Mi az Etherum?

Az Ethereum (ETH) egy nyílt szoftver felület, amely egy blochain technológián alapul, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára a decentralizált alkalmazások létrehozását és kibocsátását. Ám ez valójában sokkal több, mint egy kriptovaluta, ez csak egy része annak, amit az Ethereum kínál.

Tehát olyan, mint a Bitcoin? Nos, igen is, és nem is. A kettőben az a közös, hogy egy elosztott nyilvános hálózati technológia (blockchain vagy blokklánc néven ismert) használatán alapulnak, de valójában itt véget érnek hasonlóságok. A Bitcoin egyetlen alkalmazást kínál, egy olyan peer-to-peer elektronikus valuta rendszert, amely lehetővé teszi az online fizetéseket. Ez lényegében egy deviza. Míg a Bitcoin Blockchain technológiát használ a Bitcoinok tulajdonosainak nyomon követésére, az Ethereum a blokkhálózatot platformként használja szinte bármilyen decentralizált alkalmazás futtatására. A Bloomberg szerint ez egy "megosztott szoftver, amelyet mindenki használhat, ám hamisíthatatlan".1 Szóval a lehetőségek valóban végtelenek!

Ha még nem tudtad, most már lehetőséged van a Ethereum CFD kereskedésére (ETHUSD) kockázatmentes demó számlán és éles számlán is az Admiral Markets-nél! Próbáld ki ma!


Honnan ered az Ethereum és ki találta fel?

Az Ethereumot eredetileg Vitalik Buterin készítette, egy kriptovaluta kutató és programozó, aki korábban a Bitcoinon dolgozott 2013-ban. Egy 2014-ben megrendezett online "crowdsale" képezte a legfontosabb finanszírozási forrását új platformnak. A rendszer 2015. július 30-án kezdte meg működését, 11,5 millió "érmével" feltöltve.

Hogyan működik az Ethereum?

Az Ethereum blockchainben a Bitcoin bányászat helyett a felhasználók arra törekszenek, hogy Ethert keressenek, egy olyan kriptovalutát, amely a szélesebb hálózatot táplálja. A kereskedhető kriptovalután túl az Ethert a fejlesztők használják az Ethereum hálózaton történő szolgáltatások fizetéséhez.

Mi a Blockchain technológia?

A blockchain (blokklánc) egy elosztott adatbázis, amely minden tranzakciót nyilván tart, amely valaha teljesítésre került. Ezek folyamatosan hozzáadódnak, amikor a blokkok „befejeződnek". A blokkok hozzáadódnak a blokklánchoz kronologikus sorrendben. Minden egyes, az adott hálózathoz (például Ethereumhoz vagy Bitcoinhoz) csatlakoztatott számítógép megkapja a blokklánc másolatát, amelyet automatikusan letöltenek a hálózatba való belépéskor. Bárki számára elérhető és nem tartozik semmilyen személyhez vagy szervezethez. Ebben az értelemben egy kicsit olyan, mint a Wikipedia. Az Ethereum kriptovaluta esetében a blokklánc egyfajta adatbázisként funkciónál, amely segítségével nyomon lehet követni az Ethereum hálózatban végrehajtott összes tranzakciót és tulajdonost.

Hol használhatod az Ethert?

Az Ethert egyre gyakrabban használják bizonyos áruk és szolgáltatások fizetésére az Ethereum hálózaton belül.

Az Ether árának története

Amint az alábbi táblázatban láthatod, az Ethereum kriptovalutája, az Ether, az első évben lassú előrehaladást mutatott. 2017 azonban teljesen más történet volt. A kriptovaluta egy sovány 9,76 $ -al indította az évet, azóta ez az ár 407,10 dollárra emelkedett, ami több mint 5000%-os növekedést jelent.2

Forrás: World Coin Index4

Miért emelkedik az Ether ára olyan gyorsan?

Mi az oka ennek a gyors bullish trendnek? Nos, a válasz ugyanolyan egyszerű és mint amennyire bonyolult és nagyobb befektetői tudatosságot igényel.

Ahogy a nyilvánosság egyre tájékozottabb az Ether és a Bitcoin kriptovalutákkal kapcsolatban, egyre nagyobb az érdeklődés is irántuk. Az Ether esete különösen érdekes. Hatalmas árugrása volt, mert "hasonló" a Bitcoinhoz, és a befektetők szeretnének korán belevágni, amíg az árak mérsékelten alacsonyak (a cikk írásának időpontjában 1 Bitcoin kb. 2660$).3


Biztonságos-e az Ether? Mi a kockázata az Ether kereskedésnek?

Az Ether teljesen biztonságos, de ahogyan számos instrumentum az Admiral Markets kínálatában, időnként nagyon volatilis lehet, ami természetesen tovább növeli a kereskedők kíváncsiágát.

Javasoljuk, hogy kereskedőink használják a volatility protection beállításainkat, amelyek segítenek a kockázat csökkentésében a kereskedés során. Szeretnénk arra motiválni a kereskedõinket, hogy megtanulják kezelni a kockázatokat.

Tudtad, hogy már kereskedhetsz kriptovaluta CFD-kel az Admiral Markets-nél? Nem rég hozzáadtunk több kriptovaluta CFD-t a demo és éles számlás termékportfóliónkhoz, például a Bitcoin CFD-t, Litecoin CFD-t és Ripple CFD-t.

Tartsd a szemed a következő webináriumainkon és szeminárumainkon, és nézd meg az instrumentumokat is, amelyekkel kereskedhetsz!

Források:

  1. Bloomberg
  2. CNBC
  3. Coinbase
  4. World Coin Index