Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Részvény befektetés elkezdése – Hogyan vágj bele 2019-ben

Részvény befektetés útmutatónk célja, hogy betekintést nyújtson, hogyan vághatsz bele a részvénykereskedés és befektetésekbe és milyen fontos témákat érdemes figyelembe venned, amikor ezen a területen mozogsz. Tanuld meg, hogyan nyithatsz befektetési számlát, hogyan választhatod ki a legjobb részvényeket és befektetéseket, amelyek számodra működhetnek, valamint hogyan helyezhetsz el piaci kötéseket!

részvény befektetés 2019

Befektetési portfólió nyitása és beállítása az Admiral Markets-nél

  1. Nyiss egy kereskedési számlát
  2. Ha MetaTrader 4-el szeretnél dolgozni, válaszd az „Admiral.Markets" számlát
  3. Ha MetaTrader 5-el szeretnél dolgozni, válaszd az „Admiral.MT5" vagy „Admiral.Invest"-et
  4. Válaszd ki a kívánt részvényeket
  5. Válassz olyan cégeket, amelyek erős hosszútávú kilátásokkal rendelkeznek
  6. Válaszd ki, mennyi részvényt szeretnél venni. Ezt a költségkeretedre és a kívánt allokációdra alapozd.
  7. Válaszd ki a megbízás típusát. A legtöbb esetben használj „piaci" vagy „limit" megbízást

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a részvények az Admiral Markets-nél csak a MetaTrader 5 Admiral.Invest számláján elérhetők, a többi Admiral Markets kereskedési számlán csak a CFD kereskedés lehetséges (köztük a részvény CFD kereskedés is).

Részvény befektetés

Részvény befektetés 2019-ben - Válaszd ki a kívánt részvényeket

Miután regisztráltál és alapokat helyeztél el a kereskedési számládon, a következő lépés a részvény befektetés megkezdéséhez a részvények kiválasztása. A legjobb, ha azon cégek feltérképezésénél kezded, amelyeknél Te magad is fogyasztó vagy.

Kezdetben a végeláthatatlan adatok és a valós piaci mozgások mellett talán összezavarnak, szóval szűkítsd a lehetőségeket azzal, hogy csak olyan cégeket keresel, amelyekben Te is hiszel.

Minden idők egyik legjobb befektetője, Warren Buffett egyszer azt mondta: „Azért fektess be egy cégbe, mert részesedést szeretnél benne, ne azért, mert szeretnéd, hogy a részvényei emelkedjenek. A cég éves jelentésétől kezdve a management allokációs leveléig számos forrás segítségedre lehet, hogy információt gyűjts arról, hogyan teljesít a cég, és mik a jövőbeli tervei. Ezek mind-mind segítséget nyújthatnak a részvények befektetési tervében.

Számos brókercég nyújt cikkeket, szemináriumokat és webináriumokat, ahol megtanulhatod, hogyan válaszd ki a részvényeket és hogyan használhatod az eszközöket. Nézd meg oktatási oldalunkat, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb oktatási formát.

Tőzsde nap jelentkezés

Részvénypiac befektetés – Így hozz döntést

Kezdetben kisebb befektetésekkel érdemes belevágni a részvény piac befektetésekbe, ez segíteni fog megérteni, hogy van-e elég türelmed vagy sem ahhoz, hogy elviseld a kisebb veszteségeket, hogy hosszú távon nyereséges lehess anélkül, hogy stresszelnél. Mindig növelheted a pozícióid méretét, ha már magabiztosabb leszel.

Részvénypiac befektetés – Piaci megbízások

Amikor belépsz egy piaci megbízásba, eladod vagy megveszed a részvényt a következő legjobb elérhető piaci áron. Mivel a piaci megbízások nem tartalmaznak árparamétereket, a megbízásod azonnal végrehajtásra kerül, és általában teljesen kitöltésre kerülnek kis megbízásokkal, hacsak nem nagyobb értékben szeretnél részvényt vásárolni, pl. több millió dollár értékű részvényeket.

A piaci megbízásokkal, az ár, amelyet fizetsz vagy kapsz, nem biztos, hogy pontosan az lesz, amelyet pár másodperccel előtte jegyeztek, mivel a vételi és eladási ár a nap folyamán folyamatosan ingadozik.

A piaci megbízások a legjobban akkor alkalmazhatók, ha olyan részvényeket vásárolsz vagy adsz el, amelyek nem tapasztalnak nagyobb swingeket napon belül, mint pl. a nagy blue-chip részvények a kisebb, volatilisebb vállalatok helyett. A napon belüli kereskedés, vagy daytrade kereskedés, egy olyan kereskedési stílus, amelyet a hosszútávú technikákon felül szintén elsajátíthatsz a részvény befektetésekhez.

Skalp és napon belüli kereskedés webinárium

Tippek:

  • A piaci megbízás a buy-and-hold (megveszem és tartom) befektetők számára a legjobb, akiket nem a kisebb árkülönbségek érdekelnek, hanem az, hogy a kereskedés teljesen kitöltődjön.
  • Helyezz el egy piaci megbízást, amikor a piacok bezártak az adott napra, ekkor a megbízás azon az áron kerül kitöltésre, ahol a tőzsdék következőleg nyitnak.
  • Mindig jó megnézni a brókercéged végrehajtással kapcsolatos nyilatkozatát, hogy ne érjenek meglepetések.

Befektetés részvényekbe - Limit megbízások

Ha a részvény befektetésed során nagyobb kontrollt szeretnél gyakorolni a kereskedési árra, akkor a Limit megbízás használata előnyösebb. Tegyük fel például, hogy az Apple-t részvényenként 100 dolláron kereskedik, de úgy gondolod, hogy részvényenként 95 dollár nagyobb összhangban van a te értékeléseddel. A limit megbízásod azt mondja a brókerednek, hogy várjon és akkor hajtsa végre a megbízásodat, amikor a vételi ár erre a szintre csökken.

Egy "eladási" limit megbízás azt mondja a brókercégednek, hogy a részvénykereskedés akkor történjen, miután az eladási ár az általad megadott árszintre emelkedik. A limit megbízások nagyszerűek lehetnek azon részvény befektetők számára, akik a kisebb vállalati részvények vételére vagy eladására fókuszálnak, hiszen ezek a befektetők tevékenységétől függően szélesebb spreadekkel rendelkezhetnek. Ez ugyancsak hasznos a rövid távú tőzsdei volatilitás alatt, vagy amikor a kitűzött részvényárfolyamon történő teljesülés fontosabb, mint a kitöltés. Teszteld le a volatilis és kevésbé likvid részvényeket, részvény index CFD-ket egy ingyenes és kockázatmentes Demo számla segítségével!

Demo számla részvények

További körülmények, amelyek hatással vannak a limit megbízásokra:

AON – Egy „AON" (All or None - összes vagy semmi) megbízás akkor kerül teljesítésre, ha minden kereskedni kívánt részvény elérhető az általad előre meghatározott árlimitnél.

GFD – Egy „GFD" (Good For Day – a nap végéig érvényes) megbízás általában lejár a kereskedési nap végén, még akkor is, ha a megbízás nem kerül kitöltésre.

GTC – Egy „GTC" (Good Till Cancelled – visszavonásig érvényes) megbízás, amely addig marad nyitva, ameddig a kereskedő el nem törli vagy a megbízás le nem jár.

A limit megbízás garantálja, hogy a kereskedő azt az árat kapja, amelyet szeretne, azonban a megbízás maga nem biztos, hogy kitöltődik. A limit megbízások kitöltése általában FC-FS (first come, first served) alapon történik, és kizárólag a piaci megbízások után töltődik ki.

Továbbá a részvénynek az előre meghatározott árparamétereknél kell maradnia, amelyet a brókercégednek előre megadtál, hogy ezen az áron teljesítse az adott kereskedést. A limit megbízások jutalékba kerülhetnek a kereskedőknek és befektetőknek.

A jutalék, amit a limit megbízások esetlegesen megkövetelnek nagyobbak lehetnek, mint, amelyet a piaci megbízások követelnek meg. Ne feledd, hogy egy limit megbízás, amelyet nem lehet azonnal, vagy egy nap alatt kitölteni, talán a következő napokban kerül kitöltésre. A tranzakciós költségeket általában minden alkalommal felszámolják, amikor egy napon belüli kereskedés történik. Ha a részvény nem éri el a limit szintedet, mire lejár, a kereskedés nem kerül kitöltésre.

Bízunk benne, hogy útmutatónk hasznos információkat nyújtott számodra a részvény befektetéseket illetően.

Merülj el további cikkeinkben:

A pénzügyi piacok fajtái

EURUSD devizapár kereskedés

A kötvény befektetések

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 85% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.