtsanak végre.

A Ripple egy hasonló blokkot használ, mint a Bitcoin.

A piaci kapitalizáció szempontjából a Ripple a harmadik legnagyobb kriptodeviza - Bitcoin és Ether után.

A Ripple magyarul is Ripple.

Mi a Ripple rövidítése?

A Ripple rövidítése egyszerűen XRP. A Ripple más pénznemekhez is illeszthető, például az USD-hez (amerika dollár) és az EUR-hoz (euró).

Így a Ripple és az amerikai dollár pár neve XRP / USD (ripple vs USD, ripple to usd) lesz. Értelemszerűen a Ripple CFD-t pedig XRP CFD-nek láthatjuk az online weboldalakon.

Ha még nem tudnád, az Admiral Markets-nél kereskedhetsz Ripple CFD-vel (XRP CFD). Próbáld ki egy ingyenes Demo számlán!


Metatrader Ripple

Ezzel a virtuális számlával láthatod, milyen a ripple árfolyama a MetaTraderben. Amennyiben nincs hozzáadva az XRPUSD (ripple vs USD, ripple to usd) a MetaTrader programodhoz, a következő lépéseket kell tenned:

1. Nyisd meg a MetaTrader-t

2. Kattints a bal oldalt található Piacfigyelőre jobb gombbal, majd kattins a "Szimbólumok"-ra.

3. Kattints a Megjelenítés gombra!

4. Így a MetaTrader Ripple charját is eléred.


Mi a különbség a Ripple és a Bitcoin között? Létezik-e Ripple valuta?

A Ripple-t a Bitcoin versenytársának tartják, és vannak bizonyos előnyei. A Ripple nem függ egyetlen cégtől sem a tranzakciós adatbázisa biztosításához és kezeléséhez. Így nem kell várakozni a blokk megerősítésére. A Market Mogul szerint van különbség a Bitcoin és a Ripple tranzakcióiban. A Bitcoin tranzakciójának ideje megnőtt, március 27-én elérte a 168 percet, míg a Ripple átlagosan 3,7 másodpercet vett igénybe. A spanyol és a mexikói pénzátutalásokat a BBVA vállalta, és kiderült, hogy a Ripple kriptovaluta csak másodperceket igényel, míg egy áltagos utalás négy napot venne igénybe.

A két érme számos hasonló tulajdonsággal rendelkezik, és a Ripple hasonló a Bitcoinhoz némi különsbéggel:

 1. A Ripple gyorsabb tranzakciós időt biztosít: amint azt a fentiekben már említettük.
 2. A Ripple egy ismétlődő folyamatot használ: a Bitcoin az úgynevezett bányászatot használja.
 3. Ripple Valuta vs tranzakciós hálózat: A Bitcoin egy decentralizált digitális valuta, míg a Ripple alapvetően egy tranzakciós hálózat, amely tartalmaz egy digitális valutát is – a Ripple-t.

Kriptovaluta bányászat: Tudod bányászni a Ripple-t?

Nem, a Ripple nem bányászható. A Ripple fix mennyiségű Ripple-vel (XRP) kezdődött, és nincs beleépítve bővítés a Ripple protokoll szerint. Ezért nem szükséges új érmék bányászata.

Az összes létrehozott kriptovaluta XRP száma 100 milliárd, de az XRP áramlását a Ripple kontrollálja. Ez kritikát kapott a Bitcoin-szimpatizánsoktól, akik dicsérik a Bitcoint a felépítésüktől kezdve a létrehozásukig.

A Ripple válasza erre, hogy bejelentette, hogy szándékában áll az XRP eszközeinek 88% -át megszüntetni, de havonta eladja az egymilliárd XRP-t. Mind a befagyasztás, mind a folyamatos áramlás lehetővé teszi a kereskedők és a befektetők számára, hogy a kínálat tekintetében számoljanak bizonyos mértékű kiszámíthatóságra.

Szeretnél többet megtudni a tőzsdei kereskedésről? Érdekelnek a kriptovaluták? Nézz körbe az oldalunkon található termék kínálatunknál.

Kriptovaluta CFD kereskedés

Hogyan működik valójában a Ripple?

A Ripple hangsúlyozza szerepét a "globális tranzakciós hálózatban", amely egyszerűen lehetővé teszi a pénzügyi felek, például a bankok számára, hogy csökkentse a tranzakciós költségeit. Ugyanakkor a Ripple továbbfejlesztett szolgáltatást kínál közvetlen és azonnali tranzakciókkal. Az alábbi képen látható, hogy a Ripple lehetővé teszi-e a fizetések globális áramlását.

Forrás: Cryptowiki

A fizetések kriptográfiával titkosítottak, és úgy tervezték, hogy a bank meglévő infrastruktúrájába illeszkedjenek. Most Ripple a következő négy fő jellemzőjét emeljük ki:

 1. Megosztás: A bankok közvetlenül tudnak egymással üzletelni, harmadik köztes kapcsolat nélkül;
 2. Biztonság: Tranzakciós adatvédelem;
 3. Méretezhetőség: magas szintű feldolgozás;
 4. Interoperábilis: Több hálózatok egymáshoz való csatlakoztatásának lehetősége.

A Ripple hálózat alapvetően lehetővé teszi, hogy a kifizetések gyorsabban működjenek- szinte azonnal - emellett olcsóbbak, biztonságosabbak és közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek. Nem meglepő tehát, hogy a Ripple-t egyre inkább kihasználják a bankszektor által, amely nem terheli annyira az új technológiát, mint más szektorok.

Gyere el ingyenes oktatásaink egyikére, ahol csak a legfontosabbakat fogod kapni, ahhoz, hogy a kereskedésed olyan legyen, amilyennek Te szeretnéd!

Tőzsde oktatás


Használja a Ripple a Blockchain technológiát?

Igen, olyan struktúrát használ, amely a fizetések feldolgozását hasonló módon teszi a blockchain koncepciójával. A Ripple "részvénykönyvtárat használ a tranzakciók feldolgozására [amely lehetővé teszi számára], hogy határokon átnyúló és bármilyen méretű fizetéssel dolgozzon."

A Ripple XRP deviza segíti a két fél közötti tranzakciók megkönnyítését abban az esetben, ha nincs közvetlen csere. Az XRP nem rendelkezik partnerkockázattal, mivel nem támaszkodik harmadik félre.

Forrás: Ripple

Ki találta fel a Ripple-t?

Azt mondják, hogy a Ripple-t Ryan Fugger találta fel, ám a kezdeti verzió óta nagy fejlődésen ment keresztül.

A Ripple növekedése 2004-ben kezdődött, amikor a RipplePay-t létrehozta Ryan Fugger. 2011-ben a rendszert áttervezték, így gyorsabbá és energiatakarékosabbá tették, mint a Bitcoint. 2012-ben alakult meg az OpenCoin, Inc.

Nem sokkal ezután a Ripple Transaction Protocol (RTXP) Fugger koncepciói alapján lett fejlesztve. A protokoll képes megkerülni a hagyományos levelező bankrendszer díját és várakozási idejét.

A Ripple 2012 óta a bankpiacra való kiterjesztésre is koncentrált.

Töltsd le a Zero to Hero ingyenes videókat, amelyekkel otthonod kényelméből megtanulhatod a tőzsdei kereskedés, akár a kriptovaluta kereskedés alapjait.

Zero to Hero

Hogy néz ki a Ripple jövője

Egyszerűen fogalmazva - fényesnek tűnik. A Ripple hálózata sokkal gyorsabb a kifizetések feldolgozásánál, és többszörös partnerséget köt össze a globális cégekkel:

 1. 60 intézmény a világon, köztük olyan híres cégek, mint az UBS, az RBC, az UniCredit és a Santander.
 2. A japán bankok 40% -a fog kapcsolódni a Ripple-hez.
 3. Az RBS és a BAML 2018-ban a Ripple-t fogja használni mind a lakossági és mind a kereskedelmi banki szolgáltatás tekintetében.
 4. Az Abu Dhabi Nemzeti Bank a nemzetközi tranzakciókat használja (amint azt korábban említettük).

Forrás: Market Mogul

Természetesen a Ripple kriptovaluta nem olyan népszerű, mint a híres Bitcoin. Azonban a növekvő érdeklődés miatt a kriptovaluták felé, valamint a Ripple rendkívüli gyors hálózata és a fizetési megoldások nyújtására való képessége miatt, úgy tűnik, hogy a Ripple az elkövetkező évek során nagy versenyző lesz a piacvezető címre. Az alábbiakban láthatod a Ripple XRP volumen megoszlását.

Forrás: Crypto compare.com

Mi támogatja a Ripple-t?

A Ripple bármely központi banktól függetlenül működik, hasonlóan más kriptovalutákhoz, mint például a Bitcoin, az Ether és a Litecoin. Ez a legfőbb különbség összehasonlítva az ismertebb valutákkal, például az USA dollárral és az euróval. Ezeket a devizákat az USA-ban és az EU-ban az érintett központi bankok forgalmazzák és nyomtatják.

A Ripple meghatározza a Ripple XRP áramlását, amely havonta egy milliárd XRP-re van beállítva. A Ripple azonban a "fiat-devizákkal" ellentétben, pl. a dollár és az euró, maximum 100 milliárd kriptovaluta XRP-t kínál, a Ripple protokoll szerint.

Tőzsde szemináriumok

Ripple befektetés és a Kriptovaluta tőzsde

Mi a kockázata a Ripple kereskedésnek?

Mint minden pénzügyi eszköznél, fennáll annak a veszélye, hogy az ár felfelé és lefelé mozog. A Ripple piaci ingadozásoknak, például keresletnek és kínálatnak van kitéve. Az áringadozás azonban lehetővé teszi a kereskedők számára a kereskedést, így a ripple befektetés ezen formálja is egyre inkább elterjedtebb. Érdemes azt is tudni, hogy a kriptovaluta tőzsde extrém módon volatilis és a forex-szel összehasonlítva sokkal nagyobb ingadozások is lehetnek a kriptovaluta árfolyamokban.

Figyelembe véve, hogy a Ripple-t széles körben elfogadják pénzügyi hálózatnak a nagy pénzügyi vállalatok és bankok, nem valószínű, hogy a közel jövőben jelentősebb zavarokra kerül sor.

Végül, de nem utolsó sorban, minden egyes Ripple számlára kötelező 20 XRP tartalék, amely minden kereskedésnél 0,00001 XRP tranzakciós díjjal jár. Ezeket a lépéseket a hackerek leküzdésére hozták be, akik túl akarják terhelni a hálózatot. De mindent összevetve ezek a költségek nagyon alacsonyak.

Próbáld ki a Ripple CFD kereskedést egy Demo számlán, ahol egy virtuális összeggel kereskedhetsz


Legális-e a Ripple?

A válasz igen. A szabályok országonként változnak, de számíthatsz arra, hogy a nemzeti pénzügyi szabályozók érdeklődnek a Ripple és más virtuális valuták iránt a szubregionális regionális szabályozók mellett.

Ráadásul a Ripple újradefiniálta az XRP kriptovaluta piacokat, és Japán már megszavazta a digitális pénzeszközöket szabályozó törvényt, mint a BTC és az XRP. A Ripple híreknek köszönhetően egyébként egyre többen szeretnének beszállni a Ripple-be.

Biztonságos-e a Ripple kereskedés?

Igen, ugyanolyan biztonságos a Ripple kereskedés, mint a Bitcoin, az Ether, a Litecoin vagy bármely más árutermék. Javasoljuk a Ripple vs USD párok kereskedését. Itt van egy chart, amely a pénzáramlást mutatja a Ripple-be, a kereskedési volument és a total volument.

Forrás: Cryptocompare.co, június 27.- Ripple XRP volumen - Ripple Kriptovaluta árfolyam mozgások

Források:

 1. The Market Mogul
 2. Cryptowiki
 3. Ibid.
 4. The Market Mogul
 5. Ripple
 6. Wikipedia
 7. The Market Mogul
 8. CryptoCompare
 9. The Market Mogul
 10. Coindesk

Bízunk benne, hogy cikkünk segített abban, hogy megértsd a következő témákat:

- Mi az a Ripple - A Ripple jelentése

- Kriptovaluta bányászat: Tudod bányászni a Ripple-t?

- A Ripple kereskedés és Ripple CFD (és más ripple befektetések)

- A Ripple magyarországi lehetőségei, legális-e a Ripple

- Ripple XRP kriptovaluta piacok

Amennyiben további kérdéseid vannak a tőzsdével és a kereskedéssel kapcsolatban, gyere el a Tőzsde nap 2018 eseményre, amelyet több városban is megrendezünk!


Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.