Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Volkswagen részvény vásárlás - Kereskedés VW részvényekkel

Sok magyar tőzsdei befektető és spekuláns kedveli a külföldi részvényekkel való kereskedést, főleg az európai tőzsdéken, leginkább a német piacon, mivel a nyitvatartást illetően azok illeszthetők leginkább a magyar trader-ek időbeosztásához.

Egyébként a londoni tőzsde mellett az egyik leglikvidebb európai részvénypiac a Deutsche Börse, ahol sok vállalat részvényeivel tudunk kereskedni rövid, közép vagy hosszabb távon is.

Volkswagen részvény

A talán legismertebb német autógyár, a Volkswagen részvényeit vizsgáljuk meg most szakmai, illetve befektetői szemmel:

  • A Volkswagen története
  • A Volkswagen részvény árfolyamának alakulása
  • A VW részvény vásárlása kereskedése
  • Volkswagen részvény stratégiák

Az autóipar az elektromos autózás térnyerésével párhuzamosan jelentős átalakuláson megy keresztül napjainkban, ebben az egyik európai éllovas a Volkswagen, így ma megnézzük a VW részény chart-ját.

Mindenki ismeri a Volkswagen-ek, Audi-k megbízhatóságát, a német ipar remekei vajon hogyan szerepelnek a tőzsdén?

Mi a fundamentumok, a chart és a makrogazdasági hírek alapján nézzük meg majd a Volkswagen részvény elemzését és mozgását.

Próbáld ki a Volkswagen részvény és a Volkswagen részvény CFD kerekedést egy ingyenes Demo számla segítségével!

Volkswagen befektetés

A Volkswagen részvény története

A Volkswagen az egyik legnagyobb értékű autógyártó vállalat a világon napjainkban. Mindezt a német autóipar egy vesztes világháborút követően pár évtized alatt érte el, átvészelve több tőzsdekrach-ot, egy hitelválságot és a dízelbotrányt egyaránt.

A cég főbb márkái mindenki által ismertek: Volkswagen, Skoda, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania, MAN.

A vállalat hatalmas árbevételének legjavát a kínai piacon éri el napjainkban, világszinten pedig évente több millió autót értékesít.

A vállalat a dízelbotrányban érintett volt, ennek folyományaként azóta egyike a leginnovatívabb szereplőknek az elektromos autók piacán.

A céget a német kormány alapította 1937-ben a VW Bogár gyártására, ami szinte minden bizonnyal a legkedveltebb autók egyike a világon. A világháborút követően a cég angol kézbe került egészen 1948-ig, ekkor került újra német tulajdonba.

A cég később részvénytársaság lett, így a papírjaival a német tőzsdén magyar befektetők is tudnak kereskedni számos brókercégnél.

Kattints a lenti képre és szerezz potenciális passzív jövedelmet a részvény portfólióddal!

Volkswagen elemzés

A Porsche pár éve meghatározó tulajdont szerzett a társaságban, ezt követően azonban a VW magába olvasztotta a sportautó gyártót, valamint ezen kívül több luxusmárka tulajdonosa.

A személygépjárművek piacán is jelentős szereplő vállalat fontos és előkelő pozícióban van a teherautó és kamiongyártás területén is (Scania, MAN).1

A VW részvény árfolyam az események tükrében

A Volkswagen részvény ára hosszabb távon emelkedő trendet mutat, annak ellenére, hogy igen rázós eseményeket átélt már az európai autóipar.

Az egyik komolyabb korrekció 2007-2008-ban, a válság idején volt, illetve ezt követően 2015-ben a dízelbotrány miatt volt nagyobb mértékű árfolyamesés, az árfolyam azóta sem járt az akkori csúcs közelében.

2019 eleje óta az árfolyam 135 euro és 160 euro között tartózkodik, a cikk írásakor nagyjából 150 euro környékén áll.

Kérdés az, hogy van-e még potenciál a tőzsdék emelkedésében, vagy korrekció vagy netán egy tőzsdekrach is bekövetkezhet, ami nyilván nem tenne jót az autógyártó cégek árfolyamának sem.

A választ ma senki sem tudja, de a tavalyi nagy korrekciót követő felpattanást láthatjuk éppen a világ tőzsdéin, így szűk stoppokkal akár jó beszállókat is tartogathat a chart több idősíkon is.Volskwagen részvény oktatás

Érdemes az Admiral Markets webináriumaira és előadásaira regisztrálni, azokon részt venni és közösen tanulni, mivel oktatóinktól a Volkswagen részvényeivel és egyéb instrumentumokkal kapcsolatban is kérdezhetnek.

Természetesen olyan technika, stratégia, alakzat kombinációkra épülő belépő, amivel csak nyerhetünk, nem létezik.

Azonban lehetséges alkotni stratégiákat, amelyek több idősík és egyéb tényező alaposabb elemzését követően nagyobb megbízhatóságúak annál, mintha csak vaktában nyomnánk meg a vétel vagy az eladás gombot.

Gyakorold a Volkswagen részvény kereskedést egy ingyenes MetaTrader Demo Számla segítségével és ismerd meg a piacok működését közelebbről!

Volkswagen részvény árfolyam kereskedés

Volkswagen részvény vásárlása

Az Admiral Markets-el kereskedhetsz VW részvényekkel és VW részvény CFD-kkel is. Például, az Admiral.Invest lehetővé teszi, hogy a kereskedők részvényeket vásároljanak és birtokoljanak.

Az Admiral.Markets, Admiral.Prime és az Admiral.MT5 lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a kereskedjenek FX devizapárokkal, kriptovaluta CFD-kel, részvény CFD-kel, kötvény CFD-kel és még sok mással!

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni ezeket az opciókat, olvasd el az Admiral Markets weboldalán található számlatípusokat.

Most nézzük meg a Volkswagen részvény grafikont:

Volkswagen részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, Volkswagen részvény árfolyam, #VOW havi chart, 1997. március 1. - 2019. július 20.

Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

A fenti ábrán a VW havi chart-ja látható. A trend a dízel botrányt követő mélyponttól emelkedő, van tér felfelé, de ehhez a trendcsatornából nem szabad kiesnie a chart-nak. Akik arra várnak, hogy felmegy a papír a történelmi csúcsra, olvassanak utána a Porsche-VW sztorinak.

Volkswagen részvények

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, VW részvény grafikon, #VOW heti chart, 2015. dec.27 - 2019. júl.2., Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Az árfolyam a hosszú oldalazást követően hamarosan kitörhet.

VW részvény

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, VW részvény ára, #VOW napi chart, 2018. október 24.-2019. július 14., Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

Dupla csúcs, vagy további emelkedés?

VW részvény árfolyama

Forrás: Admiral Markets MetaTrader, VW részvény árfolyam, #VOW H4, 2019. április 23 - 2019. július 17., Kérjük vedd figyelembe: a múltbeli teljesítmény nem egy megbízható indikátor a jövőbeni eredményekről vagy a jövőbeni teljesítményről.

És végül egy négyórás chart, nem lennénk meglepődve, ha a napokban kitörne…csak az irány mi lesz? Vajon a bika felökleli a medvét?

Amennyiben rendelkezel Admiral Markets demo számlával, a piacfigyelő ablakban kiválaszthatod a Volkswagen részvényt és a kék mezőre klikkelve, az előreugró ablakban a mennyiség megadását követően azonnal teljesíthető a VW részvény vásárlása.

Egy másik módszer, ha rákattintasz a Volkswagen chart-jára a jobb oldali egérgombbal és rámész a Kereskedés, Új megbízás parancsokra.

Volkswagen részvény szemináriumok

Volkswagen részvény kereskedése (kiket érdekelhet)

Sok befektető kizárólag ismert, nagy cégek részvényeivel kereskedik leginkább, mivel csakis likvid, nagy forgalmú piacokon működik megbízhatóan a technikai elemzés.

Sokan úgy találnak rá a részvénypiacra, hogy előtte Forex, vagy árutőzsdei kereskedők voltak, így fontos beszélnünk a technikai elemzés jelentőségéről és a fundamentális elemzésről is, mert a részvénypiac igen összetett és komoly ismereteket igényel.

Ha azon gondolkozunk, hogy Volkswagen részvényt szeretnénk vásárolni, fontos először elemeznünk több tényezőt egyszerre.

A globális és a német gazdasági folyamatok, makrogazdasági mutatók mellett tisztában kell lennünk a járműipar speciális helyzetével is, persze nem lehetünk pár nap alatt mérnökök vagy autóipari szakértők, újságírók.

Soknak tűnik egyszerre? Gyere el oktatásainkra és rájössz, hogy a kereskedés alapjai nem is olyan nehezek!

VW részvény kereskedés

Gondoljunk csak bele, hogy mi is történt a hitelválság idején az autógyártók részvényeivel, illetve pár éve a dízelbotrány mekkora felfordulást okozott a piacokon.

Az amúgy jó számokat közlő cégek árfolyama ekkor igen gyors ütemben csökkent, ami érthető, mert az autógyártókba vetett vásárlói és befektetői bizalom a fent említett külső okok miatt hirtelen ingott meg.

Az autóipari részvények vonzók, sok vállalat innovatív, jó és izgalmas befektetői sztorikat kínál, de itt is, mint minden befektetésnél fontos a diverzifikáció, a kockázat porlasztása, a több lábon állás és a stop loss.

Nemrég jókora korrekciót láthattunk, sokan próbálkoznak azóta vételekkel, de száz százalékos biztonsággal senki sem lát bele, hogy mi fog következni a jövőben.

Érdeklődj a webináriumainkon, előadásainkon a VW részvény vételéről, illetve bármiről, amiben fantáziát látsz vagy éppen, ha valami miatt elbizonytalanodsz. A tőzsdén a tudás pénzre váltható, de a tanulási folyamat útja veszteséggel, fájdalommal és pszichológiai tanulással van kikövezve.

Volkswagen részvények

Bármilyen befektetési tapasztalattal és bármilyen háttérrel érkezünk, érdemes tanulnunk, ha arra adjuk fejünket, hogy külföldi részvényekkel is kereskedünk.

A járműipar régóta tartogatnak jó belépési lehetőségeket, mindig lesz benne új sztori, ezért is lehet érdemes a VW részvény portfolio hozzáadása és a kereskedés és szinte minden autógyártóval vagy kapcsolódó vállalattal.

Emellett fektethetünk akár gyógyszeripari, élelmiszeripari, kereskedelmi vagy éppen pénzügyi szektorba is, azaz érdemes diverzifikáljunk. Bármilyen időtávon is kereskedünk (skalp, daytrade, hosszabb táv) tisztában kell lennünk a főbb tőzsdei alapfogalmakkal.

Tőzsdén ha nem is kötelező, de ajánlott a stop loss megbízás egyaránt, aminek segítségével előre eldönthetjük, hogy az adott részvénnyel nagyságrendileg mekkora összeget vagyunk hajlandóak elveszíteni, ha várakozásunk nem jönne be.

Jó módszer lehet, ha mindig van szabad pénzünk, ha sohasem hozunk érzelmi döntéseket, ha nem vagyunk mohók, ha megbecsüljük a kicsi de biztos profitot.

A tőzsdén a legtöbb befektető veszít, de portfolio képzéssel, kockázatkezeléssel, tanulással, pszichológiai tréningekkel ezen a helyzeten változtathatunk. Részvényekről, indexekről, devizapiacról, kriptodevizákról kérdezzen minket bátran előadásainkon.

Volkswagen tőzsdei kereskedés

Volkswagen részvény stratégia

Számos kereskedési stratégia létezik a részvénypiacon, legnépszerűbb a buy and hold, ezt főleg az igen hosszú távra befektetni szándékozók kedvelik, persze itt sem mindegy az időzítés és az sem, hogy milyen áron szállunk be az adott cég vagy cégek részvényeibe.

Természetesen az időzítés kulcsfontosságú, bármilyen idősíkon is kívánunk kereskedni. A technikai elemzés akkor működik megbízhatóan, ha a forgalom magas, illetve nagyfokú a likviditás.

Amennyiben a daytrade is érdekes számunkra, nemcsak a hosszabb távú kereskedés, célszerű nagyobb méretű cégek részvényeivel is kereskednünk. A német, az angol és az amerikai tőzsde sok daytrader-nek kiváló terep.

A német piac nyitvatartási idő szempontjából is kedvez nekünk magyaroknak. A német tőzsdén az autógyártók részvényei, így a VW részvény is, kiválóan alkalmas daytrade-re. Ha már egyszer járműipar, akkor miért ne a legnagyobbak egyike, a VW?

Volkswagen tőzde

Több stratégia is van, ezek közül néhányba tekintünk be most, akit bővebben érdekel a téma, regisztráljon webináriumainkra, előadásainkra.

A legtöbb trader megpróbálkozik a zárás és a másnapi nyitás közti rés betöltésére játszani, ami számos esetben lehet jó elgondolás, de vannak olyan vállalati események vagy éppen extrém piaci mozgások, ahol ez a stratégia komoly kockázatokat hordoz magában.

Jó megoldás lehet a fals kitörések stratégiája, főleg, ha az alakzatok erősítik vagy trendvonal törések, illetve néhány erre is használható indikátor.

A lényeg az, ha szűk stoppal lépünk be és vagy parciálisan zárunk, vagy a stoppot húzzuk feljebb és egyre feljebb, az az esetek egy részében eredményes lehet. Hogy tudom ezt felismerni? Hogyan tudom ezt gyakorolni? Töltsd le a MT4 vagy MT5-ös Demo számlánkat.

A legtöbb stratégia lényege az, hogy szinte bármely idősíkon, hogy fel kell ismerni szinteket, támaszokat, ellenállásokat, kitöréseket, alakzatokat, ferde trendvonalak töréseit, valamint az, hogy legyünk tisztában önmagunkkal és a kereskedés pszichológiájával.

A legfontosabb tényezők a mentális felkészültség, az érzelmek kontrollálásának képessége, a folyamatos nyugalmi állapotban maradás.

A félelem és a mohóság kezelése mind szükségesek egy-egy jó stratégia kialakítását követően, mivel a tőzsdei siker kulcsa 90 százalékban a pszichológia.

Emellett a megtérülés, a money management és a kockázatkezelés szavakkal is célszerű tisztában lennünk.

Volkswagen részvény befektetés - Összefoglalás

Mindannyian vonzódunk a részvények világához, bizonyára Te is, ha már itt jársz a cikkben. Minél kíváncsibbak vagyunk, annál hamarabb és könnyebben jutunk el a külföldi részvényekig.

Külföldön és a magyar piacon is rengeteg jó lehetőséget tartogatott az elmúlt 10-12 év, és a mostani korrekciót követően valamikor újra jó beszállók jöhetnek, talán idén, talán később. Miért a német tőzsde, milyen részvények vannak ott?

Volkswagen részvény befektetés

Miért éppen az autóipar és miért a Volkswagen? A német tőzsde nagyjából akkor van nyitva, amikor a magyar emberek többsége dolgozik, így a DAX index igazodik leginkább életritmusunkhoz.

A német tőzsdén az autógyártók részvényei nagy forgalmúak, likvidek, így technikailag is jó beszállókat tartogatnak számunkra. Ha kereskedni akarunk, azt mindig stop loss alkalmazásával tegyük, a kockázatokat csökkentve.

Ami emellett a legfontosabb, hogy mentálisan is hangolódjunk rá a piacra, az adott grafikonra, magára a kereskedési tevékenységre. Fontos tanfolyamokra járnunk, demo és éles környezetben kereskedési tapasztalatra is szert tennünk.

Ezzel párhuzamosan minden körülmény mellett be kell tudnunk tartani a money management és a tőzsdézés alapszabályait, hogy minél hamarabb profitábilis kereskedőkké válhassunk.

Van jövő az autóipari részvényekben, van sok jó lehetőség az elektromos autózást kiszolgáló iparágakban, IT és más szektorokban is, ugyanakkor a piac mindig kockázatos, ezt vegyük figyelembe. A bikapiac kis korrekció után folytatódhat, vagy nemsokára jön egy válság?

Gyere el oktatásainkra és segítünk abban, hogy felismer a különböző piaci alakzatokat, így gyorsabban reagálhatsz az aktuális piaci mozgásokra!

Emellett nézd meg, mit tartalmaz az Admiral.Invest számlánk, amely kifejezetten a részvény és az ETF befektetésekre lett tervezve! Kattints a lenti képre és tudj meg többet!

Volkswagen Részvény kereskedés

További tőzsde cikkek:

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.


A fenti adatok további információkat nyújtanak az Admiral Markets honlapján közzétett összes elemzéshez, becsléshez, prognózishoz, előrejelzéshez vagy egyéb hasonló értékeléshez vagy információhoz (a továbbiakban: Elemzések). A befektetési döntések meghozatala előtt kérjük, figyeljen oda a következőkre:

1. Ez az elemzés kizárólag informatív jellegű és nem tekinthető befektetési tanácsadásnak vagy javaslatnak.

2. Minden befektetési döntést az egyes ügyfelek egyénileg hoznak meg, ahol az Admiral Markets nem vonható felelősségre semmilyen ebből keletkezett veszteségért vagy kárért, függetlenül attól, hogy a döntés az elemzésen alapul-e vagy sem.

3. Az Elemzés Hideg Zoltán, az Admiral Markets oktatója (a továbbiakban: Szerző) a Szerző személyes becslései alapján készült. Annak érdekében, hogy az ügyfelek érdekei védhetők legyenek és az elemzés tárgyilagossága ne sérüljön meg, az Admiral Markets megfelelő belső eljárásokat hozott létre az összeférhetetlenség megelőzésére és kezelésére.

4. Miközben mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elemzés összes forrása megbízható legyen, és hogy minden információt, amennyire csak lehetséges, érthető, időszerű, pontos és teljeskörűen mutassunk be, az Admiral Markets nem garantálja az elemzésben szereplő információk pontosságát vagy teljességét. A bemutatott számok múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok, amelyek nem megbízható mutatók a jövőbeli eredményekre.

5. Az Admiral Markets által feltüntetett pénzügyi instrumentumok bármilyen korábbi vagy modellezett teljesítménye nem értelmezhető kifejezett ígéretnek, tanácsadásnak, garanciavállalásnak vagy következtetésnek semmilyen jövőbeli teljesítményre vonatkozóan. A pénzügyi instrumentum értékének növekedése és csökkenése, valamint az eszköz értékmegőrzése nem garantált.

6. A tőkeáttételes termékek (beleértve a CFD-ket) spekulatív jellegűek, amelyek profitot és veszteséget is eredményezhetnek. A kereskedés megkezdése előtt bizonyosodjon meg arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat.

Források:

1. https://hu.wikipedia.org/wiki/Volkswagen

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.