Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
 • Tőkeáttétel eddig:
  1:30 a lakossági ügyfeleknek,
  1:500 a szakmai ügyfeleknek
 • FSCS védelem
 • Negatív Egyenleg Elleni Védelem
TOVÁBB
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!
Az egyik szabályozók egyikánek kiválasztása megfelelő információkat nyújt az egész webhelyen. Ha másik szabályzót szeretnél megjeleníteni, kérjük, válaszd ki!

Részvény befektetés elkezdése – Hogyan vágj bele 2019-ben

Részvény befektetés útmutatónk célja, hogy betekintést nyújtson, hogyan vághatsz bele a részvénykereskedés és befektetésekbe és milyen fontos témákat érdemes figyelembe venned, amikor ezen a területen mozogsz. Tanuld meg, hogyan nyithatsz befektetési számlát, hogyan választhatod ki a legjobb részvényeket és befektetéseket, amelyek számodra működhetnek, valamint hogyan helyezhetsz el piaci kötéseket!

részvény befektetés 2019

Befektetési portfólió nyitása és beállítása az Admiral Markets-nél

 1. Nyiss egy kereskedési számlát
 2. Ha MetaTrader 4-el szeretnél dolgozni, válaszd az „Admiral.Markets" számlát
 3. Ha MetaTrader 5-el szeretnél dolgozni, válaszd az „Admiral.MT5" vagy „Admiral.Invest"-et
 4. Válaszd ki a kívánt részvényeket
 5. Válassz olyan cégeket, amelyek erős hosszútávú kilátásokkal rendelkeznek
 6. Válaszd ki, mennyi részvényt szeretnél venni. Ezt a költségkeretedre és a kívánt allokációdra alapozd.
 7. Válaszd ki a megbízás típusát. A legtöbb esetben használj „piaci" vagy „limit" megbízást

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a részvények az Admiral Markets-nél csak a MetaTrader 5 Admiral.Invest számláján elérhetők, a többi Admiral Markets kereskedési számlán csak a CFD kereskedés lehetséges (köztük a részvény CFD kereskedés is).

Részvény befektetés

Részvény befektetés 2019-ben - Válaszd ki a kívánt részvényeket

Miután regisztráltál és alapokat helyeztél el a kereskedési számládon, a következő lépés a részvény befektetés megkezdéséhez a részvények kiválasztása. A legjobb, ha azon cégek feltérképezésénél kezded, amelyeknél Te magad is fogyasztó vagy.

Kezdetben a végeláthatatlan adatok és a valós piaci mozgások mellett talán összezavarnak, szóval szűkítsd a lehetőségeket azzal, hogy csak olyan cégeket keresel, amelyekben Te is hiszel.

Minden idők egyik legjobb befektetője, Warren Buffett egyszer azt mondta: „Azért fektess be egy cégbe, mert részesedést szeretnél benne, ne azért, mert szeretnéd, hogy a részvényei emelkedjenek. A cég éves jelentésétől kezdve a management allokációs leveléig számos forrás segítségedre lehet, hogy információt gyűjts arról, hogyan teljesít a cég, és mik a jövőbeli tervei. Ezek mind-mind segítséget nyújthatnak a részvények befektetési tervében.

Számos brókercég nyújt cikkeket, szemináriumokat és webináriumokat, ahol megtanulhatod, hogyan válaszd ki a részvényeket és hogyan használhatod az eszközöket. Nézd meg oktatási oldalunkat, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb oktatási formát.

Tőzsde nap jelentkezés

Részvénypiac befektetés – Így hozz döntést

Kezdetben kisebb befektetésekkel érdemes belevágni a részvény piac befektetésekbe, ez segíteni fog megérteni, hogy van-e elég türelmed vagy sem ahhoz, hogy elviseld a kisebb veszteségeket, hogy hosszú távon nyereséges lehess anélkül, hogy stresszelnél. Mindig növelheted a pozícióid méretét, ha már magabiztosabb leszel.

Részvénypiac befektetés – Piaci megbízások

Amikor belépsz egy piaci megbízásba, eladod vagy megveszed a részvényt a következő legjobb elérhető piaci áron. Mivel a piaci megbízások nem tartalmaznak árparamétereket, a megbízásod azonnal végrehajtásra kerül, és általában teljesen kitöltésre kerülnek kis megbízásokkal, hacsak nem nagyobb értékben szeretnél részvényt vásárolni, pl. több millió dollár értékű részvényeket.

A piaci megbízásokkal, az ár, amelyet fizetsz vagy kapsz, nem biztos, hogy pontosan az lesz, amelyet pár másodperccel előtte jegyeztek, mivel a vételi és eladási ár a nap folyamán folyamatosan ingadozik.

A piaci megbízások a legjobban akkor alkalmazhatók, ha olyan részvényeket vásárolsz vagy adsz el, amelyek nem tapasztalnak nagyobb swingeket napon belül, mint pl. a nagy blue-chip részvények a kisebb, volatilisebb vállalatok helyett. A napon belüli kereskedés, vagy daytrade kereskedés, egy olyan kereskedési stílus, amelyet a hosszútávú technikákon felül szintén elsajátíthatsz a részvény befektetésekhez.

Skalp és napon belüli kereskedés webinárium

Tippek:

 • A piaci megbízás a buy-and-hold (megveszem és tartom) befektetők számára a legjobb, akiket nem a kisebb árkülönbségek érdekelnek, hanem az, hogy a kereskedés teljesen kitöltődjön.
 • Helyezz el egy piaci megbízást, amikor a piacok bezártak az adott napra, ekkor a megbízás azon az áron kerül kitöltésre, ahol a tőzsdék következőleg nyitnak.
 • Mindig jó megnézni a brókercéged végrehajtással kapcsolatos nyilatkozatát, hogy ne érjenek meglepetések.

Befektetés részvényekbe - Limit megbízások

Ha a részvény befektetésed során nagyobb kontrollt szeretnél gyakorolni a kereskedési árra, akkor a Limit megbízás használata előnyösebb. Tegyük fel például, hogy az Apple-t részvényenként 100 dolláron kereskedik, de úgy gondolod, hogy részvényenként 95 dollár nagyobb összhangban van a te értékeléseddel. A limit megbízásod azt mondja a brókerednek, hogy várjon és akkor hajtsa végre a megbízásodat, amikor a vételi ár erre a szintre csökken.

Egy "eladási" limit megbízás azt mondja a brókercégednek, hogy a részvénykereskedés akkor történjen, miután az eladási ár az általad megadott árszintre emelkedik. A limit megbízások nagyszerűek lehetnek azon részvény befektetők számára, akik a kisebb vállalati részvények vételére vagy eladására fókuszálnak, hiszen ezek a befektetők tevékenységétől függően szélesebb spreadekkel rendelkezhetnek. Ez ugyancsak hasznos a rövid távú tőzsdei volatilitás alatt, vagy amikor a kitűzött részvényárfolyamon történő teljesülés fontosabb, mint a kitöltés. Teszteld le a volatilis és kevésbé likvid részvényeket, részvény index CFD-ket egy ingyenes és kockázatmentes Demo számla segítségével!

Demo számla részvények

További körülmények, amelyek hatással vannak a limit megbízásokra:

AON – Egy „AON" (All or None - összes vagy semmi) megbízás akkor kerül teljesítésre, ha minden kereskedni kívánt részvény elérhető az általad előre meghatározott árlimitnél.

GFD – Egy „GFD" (Good For Day – a nap végéig érvényes) megbízás általában lejár a kereskedési nap végén, még akkor is, ha a megbízás nem kerül kitöltésre.

GTC – Egy „GTC" (Good Till Cancelled – visszavonásig érvényes) megbízás, amely addig marad nyitva, ameddig a kereskedő el nem törli vagy a megbízás le nem jár.

A limit megbízás garantálja, hogy a kereskedő azt az árat kapja, amelyet szeretne, azonban a megbízás maga nem biztos, hogy kitöltődik. A limit megbízások kitöltése általában FC-FS (first come, first served) alapon történik, és kizárólag a piaci megbízások után töltődik ki.

Továbbá a részvénynek az előre meghatározott árparamétereknél kell maradnia, amelyet a brókercégednek előre megadtál, hogy ezen az áron teljesítse az adott kereskedést. A limit megbízások jutalékba kerülhetnek a kereskedőknek és befektetőknek.

A jutalék, amit a limit megbízások esetlegesen megkövetelnek nagyobbak lehetnek, mint, amelyet a piaci megbízások követelnek meg. Ne feledd, hogy egy limit megbízás, amelyet nem lehet azonnal, vagy egy nap alatt kitölteni, talán a következő napokban kerül kitöltésre. A tranzakciós költségeket általában minden alkalommal felszámolják, amikor egy napon belüli kereskedés történik. Ha a részvény nem éri el a limit szintedet, mire lejár, a kereskedés nem kerül kitöltésre.

Bízunk benne, hogy útmutatónk hasznos információkat nyújtott számodra a részvény befektetéseket illetően.

Merülj el további cikkeinkben:

A pénzügyi piacok fajtái

EURUSD devizapár kereskedés

A kötvény befektetések

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 83% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.