Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Tesla részvények és CFD 2019-ben

Szinte minden, az új technológia iránt fogékony tőzsdéző elgondolkodott már azon, hogy érdemes-e Tesla részvényekkel kereskedni.

Az egyik leginkább innovatív vállalat papírjai az amerikai részvénypiacon forognak, ahol a Tesla részvények mellett számos nagy méretű, globális cég részvényeibe is tudunk befektetni rövid, közép vagy akár hosszabb távon is.

De vajon megéri-e a Tesla részvény vásárlás vagy kereskedés? Talán a cikkünk segít megválaszolni ezt a kérdést.

Tesla részvény

Miért egyedi cég a Tesla? Több autógyár is egyre inkább részt kíván venni az elektromos autózás elterjesztésében, de kétségkívül a Tesla az úttörő vállalat ebben a hatalmas növekedéssel kecsegtető iparágban, sőt az energia tárolás területén is komoly előnyökre tehet szert a cég versenytársaival szemben.

Ha valaki Nyugat-Európában vagy esetleg Skandináviában jár, ott már megszokott dolog az elektromos autók használata, sőt nem ritka - az amúgy nem olcsó - Tesla sem az utakon.

A technológia ráadásul nem csak a környezetvédelemről szól, hanem például az önvezető autózásban és egyéb innovatív megoldásokban is rengeteg potenciál lehet.

Tesla részvény Demo számla

A jövőbe természetesen nem láthatunk, de sokan a jövőbeni eredményvárakozások miatt Tesla részvénybe fektetik vagyonuk egy részét.

Vajon hány évre vagyunk attól, hogy az elektromos autózás globálisan elterjedjen? Vajon mikor valósul meg Musk álma az önvezető autózásról?

Vajon hány év múlva jön értünk a sofőr nélküli taxi? És mi arra a garancia, hogy ennek a Tesla lesz a nagy nyertese?

A kérdésekre a választ több elemző is megadta már, nyilván vannak optimista hangok mellett pesszimisták is, de nekünk befektetőknek csak a saját érzéseinkre kell hallgatnunk akkor, amikor pénzügyeinkről döntünk.

Emellett nyilván olvassunk Tesla részvény elemzéseket, híreket, gyorsjelentéseket, nézegessünk chart-okat, de tudnunk kell, hogy a tőzsdén döntéseinkért mi vagyunk a felelősek.

A Tesla és a Tesla részvények története

A Nikola Tesla nevét viselő vállalatot 2003-ban alapították. A cég első terméke a Tesla Roadster volt, 2008-tól gyártják. A jármű egy elektromos meghajtású sportautó.

Híres vásárlóik: Damon Hill, Bono, Albert herceg (Monaco). Második modelljük a Model S, ami egy nagyobb méretű, szintén elektromos meghajtású szedán. A cég harmadik modellje, a crossover kategória egyik kedvence, a Model X, amit 2014 óta gyártanak.

A Tesla egy részlege az energia tároló egységek piacára kínál megoldásokat, konkurens autógyárak részére is.

Tesla részvény MT5

A vállalat tervei eléréséhez európai üzemet létesített, olcsóbb modell bevezetését célozta meg, valamint az önvezető autózásban is úttörő szerepet vállal.2014-ben a Tesla minden szabadalmát közzétette és lehetővé tette, hogy azokat bárki felhasználja.

A cég a háztartási és ipari energiatárolás piacára is be kíván lépni, ami szintén hatalmas piac.

Az ebben rejlő potenciál felmérése igen nehéz feladat, valamint az is, hogy eldöntsük jelenleg mi is a vállalat részvényeinek fair értéke.

A Tesla részvényeket 2010-ben mutatták be. Habár a modelljeiket szép számmal értékesítik, a Teslának időnként a fejlesztésre is áldoznia kell, emiatt a befektetők kérdőre vonják néha a pénzügyi fenntarthatóságukat.

Ez az időnként felmerülő bizonytalanságot a Tesla részvény grafikonon is időnként megfigyelhetjük.

Azt azonban mindenképp érdemes figyelembe vennünk, hogy habár az az ingadozó részvényárak talán megrémíthetik a befektetőket, akik türelmetlenné válhatnak az eredmények tekintetében, rengetegen hisznek Elon Musk-ban és a Tesla fényes jövőjében.

Az biztos, hogy a cégnek van sok-sok terve, a gépkocsik szépen fogynak, a megrendelésekről a Tesla-rajongók eddig mindig gondoskodtak.

A Tesla részvény árfolyama hosszabb távon

Amikor egy chart-ot elemzünk, havi, heti, napi idősíkon is elemezzük, mielőtt belépünk egy trade-be. Ha a mi szemléletünk rövidebb időszakra keres jó belépési pontokat, akkor sem árt először a chart egészét hosszabb távon áttekinteni.

Tesla árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, 2010. jún. 1. - 2018. jún. 1. - #TSLA havi, készült: 2018. december 14.

A fenti chart a Tesla részvényeinek árfolyam alakulását ábrázolja a kezdetektől napjainkig (Metatrader 4 kereskedési platform). Az ábrán jól látható, hogy azok, akik még az elején beszálltak a papírba, igen komoly profitra is szert tehettek azóta.

Az elmúlt korrekciót követően vajon milyen szinteken lesz érdemes beszállni a Tesla részvénybe? Várjunk még vagy itt az idő? Vajon egy tőzsdekrach mennyire érintené a Tesla árfolyamát?

Erre a választ senki sem tudja, mindenesetre regisztráljanak az Admiral Markets webináriumaira és előadásaira, ahol oktatóinktól a témában bármit kérdezhetnek. Ezek az előrejelzések nem számítanak megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vagy teljesítményre.

A következő képen a Tesla részvény heti chart-ja látható, Metatrader 4-es felületen:

Tesla részvény árfolyam

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, 2013. aug.18.-2018. júl. 15. - Tesla részvény árfolyam grafikon heti, készült: 2018. december 14.

A Tesla részvény heti idősíkon egy - a technikai elemzésből ismert alakzatot - háromszöget rajzol ki. A háromszög alatti kék téglalap egy fals letörési kísérletet jelöl, ami vételi jelzés a chart-on.

Ezt követően a chart felfelé tört ki, majd egy visszatesztet követően komoly emelkedést láthattunk. Ha Ön más alakzatot is időben fel szeretne ismerni, illetve még nem tud kitöréseket és álkitöréseket beazonosítani, vegyen részt az Admiral Markets oktatásain.

Tökéletes stratégia és technika nem létezik, de lehet összeállítani olyan eszköztárat, amely akár több időtáv együttes elemzését összegezve kellő biztonsággal adhat jelzést vételre, illetve eladásra.

Sok-sok gyakorlással és a Metatrader demo használatával növelhetjük annak esélyét, hogy nyereségesen kereskedjünk.

Tesla Részény számla ingyen

Ez fokozottan érvényes a tőzsdén, mivel itt szinte minden pillanatban változik minden, szóval ne stratégiát, hanem szemléletet tanuljunk. Mi magunk legyünk képesek stratégiák kialakítására, vagy éppen elavult stratégiák megváltoztatására.

A következő képen 4 órás Tesla chart látható:

TSLA

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, 2013. jún.15.-2018. dec. 14. - Tesla részvény grafikon #TSLA, készült: 2018. december 14.

A fenti ábrán egy dupla aljat láthatunk, melyet jelentős emelkedés követett. Az emelkedés utáni korrekciót az emelkedő meredek piros trendvonal törése jelezte.

Kérdés, hol lesz vajon ideális beszálló újra a részvénybe? Ehhez szinteket és trendvonalakat kell tudnunk jól behúzni.

Ezek az előrejelzések nem számítanak megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vagy teljesítményre.

Tesla részvény vásárlása MetaTrader felületen

Amennyiben rendelkezel Admiral Markets MT4 demo számlával, a piacfigyelő ablakban kiválaszthatod a Tesla részvényt és a kék mezőre klikkelve, az előre ugró ablakban a mennyiség megadását követően azonnal vásárolhatsz Tesla részvényt.

Tesla grafikon

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Tesla részvény árfolyam grafikon #TSLA 1 perces, készült: 2018. december 20.

Tesla MetaTrader

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #TSLA 1 perces, készült: 2018. december 20.

Egy másik módszer az, ha a Tesla chart-jára a jobb oldali egérgombbal klikkelünk, majd a fenti ábrán látható módon járunk el (Kereskedés, Új megbízás).

Ha Tesla részvényt akarunk vásárolni, ezt megelőzően olvassunk fundamentális híreket a cégről, az adott iparág helyzetéről, valamint a világ gazdasági állapotának változásairól.

Ezzel párhuzamosan a technikai elemzés is fontos, mielőtt megnyomjuk a vétel vagy eladás gombot jól bevált MeTatrader platformunkon. Próbáld, hogyan vásárolható a Tesla MT5-ben!

MetaTrader 5 platform tesla

Mindig használjunk stop loss megbízást, ha esetleg a chart nem a mi irányunkba menne, ne veszítsünk túl sokat.

Fontos szabály, hogy mindig csak a szabad tőkénk egy részét fektessük be, legyen tartalékunk arra az esetre, ha baj van.

Ha az események kedvező irányban indulnak el, jó módszer lehet a csúszó stop loss használata vagy éppen a pozíció részbeni zárása is.

Tesla részvény kereskedése (kiknek ajánljuk)

Sok befektető már évek óta figyeli a Tesla részvényeivel kapcsolatos híreket, mégsem jutott el odáig, hogy vegyen ilyen részvényt.

Sokszor félünk a külföldi részvényektől vagy éppen nem eléggé tudunk angolul, de szerencsére a magyar gazdasági lapok és az online sajtó is igen gyakran foglalkozik a Tesla részvénnyel, annak árfolyam ingadozásaival.

A vállalat első emberének a szavára a piac szinte mindig ugrik, mintha varázspálca lenne a kezében.A cég marketingje zseniális, ráadásul aki már ült Tesla autóban, az szinte kizárt, hogy ne gondolt volna már arra, hogy jó lenne egy Tesla, vagy jó lenne ilyen részvénybe akár hosszú távra befektetni.

Hogy igazuk lesz-e, vagy inkább a szkeptikusok számításai fognak-e bejönni? Ezt ma senki sem tudja száz százalékos biztonsággal megtippelni.

Hogy mi a jövő? Ezt szintén senki sem tudja. Ha valaki jó időpontban kiválaszt 3, 5, vagy éppen 10 féle részvényt, bizony akár meg is gazdagodhat, ugyanez történt a különféle coin-okkal 1-2 évvel ezelőtt.

A járműipari cégek több mint 10-20 éve tartogatnak jó belépési lehetőségeket, mindig van bennük új sztori, vajon a következő nagy sztori a Tesla lesz? Lehet ezen a részvényen bukni? „Igen, a tőzsde kockázatos, a fák nem nőnek az égig, jön a válság…" ugye ismerős mondatok?

A Tesla mellett érdekes lehet más szektorba is fektetnünk, persze az a kérdés, hogy mikor. Van időnk gondolkodni, éppen esnek a tőzsdék.Tesla részvény oktatás

A Tesla részvény figyelését azoknak ajánljuk elsősorban, aki mernek nagyot álmodni, akik hisznek a zseniális Elon Musk szavaiban, valamint tisztában vannak a járműipari trendekkel, vagy akik Tesla vásárlók.

A Mars bolygóra nem jutunk el, de ha jó időben jó helyre fektetünk be, egyszer, ha szerencsénk lesz, ülhetünk még Tesla-ban.

Tesla részvény kereskedési stratégia

Számos kereskedési stratégia létezik, csakúgy, mint a devizapiacon vagy éppen az indexek esetében. A Tesla Motors részvényeinél is működik a technikai elemzés, mert a forgalom magas, illetve nagyfokú likviditás is jellemzi.

Amennyiben daytrade is érdekel minket, nem csak hosszabb távú kereskedés, célszerű indexekkel vagy nagyobb méretű cégek részvényeivel is kereskednünk. Az amerikai piacon az egyik leginkább vonzó részvény, az egyik leginkább trendi befektetés még mindig a Tesla.

Feltűnt már Önöknek, hogy a legtöbb tőzsdei sikersztori mögött minden esetben egy karizmatikus vezető áll?Ez önmagában nem garancia a sikerre, de talán jó jel. Nyilván portfolió építésben is kell gondolkodni, de ha az ember nagyobb hozamot akar elérni, bizony kockáztatnia is kell.

A Tesla részvényeivel 1 perces, 5 perces és 15 perces charton is lehet eredményt elérni, de a legtöbb hosszú távú befektető nem panaszkodik az eddig elért vagy elérhető hozammal kapcsolatban.

Tesla részvény ismerete

Kérdés az, mi lesz akkor, ha az amerikai indexek komolyabb esésbe fordulnak? A választ a jövőbe látó gömb sem tudja jelenleg.

Egyszerű, illetve összetett kereskedési technikákat is lehet alkalmazni 15 perces, 5 perces vagy akár órás chart-okon is.

A lényeg az, hogy ismerjünk jó indikátorokat, nézzünk egyszerre több idősíkot, olykor más chart-okat is, ne csak azt, amelyikbe éppen beleszerelmesedtünk.

Ezen túlmenően fel kell ismerni szinteket, támaszokat, ellenállásokat, kitöréseket, alakzatokat, ferde trendvonalak töréseit, valamint fontos az is, hogy legyünk tisztában önmagunkkal és a kereskedés pszichológiájával.

Ebben is segítenek minket az Admiral Markets oktató anyagai. Cikkek, webináriumok és előadások: ezek tudunk segíteni céljaid elérésében.

TSLA részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #TSLA 1 perces, készült: 2018. december 20.

A fenti egy perces Tesla chart-on egy fordított fej-váll alakzat adta a belépő jelet, valamint ezt követően a chart kitört az ereszkedő trendcsatornából.

Alakzatok, szintek, trendtörések…ezek mind lehetnek egy stratégia alappillérei. De, ami a lényeg, hogyan kezeljük nyitott pozícióinkat, azaz a kockázatot. A lenti képen csúszó stoppot (követő stop) alkalmaztunk az egyik pozíció esetében, így az már csakis pozitív eredménnyel záródhat.

Ezek az előrejelzések nem számítanak megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vagy teljesítményre.

Tesla részvény árfolyama

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #TSLA 1 perces, készült: 2018. december 20.

Tesla skalpolás

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, #TSLA 1 perces, készült: 2018. december 20.

A fenti képernyőfotón láthatjuk, hogy az is lehet egy jó kockázatkezelési módszer, ha a stoppot a belépési szint környékére vagy fölé helyezzük el lentebbi szintekről.

Tesla charting

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Tesla MT4 1 perces, készült: 2018. december 20.

A fenti képen parciális zárásokra került sor és ezt követően a stop loss-t az alakzat alá helyeztük. Azaz realizáltuk a nyerő nagy részét, valamint ha kistoppolódnánk, akkor is pozitív lesz a tranzakciók összeredménye.

Az emelkedő ferde vonal a kiszállást jelentő trendvonal is lehetne a későbbiekben.

Ezek az előrejelzések nem számítanak megbízható indikátornak a jövőbeni eredményekre vagy teljesítményre.

TSLA MT5

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Tesla MetaTrader 1 perces, készült: 2018. december 20.

A tőzsde zárását megelőzően a pozíciókat a daytrader lezárja. A legnehezebb dolgok egyike az ehhez hasonló stratégiákban az, hogy meg kell tanulnunk várni. Türelem és a rózsa esete?

Tesla részvény vásárlás - Összefoglalás

A magyar részvénypiacon is láttunk sok igen jó sztorit, néhányan már találkoztunk kriptomilliomosokkal vagy éppen FOREX gurukkal, de minden olyan befektető, aki nyitott az újdonságokra, már több éve figyelheti a Tesla körüli eseményeket, híreket, vagy csak fogékony az elektromos autózás, az önvezető autók és egyéb Musk projektek iránt.

Jelenleg a tőzsdék korrekciós szakaszban vannak, jó lenne megfelelő részvényekbe jól időzítve beszállnunk.Vajon a Tesla részvény vétele is ide tartozik?

Sokan vonzónak tartják a Tesla terveit és bíznak a cég karizmatikus vezetőjében, valamint a jövőbeni cash flow reményét is tükrözi az árfolyam. Miért éppen az amerikai tőzsde? Miért pont az autóipar?

Az amerikai tőzsde olyan időszakban tart nyitva, amikor az európai, a magyar emberek többsége már nem annyira aktív, így a DOW / S&P500/ Nasdaq index nem igazán igazodik napi ritmusunkhoz.

Tesla részvény webinárium

A tőzsdéken a nagyvállalatok részvényei rengeteg hírrel szolgálnak, valamint technikailag is jó beszállókat tartogatnak számunkra. A Tesla az elmúlt években tökéletes volt hosszabb távon és daytrader-eknek egyaránt. Próbáltuk fentebb megismerni a céget, a tevékenységét, a jövőbeni terveit, stb.

Ezzel párhuzamosan a chart-ot vizsgáltuk meg több idősíkon. Amennyiben szinte minden tényező vételi jelzést ad és a számunkra kedvező irányba mutat, csakis akkor lépjünk pozícióba.

Letisztáztuk a money management, a kockázat kezelés, a stop loss alapjait, de érdemes személyes oktatásainkon is részt venni a bővebb információk megszerzése érdekében.

A részvénypiacon is mindenképpen körültekintően kell eljárnunk, főleg abban az esetben, ha az évtizedes bikapiac esetleg medvepiacra utaló jeleket venne fel.

Jelenleg korrekciós szakaszban vagyunk, sokan már válságot várnak, ami egyáltalán nem biztos, de azért nem árt felkészülnünk erre az eshetőségre is.

Egy valami azonban biztos: lesznek jó vételi vagy éppen shortolási lehetőségek a hamarosan, csak arra kell ráéreznünk, melyik chart-on, milyen irányban érdemes próbálkoznunk.

Nagy esély van arra, hogy a Tesla motors részvényei komoly árfolyammozgás előtt állnak, de a jó beszálló megállapításához sok mindent meg kell látnunk, meg kell tanulnunk. Hogyan válasszunk részvényt? Tesla részvény CFD-t vagy hagyományos részt érdemes-e venni?

Hogyan értelmezzük a grafikonokat? Hogyan értékeljük a vállalati vagy éppen a makrogazdasági híreket? Mikor kell kereskedni és mikor kell távol maradni a piactól? Tudj meg többet oktatásainkon!ETF számla

További Tőzsde cikkek

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.

A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.