Az Admiral Markets csoport az alábbi vállalatokat foglalja magába:

Admiral Markets Pty Ltd

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets Cyprus Ltd

A Ciprusi Pénzügyi Felügyelet (CySEC) szabályozása alatt
A weboldal csak angol nyelven érhető el
TOVÁBB

Admiral Markets UK Ltd

A Financial Conduct Authority (FCA) szabályozás alatt
TOVÁBB
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Megjegyzés: Ha bezárod ezt az ablakot anélkül, hogy kiválasztottad a céget, beleegyezel, hogy folytatod a folyamatokat FCA (Egyesült Királyság) szabályozás alatt.
Szabályozó fca

Lakástakarék állami támogatás változás 2019

Az elmúlt pár hónap talán legtöbbeket érintő híre a magyar piacokon, a lakástakarék pénztárak állami támogatásának eltörlése volt.

Nagyon sokakat érintő kérdésről van szó. Többen nem értik miért is történhetett ez a lakástakarék állami támogatás változás 2019-ben?

Az indok kormányzati oldalról a következő volt:

A rendszer nem volt kellően hatékony, így innentől fogva új utak kellenek, és más módokon szeretnék támogatni a lakosságot az otthon teremtésben.

Azonban számos befektető gondolkozik most azon, hogy mitévő legyen a lakástakarék 2019-es helyzete mellett. A cikkünkben bemutatunk néhány lehetőséget, amit ezután tehetsz.

Lakástakarék állami támogatás: Miről szólt eddig?

Nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy az ember nem egy sima bankszámlán gyűjtögette a pénzét, hanem egy kvázi „befektetési alapban", amik eleve, jó esetben (és hála a jelenlegi erős bika piacnak) tudtak a banki kamatokon felül plusz nyereséget termelni a lakáskassza tulajdonosnak.

Ehhez járt „talált pénzként" szinte évi 30% állami támogatás (maximum 72.000 Ft-ig).

Konkrétabban: a lakástakarékokat a 90-es évek végétől a lakosság nagy százaléka, becslések szerint 10-15%-a használja valamilyen formában.

Az emberek havonta meghatározott futamidőn keresztül fizetik a havi díjakat és az állam rátette az előbb említett plusz 30%-ot, de éves szinten maximum 72 000 HUF összeget.

Azonban az elmúlt időszakban, ahogyan a hírekből is megtudhattuk, megszűnt lakástakarék állami támogatás.

Lakástakarék megszűnik

A lakástakarék pénztár korábbi formája a kis tőkével, megtakarítással rendelkező ügyfeleknek is jó lehetőség volt arra, hogy előtakarékoskodjanak és lakásvásárlás, felújítás céljából vegyenek ki később pénzt.

A takarék fizetett betéti kamatot, ami 1-3 % volt és erre jött az állam 30 %-a. (ne felejtsük el, jelenleg az éves jegybanki kamat 1% alatt van). Hogyan alakul a lakás megtakarítás 2019-ben?

Megszűnik a lakástakarék állami támogatás

A kormány ezt nem látta innentől ésszerűnek, és jelezte, hogy sokan nem csak lakásvásárlásra, vagy felújításra költik az így megszerzett összeget, hanem pl. a lakások luxus fokozatának emelésére, lásd pl. medence, vagy szauna beépítés.

Igen, bizonyára erre is igen sok példát lehet találni, de nagyon sok embernek, ez egy biztos pont volt az életében, és nekik most valamilyen új befektetés felé kell fordulniuk.

A rendszer úgy működött, hogy kikalkulálták azt az összeget, amit x idő (pl. 5 év alatt) az ember elhelyez, kiegészítették ezt a lakástakarék állami támogatással és egy kezdeti időszak után ez az összeg felvehető volt.

Megkapta az ügyfél a kalkulált összeget, amit valamilyen lakás vásárlással, vagy felújítással kapcsolatos dologra költhetett és utána a szerződésben foglaltak szerint fizette tovább az összeget, a futamidő lejártáig.

Lakáskassza megszűnik

Mivel innentől a 30% támogatás nem lesz, sokak szerint nem igazán lesz értelme ilyen takarékban tartani a pénzt.

Aki 2018.10.16-ig nem kötött szerződést, vagy nem hosszabbította meg a meglévőt, az mától ugyan köthet továbbra is ugyanúgy szerződést (10.17-én lépett hatályba a törvény), de már nem jár neki az állami támogatás.

A lakástakarék megszűnik – Hogyan tovább?

A kormány az eddigi kommunikáció alapján valószínűleg a CSOK-ba (Otthonteremtési kedvezmény) és NOK-ba (Nemzet Otthonteremtési Közösség) akarja terelni az embereket, bár egyik sem hasonlít igazán a lakástakarék konstrukcióhoz.

A CSOK gyakorlatilag egyszerűsítve csak azon pároknak ideális, akik nagy családot szeretnének, hisz 3 gyermek után kapja meg az ember a komoly támogatást (ha vagy van már 3 gyermek a családban, vagy 10 év alatt a pár vállalja azt, hogy világra hoznak 3 gyermeket, akkor kapnak 10 millió Ft állami támogatást, illetve 10 millió Ft-nyi kedvezményes, államilag támogatott hitelt).

Ám ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi van a gyermektelen párokkal, vagy azokkal, akik nem szeretnének több gyermeket vállalni.

Sokaknak át kell alakítaniuk a terveiket, így, hogy a lakáskassza megszűnik a jelenlegi formájában.

A NOK úgy működik, hogy fizeti az ügyfél a pénzt havonta 10-15 évig, majd utána sorsolás útján kap, ha szerencsés, egy lakást – ha úgy vesszük, egy „lakáslottó"…

Ám benne van az is a pakliban, hogy nem szerencsés valaki. Az esélyeit úgy növelheti az ember, hogy minél magasabb összegű havi befizetést eszközöl. Ez kicsit emlékeztet a korábbi években nagyon népszerű gépkocsi nyeremény betétkönyvekre.

Tehát így szépen végig járva a dolgokat, visszajutottunk oda, hogy akkor merre is van az előre, azoknak, akik innentől kiestek a lakástakarék jótékony hatásaiból.

Egyre inkább úgy tűnik, hogyha az ember plusz összegeket szeretne realizálni a banki kamatokon felül, akkor nem árt, ha a saját kezébe veszi a sorsát és legfőképp a saját pénzének az irányítását.

Amire talán legjobb és leginkább járható út, hogy kitanulja a lehető legkisebb kockázatokat felvállalva, hogy miként forgassa meg önmaga a saját pénzét.

Elvégre a bika piac, továbbra is uralkodik, így akár a részvényeken, akár más instrumentumokon, relatíve könnyebb lehet magasabb hozamokat elérni, mint pl. egy pénzügyileg válságosabb időszakban.

Online tőzsde mint lehetőség a Lakástakarék pénztár eltörlése után

Az Admiral Markets folyamatosan oktatja, fejleszti a pénzügyi befektetőket. Oktatásainkon külön hangsúlyt fektetünk a piac működésének megértésére, a kockázatok kezelésére, és a helyes money management megértésére.

Lakáskassza eltörlése

Az online kereskedés során a befektető saját maga dönti el, hogy mibe fektesse a pénzét, hogyan ossza fel a portfólióját és egy online platformon keresztül irányíthatja a megbízásait.

Mindössze internetre van szükséged a számítógépeden, tableteden vagy okostelefonodon, és technikai szempontból máris hozzáférhetsz több ezer piachoz (pl. részvények, ETF-ek, Forex és CFD-k árupiaci termékeken, kriptovalutákon, nemesfémeken, indexeken vagy kötvényeken).

Azonban elengedhetetlen tudni azt is, hogy amellett, hogy a befektetőknek az online kereskedés során meg van a maga szabadsága, a döntéseikért is ők vállalják a felelősséget.

Emiatt fontos, hogy olyan oktatáson vegyünk részt, ahol megtanítják az tőzsde alapokat, de még nagyobb figyelmet fektetnek a gyakorlatban is alkalmazható tudásra.

Érdemes nyitni egy demo számlát, hogy teljesen kockázatmentesen megismerjük a pénzügyi piacok működését és az online kereskedési platformot.

Lakástakarék állami támogatás

Nem a papír a fontos, megtanulhatja bárki

Gyakran lehet találkozni azzal a tévhittel, hogy az online tőzsdézéssel tőzsdei szakirány (általában közgáz egyetem) elvégzése nélkül nem is szabad foglalkozni.

Pénzügyi előképzettséggel nem kell rendelkezni, ugyanakkor tanulni mindenképpen szükséges. El kell sajátítani a tőzsdézés alapjait, e nélkül valóban nem szabad az otthonról való kereskedésbe fogni.

Az oktatásainkon a következő folyamatokhoz nyújtunk segítséget, amelyek a helyes piacelemzéshez kapcsolódnak:

1. a releváns gazdasági hírek nyomon követése – megmutatjuk, mire figyelj

2. a piac múltbeli viselkedése – megvizsgáljuk, mi alapján ismerheted fel a különböző piaci mintázatokat és mozgásokat

3. trendelemzés – megmutatjuk, a jellemző piaci jeleket a trendek folytatására vagy kimerülésére

4. kockázatkezelés és money management – konkrét szempontok, a saját befektetésre szánt tőkéd és kockázati étvágyad nagyságához mérten

Ezeken kívül természetesen még rengeteg más fontos témáról szó lesz.

Lakástakarék megszűnik

Az Online Tőzsdei kereskedés elérése – A MetaTrader platform

Az online tőzsdei kereskedés teljesen más mint 10 évvel ezelőtt. A kereskedési platformok az 1990-es évek végén kezdtek elterjedni.

Ettől kezdve láthattuk, hogy a fejlesztők egyre különlegesebb szoftvereket gyártottak a kereskedők számára. Ezek lettek a kereskedési platformok.

Ezután megkezdődött a lakossági kereskedés népszerűsítése, és sokan hozzáférhettek a pénzügyi CFD kereskedéshez.

Az MetaTrader egy változatos platform, amelyet nem csak a számítógépen, hanem okostelefonon és a tableten keresztül is használhatsz: elérhető asztali, mobil és böngésző típusokban is.

lakáskassza megszűnik

A mobil (iOS, Android) és a webes platform teljes mértékben kompatibilis az asztali terminállal. A MetaTrader letöltése csak abban az esetben szükséges, ha nem a WebTradert, azaz a böngészőn keresztül működő felületet használod.

A MetaTrader segítségével tőzsdei megbízásokat indíthatsz otthonodból, vagy útközben a számítógépeden vagy más eszközödön.

Mindig ellenőrizheted a számlád, vagy bármikor bezárhatsz egy pozíciót bármilyen fent említett eszközről, amellyel csatlakozni tudsz az Internethez.

A tőzsde programok és platformok a kereskedők úgynevezett munkaállomása.

Ez az, ahol a legtöbb időt fogod tölteni. Ez azért van, mert a kereskedéshez elengedhetetlen, hogy kapcsolódni tudj a brókercég szerverére és a különböző CFD és pénzügyi piacokhoz.

Lehetőség van deviza és kriptovaluta, index, részvény, kötvény és árupiaci termék CFD kereskedésre, valamit kereskedhetsz részvényekkel és ETF-ekkel is.

Próbáld ki a piacok működését egy ingyenes és kockázatmentes Demo számla segítségével, amin gyakorolhatod a tőzsdei kereskedést!

Demo számla lakáskassza

Konklúzió – Lehetőségek a lakástakarék állami támogatás változás után

Röviden bemutattuk, milyen változások mentek végbe a lakástakarék megszűnésével és hogyan alakult át a lakáskassza 2019-ben.

Fontosnak tarjuk leszögezni, hogy cikkünkkel senkit nem kívántunk bármilyen konkrét befektetési irányába terelni, csupán tájékoztató jelleggel készültek a fenti sorok.

Azoknak, akiket ezek után érdekelnek a banki kamatokon túli befektetési lehetőségek, nem árt, ha a saját kezükbe veszik a pénzük az irányítását és megtanulják a piacok működését, a kockázatkezelést és a pénzkezelési módszereket.

Természetesen, ahogyan más területeken is, a tanulás mellett a gyakorlás elengedhetetlen, és az sem árt, ha van mellettünk egy mentor, aki válaszol a kérdéseinkre és segíti az utunkat.

A MetaTrader platformon keresztül hozzáférhetsz bárhonnan a pénzügyi piacokhoz, akár otthonról vagy útközben, ahol van internet. Emellett kipróbálhatod a kereskedési eszközök széles választékát, amelyek segíthetnek az elemzéseid hatékonyságában.

Ha még ismerkednél a a tőzsdével, töltsd le a Zero to Hero ingyenes oktatóanyagunkat kezdők számára!

Lakáskassza oktatás

Tőzsde cikkek

Az Admiral Markets-ről

Szabályozott brókercégként hozzáférést biztosítunk a világ legnépszerűbb kereskedési platformjaihoz. Kereskedhetsz nálunk CFD-kkel, részvényekkel és ETF-ekkel.

Ez az anyag nem tartalmaz semmilyen befektetési tanácsot vagy befektetési döntés meghozatalára vonatkozó ajánlást, sem javaslatot vagy ösztönzést semmilyen pénzügyi eszközbe való befektetésre. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kereskedési elemzés nem minősül megbízható előrejelzésnek sem a jelenlegi, sem a jövőbeni teljesítményre vonatkozóan, mivel a körülmények az idő függvényében bármikor megváltozhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést hozna, kérjük tájékozódjon független befektetési tanácsadóknál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megértette a felmerülő kockázatokat

.

Kockázati figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. 77% -án a lakossági befektetői számláknak veszteség keletkezik, amikor ennél a szolgáltatónál CFD-kkel kereskednek. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.