Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Microsoft részvény vásárlása mint hosszú távú tőzsdei befektetés

A számítógépes világ nagyközönsége számára jól ismert, hogy a Microsoft a wall street-i technológiai szektor jelentős piaci kapitalizációjú vállalatainak egyike.

Néhány nehéz év után, különösen a 2007 és 2013 közötti időszakot követően, a Microsoft részvényeinek árfolyama ismét emelkedik. A Microsoft részvényt ma számos okból a legjobb hosszú távú tőzsdei befektetésnek tekintik.

Erről olvashatsz cikkünkben:

 • A Microsoft részvény teljesítményét
 • A Microsoft részvény árfolyamának múltbeli alakulását
 • A Microsoft részvény vásárlása és eladása – Miért megfontolandó
 • A Microsoft részvény vásárlása és eladása az Admiral Markets-en keresztül

Microsoft részvény

A Microsoft rövid bemutatása

A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft alaptevékenysége az operációs rendszerek, a szoftverek és a hardverek fejlesztése. A Microsoft modell azonban folyamatosan változik, fejlődik, ma már a vállalat egyre több ágazatban is tevékenykedik, mint például a felhő (cloud), az internet, a mesterséges intelligencia és a videojátékok.

A Microsoft kiemelt termékei között szerepel a Windows operációs rendszer, az Office irodai alkalmazás, az Xbox videojáték-konzol, a Bing keresőmotor, az Explorer webböngésző és a One cloud szolgáltatás. Ezekhez hozzáadódnak a jelentősebb vállalalati felvásárlások, például a LinkedIn professzionális közösségi oldala vagy a Skype.

2014 óta a Microsoft új vezérigazgatója Satya Nadella, sorrendben a harmadik, aki Bill Gates (1975-1999) és Steve Ballmer (2000-2013) után töltötte be ezt a posztot. Az igazgató új életet adott a Microsoftnak egy új üzleti modellel, amely inkább a szolgáltatásokra, mint a rendszerekre koncentrál. Ezt bizonyítja az Office előfizetéses szolgáltatássá történő átalakítása és 2019 decemberétől a Windows Phone rendszer végleges elvetése, mivel nem tudta felvenni a versenyt az Androiddal és az iOS-sel.

Microsoft részvény vásárlása

Microsoft részvények a tőzsdén

A tőzsdén a Microsoft részvényei 2014 óta erőteljes növekedési időszakot mutatnak (+ 260%), a vállalat piaci kapitalizációja először 2019. április 30-án haladta meg az 1000 milliárd dollárt, miután a Microsoft részvény árfolyama meghaladta a 130 dollárt, így csatlakozott az Apple-höz és az Amazon-hoz, akik korábban beléptek már a dollártrilliós klubba.

A Microsoft részvényeit a tőzsdén a befektetők már régóta ciklikus eszköznek tekintik, vagyis a Microsoft árfolyama növekedésnek indul a gazdasági konjunktúra idõszakában, és recesszió idején csökken, mint általában a technológiai szektor egésze.

A társaság azonban sokat diverzifikált az elmúlt években, és már nem csak tisztán technológiai szektorbeli részvény, hanem egyre inkább többirányú bevételi forrásnak tekinthető, amely viharálló és rendszeresen osztalékot fizet , még recesszió idején is.

A 2014 óta zajló átalakulás miatt a Microsoft egy készpénzben gazdag társaság, amely megengedheti magának, hogy újraelosztást folytasson befektetői számára, és megkülönbözteti magát más technológiai cégektől, amelyek jellemzően újrabefektetik a pénzt.

Próbáld ki a Microsoft részvény befektetést egy ingyenes és kockázatmentes Demo számlán, ahol a virtuális alapok segítségével megismerheted a tőzsde és a platform működését! Csupán kattints a lenti képre és hozz létre egy Demo számlát pár kattintással!

Demo microsoft részvény

A Microsoft részvény osztaléka és hozama

Hagyományosan, a technológiai cégek nem az osztalékfizetésről híresek. A pénzügyi társadalom nagy növekedésű részvényeknek tekinti. Néhányan még osztalékot sem fizetnek, mert a tőkéjüket inkább olyan új projektekre fordítják, amelyek nagyobb növekedési potenciált teremtenek.

A Microsoft részvényei azonban rendszeresen, negyedévente osztalékot fizetnek 2004 óta, megszakítás nélkül, sőt annak a mértéke folyamatosan növekszik évről évre. 2019 első negyedévében a befektetők részvényenkénti 0,46 dolláros osztalékban részesültek, amely nem óriási, de valószínűleg tovább fog növekedni az elkövetkező években.

Microsoft részvény osztalék

Forrás: Microsoft - Microsoft Részvény Tőzsde Osztaléka

2004 és 2019 között a Microsoft negyedéves osztaléka 0,08 dollárról 0,46 dollárra nőtt, vagyis 15 év alatt 475%-kal magasabb lett.

A befektetők érdeke az is, hogy gazdasági ciklustól függetlenül folyamatosan elosztásra kerüljön a cég jövedelme. Valójában, sok más tőzsdei részvénytől eltérően, a Microsoft a 2008-as és a 2011-es válság idején is fizetett osztalékot, az előző évi összegekhez képest ez még növekedett is.

A hozam (tőzsdei osztalék) szempontjából a Microsoft osztaléka elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy vonzza azokat a hosszabb távú befektetőket, akik portfóliójukban jövedelmet és stabilitást is keresnek. A Társaság 2019 első negyedévében 1,46%-os éves hozamot kínál.

Microsoft részvény osztalék hozama

Forrás: GuruFocus.com - Microsoft Tőzsde Részvény Hozama

A Microsoft részvény osztaléka minden bizonnyal jó megtérülést jelent, amelynek mértéke 2015 december óta csökkenést mutat, de ennek okai nagyrészt a részvény árfolyamának ebben az időszakban tapasztalt hirtelen emelkedésére vezethetők vissza. Valójában a Microsoft részvényeinek az ára gyorsabban növekszik, mint az osztalék, ami csökkenti a hozamot, ám a befektetők minden bizonnyal nem panaszkodnak a tőkenyereség és az ebből származó extra jövedelem miatt.

Microsoft részvény árfolyam alakulása

Mennyibe kerül egy Microsoft részvény?

A Microsoft részvény árfolyama 2019. augusztus elején részvényenként 133 USD körül volt.

MSFT vásárlás

Forrás: Admiral Markets Kontraktus specifikáció, Microsoft CFD

Az alábbiakban látható grafikon a Microsoft részvényeinek 2007. október és 2019. június közötti ármozgását szemlélteti.

Microsoft részvény grafikon

Forrás: MetaTrader 5 Supreme Edition Admiral Markets - Microsoft részvény grafikon, havi chart, 2019. június 10.

A Microsoft részvényeinek egyértelműen sikertörténete van, szárnyal 2009 márciusa óta, az akkori mélypontról, ami 14,85 dollár volt. 2019. június elején, alig több mint egy évtizeddel később, a Microsoft részvényeinek ára körülbelül 131 dollár volt. A Microsoft részvényeinek értéke tíz év alatt kilencszeresére nőtt, a 2009. márciusi legalacsonyabb szinthez képest.

Vegyünk most egy közelebbi, például 2014-től induló árfolyam mozgást példaként, vagyis az új vezérigazgató, Satya Nadella kinevezése óta: 5év alatt a Microsoft részvények piaci ára megháromszorozódott.

Ez a következő öt évben nem feltétlenül lesz így, de a Microsoft részvénye sokak szerint biztosítékot nyújt a hosszú távú befektetők számára.

A technikai elemzés szempontjából és az előrejelzések szerint a Microsoft részvényeinek jelenlegi ára magas lehet egy új befektető számára, aki első ízben akarja megismerni a részvénypiacot, különösen a közelmúltbeli, 2018 karácsony óta elért 30%-os emelkedés után.

Egy a 2018-as csúcsnak megfelelő 116 dollárra történő korrekció, vagy akár a Fibonacci 23,6%-os szintje, vagy az emelkedő trendvonal és a 100 hetes átlag 100-105 dollárra körüli szintje jobb belépési lehetőséget kínálhat a hosszú távú befektető számára.

Rövid távon kockázatosnak tűnik a Microsoft részvényeinek a jelenlegi áron történő megvásárlása. A shortolás, vagy eladás még kockázatosabb fogadás lenne a trend ellen.

Végül, vedd figyelembe, hogy a Microsoft részvénye dollárban denominált, mivel az Amerikai Egyesült Államokban szerepel a tőzsdén, ha közvetlenül a részvényt szeretnél birtokolni és élvezni az osztalékfizetés előnyeit.

Emlékeztetnünk kell, hogy a fenti Microsoft részvényről szóló vélemény nem befektetési javaslat!

Microsoft részvény kereskedés

Microsoft Részvény vásárlása – miért megfontolandó

Ha szeretnél befektetni a tőzsdén, és hosszú távú befektetések vagy swing-trade céljából szeretnél vásárolni vagy eladni, ne csak a technikai elemzésre, a jelekre vagy fundamentális elemzésre támaszkodj. A részvény mindenekelőtt egy gazdasági társaság értékpapírja. Ezért fontos, hogy érdeklődjünk a terület és üzlet iránt, amiben az adott társaság tevékenykedik, mielőtt például a Microsoft részvényeit megvásárolnánk.

Ehhez a legjobb módszer az, hogy észre kell vennünk, melyek a társaság erősségei és gyengeségei, mielőtt vásárolni kezdünk az adott papírokból.

A Microsoft erősségei

A vállalat kihasználja a magas potenciállal rendelkező különféle növekedési tényezőket: a felhő technológiát, a mesterséges intelligenciát, stb

 • Változatos üzleti modellje van, valamint vezető pozíciója a számítógépes szoftverek területén
 • A Microsoft és az Apple között konkurenciaharc nem merül fel, mert üzleti modelljük nem azonos
 • Egészséges mérleg: Magas jövedelmezőség, ésszerű adósságszint, jó cash flow-menedzsment
 • A Microsoft elkerüli a GAFA-t jelenleg sújtó szabályozási kockázatot (felhasználói adatok, verseny)

A Microsoft gyengeségei

 • A technológiai ágazat érzékeny a piaci zavarokra
 • A GAFA verseny a nagy potenciállal rendelkező növekedési sztorik esetében
 • Rövid távú érzékenység a kamatláb-emelkedésre, ha az a megszokottnál gyorsabb

Microsoft részvények MT5

Microsoft részvény vásárlása az Admiral Markets-nél

Szokásukból kifolyólag a magánbefektetők vagy kereskedők gyakran a bankjaikon keresztül vásárolnak részvényeket, hogy befektetési portfóliót készítsenek.

Van azonban olcsóbb módszer is a Microsoft részvényeinek vásárlására vagy eladására, például a CFD-kkel való kereskedés az Admiral.MT5 kereskedési számlán. A MetaTrader 5 platformon keresztül lehetőséged van arra, hogy több eszközbe fektess be, miközben élvezheted a tőkeáttétel és a eladási pozíciók előnyeit (shortolást), ha szeretnéd.

Ha nem akarsz CFD-vel kereskedni és közvetlenül szeretnéd birtokolni a Microsoft részvényeit, például az osztalék előnyeinek kihasználása érdekében, akkor az Admiral.Invest számlán keresztül online vásárolhatsz részvényeket is, a MetaTrader 5 platform használatával.

Ha nem tudod, hogyan lehet a MetaTrader platformon megbízást elhelyezni a Microsoft részvény vételére, akkor kövesd az alábbi pontokat:

 1. Jelentkezz be MetaTrader 5 kereskedési számládra
 2. Lépj a fenti menüben a Nézet gombra, majd a Piacfigyelőre a bal oldali kis ablak megjelenítéséhez
 3. Ezután szintén a nézet menüben lépj a Szimbólumok gombra, és írd be a Microsoft-ot a keresősávba. Ezután kattints a „Jelzést mutat" gombra
 4. Kattints az #MSFT szimbólumára és a bal oldali egérgombot nyomva tartva húzd rá a grafikonodra, vagy Kattints jobb gombbal, majd válaszd a „Grafikon" opciót.
 5. Kattints jobb gombbal a Microsoft részvényre, majd az Új megbízás-ra és mennyiség beírása utána a Vétel vagy Eladás gombra

Tőzsde számla Microsoft részvény

Microsoft részvény befektetés az Admiral Markets-el

Kövesd a YouTube csatornánkat, ahol számod oktatóanyagot találsz a részvény befektetésről és kereskedésről!

Emellett csatlakozz szemináriumainkhoz és webináriumainkhoz, ahol élőben tanulhatsz professzionális tőzsdei kereskedőktől.

Microsoft részvény oktatás

További Tőzsde cikkek

Az Admiral Marketsről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. A cikk tartalma marketing kommunikáció. A megjelenített tartalom kizárólag informatív célokat szolgál, és semmi esetre sem értelmezhető befektetési tanácsadásként vagy ajánlásként. Nem a befektetéssel kapcsolatos elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi előírásoknak megfelelően készült, és nem képezi semmiféle tilalom vagy korlátozás tárgyát, bárminemű befektetéssel kapcsolatos elemzés előterjesztését megelőzően.

2. Az Admiral Markets nem vállalja a felelősséget az ügyfelei befektetési döntéseiért és azokból származó esetleges veszteségeiért, akkor sem ha ezt a döntést az Admiral Markets elemzéseire alapozva hozták meg.

3. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Az Elemzés egy független elemző, Pierre PERRIN-MONLOUIS, pénzügyu elemző a (a továbbiakban: Szerző), személyes becslései alapján készült.

5. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

6. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

7. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.